هنوز پیمایش کامل و دقیق از کتابخوانی نداریم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما هنوز پیمایش کامل و دقیق از کتابخوانی نداریم ولی طبق آخرین پیمایش حاکی از آن است که ۳۳ دقیقه سرانه مطالعه غیردرسی و دینی است.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در آیین افتتاح کتابخانه عمومی شهید سپهبد شهید قاسم سلیمانی در شهر جدید سهند( بزرگترین کتابخانه استاندارد آذربایجانشرقی) اظهار کرد: از ابتدای کار، مجموعههای جدید و کتابخانهها با رویکردهای مختلف را افتتاح کردیم به طوریکه در برخی از این کتابخانهها دهها، خدمات فرهنگی غیر از مطالعه و قرائت دارند.
بخش کودک و نوجوان جزو اولویت وزارت فرهنگ و ارشاد
وی با تاکید بر اینکه کتابداری یک شغل مقدس است و کارمند معمولی نیستند، گفت: نگاه ما تنظیم شده بر نیاز جامعه است به طوریکه بخش کودک و نوجوان جزو اولویت است و اکثر مجموعههای جدیدالاحداث برای پاسخ به این نیاز است.
مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب یک رفتار فرهنگی را به مسئولان آموزش دادند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت: ایشان بیش از سه ساعت وقت در این نمایشگاه گذاشتند و جز به جز سئوال کردند و یک رفتار فرهنگی را به ما مسوولان فرهنگی آموزش دادند.
وی افزود: اشرافی که معظم له روی موضوع فرهنگی دارند تاکید بر تمرکز روی بخش کودک و نوجوان داشتند.
اسماعیلی گفت: ما در نهاد کتابخانهها دنبال توسعه خدمات و هدفگذاری مخاطب بر روی کودک و نوجوان و تسهیل در دسترسیها است.
وی ادامه داد: در دولت سیزدهم تعداد افراد عضو در کتابخانهها دو برابر شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره بر اینکه ۱۰ میلیون عضو و مشترک کتابخانه هستند که از این میان سه میلیون عضو فعال هستند؛ ۴۰ درصد مشترکان ما کودک و نوجوان هستند.
اسماعیلی با بیان اینکه با مساعدت وزارت نفت، ۱۰۰ میلیارد تومان پروژه کتابخانهای در استانها داریم، گفت: این مهم است که در پایان دولت همه این پروژهها به اتمام برسد.
مصرف فرهنگی در بین کودک و نوجوانان مطلوب نیست/ سرانه مطالعه ایرانیان تنها ۳۳ دقیقه
وی به هدف دیگر در موضوع کتاب اشاره کرد و گفت: مصرف فرهنگی در بین کودک و نوجوانان مطلوب نیست؛ برنامهریزی دولت بر این است بحث کتابخوانی را رشد دهد و این سیاست جدی ماست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: ما هنوز پیمایش کامل و دقیق از کتابخوانی نداریم ولی طبق آخرین پیمایش حاکی از آن است که ۳۳ دقیقه سرانه مطالعه غیردرسی و دینی است.
وی گفت: باید رفتار فرهنگی را توسعه دهیم که در این میان حوزه کتاب و کتابخوانی بهترین ابزار است.
وعده وزیر فرهنگ و ارشاد به مردم آذربایجان
اسماعیلی خاطرنشان کرد: استان آذربایجانشرقی یک استان فرهنگی است و باید یک حرکت فرهنگی بزرگ در این استان رقم بخورد؛ بنده از همین تریبون به مردم استان قول میدهم تا پایان دولت سیزدهم، همه پروژههای فرهنگی و کتابخانهای آذربایجانشرقی را به حد مطلوب برسانیم.
وی بیان کرد: نگاه دولت گسترش عدالت فرهنگی است و حضرت آقا نیز یک محور کلیدی ایمان و امید را به همه ما فرمودند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ما امید قوی نسبت به نسل جدید داریم و قطعا با توجه به موضوعات فرهنگی اعم از کتابخوانی میتوان به این مهم دست یافت.
وی یادآور شد: در نمایشگاه کتاب تهران امسال سه میلیون جلد کتاب فروخته شد؛ یک میلیون جلد کتاب با پست به دست مردم در همه نقاط کشور حتی دور دستترین روستاها کتاب رساندهایم.
گزارش فارس حاکی از آن است که در سال ۱۳۹۳ کلنگ ساخت بزرگترین کتابخانه استاندارد و دومین کتابخانه بزرگ استان آذربایجان شرقی (بعد از کتابخانه مرکزی تبریز) در این شهر به زمین زده شد. مساحت سایت این کتابخانه ۳ هزار و ۴۰۰ مترمربع و زیربنایی بالغ بر ۳ هزار مترمربع در سه طبقه با سازه فلزی است که توسط شرکت عمران شهر جدید سهند احداث و توسط ادارهکل کتابخانههای عمومی استان آذربایجان شرقی با تجهیزات بهروز کتابخانهای مجهز شده است.
بیانیه کتابخانه عمومی ایفلا-یونسکو در سال ۱۹۹۴ کتابخانه عمومی را به مثابه دروازه محلی ورود به عرصه دانش و شرط اصلی و اولیه رشد فرهنگی دائمی افراد و گروههای اجتماعی تعریف میکند. از طرفی امروزه سیاست نهاد کتابخانههای عمومی کشور تبدیل کتابخانههای عمومی به پایگاههای فرهنگی-اجتماعی محل رجوع گروههای مختلف مردم است که لازمه آن ایجاد کتابخانههای پویا برای پاسخگویی به نیازهای مختلف همه اقشار یک منطقه است.
بر اساس همین سیاست، کتابخانه عمومی فاز ۲ شهر جدید سهند که به نام مبارک سردار رشید اسلام، شهید حاج قاسم سلیمانی، نامگذاری شده است دارای بخشهای متنوعی از جمله مخزن اصلی با گنجایش ۶۰ هزار جلد کتاب، مخزن کتابهای مرجع، سالنهای مطالعه بانوان و آقایان با ظرفیت ۱۰۰ نفر، بخش کودک با ۱۴۰ مترمربع مساحت، اتاق بازی، اتاق مادر و کودک، ساختکده، اتاق علم، بخش نشریات، کلاس آموزشی، بخش خدمات تحت وب، کلاس آموزشی رایانهمحور، سالن جلسات، تالار آمفی تئاتر و غیره است.
در حال حاضر شهر جدید سهند دارای یک کتابخانه عمومی به نام پیامبر اعظم(ص) به متراژ هزار متر مربع است که با آغاز به کار کتابخانه شهید سپهبد قاسم سلیمانی سرانه کتابخانهای در این شهر از ۰.۶ مترمربع به حدود ۲.۴۲ مترمربع افزایش پیدا میکند که ۴۰۰ درصد رشد خواهد داشت.
ارسال کردن دیدگاه جدید