پاسخ سلیمان به حضور‌نظامی‌ایران در لبنان‬

'میشل سلیمان' رییس جمهور لبنان شایعات رسانه های غربی و عربی مبنی بر وجود نیروهای نظامی ایران در لبنان را رد كرد و گفت: تاكنون به هیچ‌ نكته و دلیلی كه اثبات كند، نیروهای سپاه پاسداران در لبنان حضور دارند، برنخورده ایم.
به گزارش  ایرنا، رییس جمهور لبنان روز پنجشنبه در گفتگویی تلویزیونی گفت: ما روابط بسیار خوبی با ایران داریم و پس از مطرح شدن موضوع حضور نظامی ایران در لبنان، تحقیقاتی در این خصوص انجام دادیم كه نتایج آن شایعات موجود را رد می كند.

پیش از این هم نخست وزیر لبنان شایعه وجود افرادی از سپاه پاسداران در كشورش را تكذیب كرده و گفته بود: من از طریق سفارت ایران و سایر مراجع ذی الصلاح درخصوص حضور نداشتن هرگونه افراد نظامی ایرانی در لبنان اطمینان حاصل كرده و اكنون مطمئن هستم كه این افراد در كشور ما حضور ندارد.

میشل سلیمان در ادامه با تاكید بر اینكه دولت مخالف برپایی هرگونه پایگاه پشتیبانی از مخالفان نظام سوریه در لبنان است، اظهار داشت: اما با این وجود برخی جریان های داخلی با مخالفان نظام سوریه همكاری می كنند و ضروری است كه ما آنها را از این اقدام باز داریم.

سلیمان در رابطه با مواضعش در خصوص مساله سوریه و درگیری های مرزی پیش آمده با این كشور خاطر نشان كرد: ما نه در شورای امنیت و نه در اتحادیه عرب تاكنون از سوریه شكایت نكردیم.

وی با تاكید بر اینكه قدرت های منطقه ای خواهان استقرار و ثبات لبنان هستند، گفت: حتی سوریه نیز كه گرفتار بحران است، نمی خواهد كه لبنان نیز در آتش این بحران بسوزد.

رییس جمهور لبنان، هرگونه پروژه تقسیم سوریه را از پیش شكست خورده دانست و گفت: امیدواریم كه سوری ها به ملیت خود بازگشته و با گفتگو و مذاكره، حكومتی را كه می خواهند زیر سایه آن زندگی كنند، برگزینند.

سلیمان با تاكید بر اینكه صلح داخلی در لبنان توسط نیروهای امنیتی محقق نمی شود، گفت: این امر تنها توسط مراجع مسئول نسبت به مردم برقرار می شود و در كنار این امر نیروهای امنیتی نیز به وظایف خود در این رابطه عمل می كنند.

وی شایعه اتخاذ موضع سلبی خود درخصوص سلاح حزب الله و مقایسه آن با سلاح جریان های سلفی را رد كرد و افزود: این مساله در رابطه با سلاح های منتشر در داخل كشور بوده و در رابطه با سلاح مقاومت در نشست های استراتژی ملی دفاع گفتگو خواهد شد اما دیگر سلاح ها لازم است كه جمع آوری شوند.

سلیمان همچنین با تاكید بر اینكه قانون اساسی لبنان نیازمند تغییراتی است، اظهار داشت: قانون اساسی پس از توافق نامه 'طائف' تقریبا به مدت ۲۰ سال در سایه وجود ارتش سوریه در لبنان اجرا شد.

وی افزود: درست است كه پس از خروج سوری ها بدون نظارت هیچ كس به اجرای قانون پرداختیم اما در قانون ما مشكلاتی وجود دارد كه سبب خلل در فعالیت موسسات می شود و لازم است این مساله حل شود.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی