فاصله صادرات و واردات کمتر شده است

معاون برنامه ریزی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر آمار تجارت خارجی را در کشور مقایسه کنیم، نشان می‌دهد که فاصله صادرات و واردات رفته‌رفته کمتر شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، سید رضا فاطمی امین ظهر پنجشنبه در مراسم شورای عالی تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، با اشاره به رشد تجارت خارجی طی سالهای اخیر  افزود: بهره برداری و فعال سازی پروژه های عظیم در کشور، طی این مدت موجب کاهش فاصله واردات و صادرات غیر نفتی کشور شده است.

وی با بیان اینکه در اغلب حوزه هایی که نیاز به سرمایه گذاری های گسترده ای دارند به غیر از بخش تولید فولاد اقدامات لازم صورت گرفته، ادامه داد: یکی از کالاهای وارداتی عمده به کشور، فولاد است که سالانه به ارزش شش میلیارد دلار، فولاد وارد کشور می شود.

فاطمی امین بار اشاره به بهره برداری از طرح های در دست اجرای تولید فولاد کشور و رشد تولید فولاد افزود: با بهره برداری از این واحد های صنعتی تا سال 93، میزان تولید این محصول استراتژیک به جایی می رسد که تراز واردات فولاد کشور مثبت می شود.

معاون برنامه ریزی وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود:  در حال حاضر ایران رتبه 16 تولید فولاد جهان و رتبه 13 تولید خودروی جهان را دارد و  با وجود اینکه ایران دارای یک درصد جمعیت جهان را دارد تولید دو درصد خودروی جهان را به خود اختصاص داده است.

فاطمی امین منابع طبیعی، فیزیکی و غیر مشهود همچون نیروی انسانی را سه شاخص ثروت هر کشوری دانست و افزود: ثروت ملی هر کشوری فقط شامل درآمد ناخالص ملی و خالص ملی نیست و سطح رفاه، سلامت و تامین اجتماعی مردم نیز نشان دهنده متمکن بودن یک کشور محسوب می شوند.

فاطمی امین با بیان اینکه رفاه جامعه و توزیع درآمد از نکات بسیار مهم تلقی می‌شودپ یادآور شد: در کشورهای پردرآمد، سهم منابع‌طبیعی 13 درصد و منابع فیزیکی 16 درصد و 80 درصد آن نیز از منابع نامشهود یعنی توانایی نیروی انسانی و نهادها و محیط کسب و کار تأمین می‌شود.

وی گفت: در ایران 54 درصد درآمدها از طریق منابع‌طبیعی و 34 درصد آن از طریق منابع فیزیکی و 12 درصد نیز از طریق درآمدهای نامشهود تأمین می‌شود و این نشان می‌دهد که ما باید در کشور بیشتر در راستای درآمدهای نامشهود که از طریق منابع انسانی و دیگر موارد تأمین می‌شود، برنامه‌ریزی کنیم تا بتوانیم کشور را به سمت کسب درآمد بیشتر هدایت کنیم.

فاطمی‌امین با اشاره به اینکه برای ایجاد محیط کار مناسب و بدون تنش باید از زیرساخت‌های نرم بهره‌مند شویم ادامه داد: محیط کار به گونه‎ای باید آماده شود که همه مداخلات دولت هوشمندانه باشد و مقتدرانه در راستای کارها گام برداریم.

وی ادامه داد:  نقدینگی مثل یک تیغ دو لبه است و در این راستا اگر نقدینگی پشت تقاضا قرار گیرد تورم ایجاد خواهد شد و این در حالی است که اگر تقاضا پشت نقدینگی باشد بسترها به گونه‌ای فراهم خواهد شد که بهره‌وری و تولید بالا رفته و در نهایت درآمد بیشتری کسب خواهیم کرد.
معاون برنامه ریزی وزیر صنعت، معدن و تجارت، به اقدامات صورت گرفته در این وزارتخانه از سال گذشته اشاره کرد و افزود: در زمان حاضر با بررسی های صورت گرفته و مطالعات انجام شده، پیش نویس سند راهبرداری فضای کسب و کار کشور آماده و منتشر شده است.

فاطمی امین با بیان اینکه نقدینگی را تیغ دولبه است افزود: در صورتی که توزیع نقدینگی به گونه ای در کشور صورت گیرد که پشت تقاضا قرار گیرد، به ویژه زمانی که قدرت تامین تقاضا وجود ندارد، بر افزایش تورم در جامعه دامن خواهد زد.

وی ادامه داد: اگر نقدینگی به گونه ای مدیریت شود که پشتیبان عرضه باشد و هزینه های مالی و امکان پذیری تولید را افزایش دهد،‌موجب افزایش بهره وری و کاهش تورم خواهد شد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه کشور بیش از آنکه به نقدینگی نیاز داشته باشد، به اصلاح فرآیندهای و برنامه ها نیازمند است، افزود: باید برای نظام تامین مالی کشور، مهندسی مجدد صورت گیرد.

فاطمی امین نیاز به بهبود فضای کسب و کار را از اولویت های جذب سرمایه گذاری دانست و گفت: با وجود آنکه کشور به سرمایه گذاری گسترده برای دستیابی به اقتصادی توسعه یافته و مقتدر نیاز دارد، اما باید بیش از آن به بهبود شرایط فضای کسب و کار کمک کرد.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی