فساد مقامات اوکراینی چالش غرب برای تامین مالی کییف
راشا تودی در گزارشی اعلام کرد: بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا با ادامه کمکهای مالی به اوکراین اظهار نارضایتی میکنند چراکه اعتقاد دارند فساد در بین مقامات کییف همچنان وجود دارد .
کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در نشست اخیر خود در شهر ویلنیوس پایتخت کشور لیتوانی به اوکراین وعده کمکهای مالی نظامی را دادند و این وعده درحالی صادر شد که تا کنون کییف ۱۶۵میلیارد یورو از کشورهای غربی دریافت کرده است.
ادامه کمکهای مالی غرب به اوکراین در حالی صورت میگیرد که شهروندان آمریکا و اعضای اتحادیه اروپا به تدریج با چنین کمکهایی مخالفت میکنند چون اخبار و گزارشهای متعددی از فساد مقامات اوکراین در رسانههای این کشور منتشر میشود.
هم اکنون بین احزاب جمهوری خواه در آمریکا این اختلاف نظر وجود دارد که کمکهای مالی غرب به اوکراین به درستی مصرف نمیشود.
بر اساس آخرین داده های اندیشکده بروگل، از اکتبر ۲۰۲۲ تا آوریل ۲۰۲۳، حمایت از اوکراین در میان شهروندان آمریکایی حتی بیشتر کاهش یافته است. تنها ۶۰ درصد از آمریکاییهایی که از دموکراتها حمایت میکنند و ۳۴ درصد از کسانی که طرفدار جمهوریخواهان هستند، به خاطر ارائه کمکهای بیشتر به کییف، مایلند تورم را تحمل کنند.
در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، وضعیت پیچیدهتر به نظر میرسد. تا همین اواخر، تصویب هر بسته کمکی جدید با مذاکرات طولانی و مقاومت سرسختانه برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا همراه بود. زبینک استانجورا، وزیر دارایی چک در دسامبر سال گذشته گفت که اروپا نمیتواند به طور کامل نسبت به بستههای کمک مالی سال ۲۰۲۳ به اوکراین به توافق برسد.
درست مانند ایالات متحده، تعداد افرادی که در اتحادیه اروپا مایلند آسایش خود را به خاطر اوکراین قربانی کنند، در حال کاهش است.
ماریا دمرتزیس، محقق ارشد بروگل، در گزارشی گفت: شرایط در بین کشورهای اروپا و آمریکا نشان میدهد که با ادامه درگیری در اوکراین، هزینههای مستقیم اقتصادی برای غرب همچنان در حال افزایش است. خانواده ها در نتیجه تورم بیسابقه بالا و طولانیمدت ناشی از جنگ، در سراسر اتحادیه اروپا تحت فشار قرار گرفتهاند و این ممکن است حمایت عمومی از اوکراین را تضعیف کند.
این وضعیت نامطلوب اقتصاد غرب با مشکل سنتی اوکراین یعنی فساد تشدید شده است. یک سازمان غیردولتی به نام صندوق مارشال آلمان گزارشی را پیش از کنفرانس در مورد بازسازی اوکراین پس از جنگ، که در ژوئن برگزار شد، منتشر کرد. در این گزارش آمده است: مقابله با فساد در اوکراین امروز به اندازه سیاست مهار کمونیسم در جنگ سرد حیاتی است.
در این گزارش همچنین اشاره شده است که اوکراین در حال انجام یک جنگ دوجانبه علیه روسیه و علیه فساد و تلاش برای برقراری حاکمیت قانون است. به گفته نویسندگان این گزارش، الیگارشهای اوکراینی زمان خود را تا پس از جنگ میگذرانند تا دوباره نفوذ خود را حفظ کنند.
بسیاری از شرکتهای آمریکایی نیز به مقامات اوکراین اعتماد ندارند و معتقدند که کمکهای مالی نظامی این کشور از سوی این مقامات در حال سرقت است.
چند ماه پیش آلکسی آرستوویچ مشاور سابق دفتر رئیس جمهور اوکراین، در کانال یوتیوب خود گفته بود که ولودیمیر زلنسکی، نتوانسته است با فساد در اوکراین مقابله کند. اینکه کسی به قدرت برسد و دزدی نکند در اوکراین به یک افسانه تبدیل شده است.
وی افزود که برای دستیابی به این هدف، کشور باید رهبر دیگری داشته باشد. رئیس جمهور فعلی نتوانسته است با فساد کنار بیاید.
سیمور هرش، روزنامه نگار آمریکایی نیز در گزارشی نوشته بود که زلنسکی و همراهانش حداقل ۴۰۰ میلیون دلار از کمک مالی آمریکا برای خرید سوخت برای شهروندان اوکراینی را اختلاس کردهاند.
به نوشته وی نگرانی پنتاگون مبنی بر اینکه تسلیحات عرضه شده به اوکراین ممکن است به بازار سیاه ختم شود نیز تایید شده است. فساد در آنجا فراتر از باور و همیشه بوده است و این تغییر نمیکند.
ارسال کردن دیدگاه جدید