دبیرکل سازمان ملل به دخالت برخی دولت ها در امور داخلی سوریه پایان دهد

جهاد مقدسیˈ در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا مستقر در سازمان ملل درباره اظهارات اخیر بان کی مون مبنی بر اجتناب از نظامی کردن بحران سوریه و یافتن راه حلی دیپلماتیک، اظهار داشت اگر بان کی مون به گفته های خود اعتقاد راسخ دارد باید در چارچوب وظایف سازمان ملل مانع از دخالت برخی دولت ها و ارسال سلاح توسط آنها برای گروههای تروریستی شود.

وی تاکید کرد از دبیرکل سازمان ملل انتظار داریم ضمن مذاکره با این دولت ها ، آن ها را قانع کند به سیاست های مداخله جویانه، آموزش گروههای تروریستی و ارسال سلاح و تروریست ها به داخل خاک سوریه خاتمه دهند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی دمشق اضافه کرد این اقدام، گام بزرگی به سوی توقف خشونت ها در سوریه و زمینه را برای راه حل سیاسی در کشورم آماده می کند.

وی با تاکید بر اهمیت گفتگو میان دولت و مخالفان سوریه از دبیرکل سازمان ملل خواست به منظور یافتن راه حل دیپلماتیک برای بحران آن کشور در چارچوب وظایف سازمان ملل وارد عمل شده و میانجیگری کند.

مقدسی در پاسخ به این پرسش که وضعیت کنونی و ادامه خشونت ها در سوریه چه تاثیری بر برنامه اصلاحات و روند سیاسی در آن کشور داشته است، تصریح کرد: حکومت سوریه همواره از گفتگوی سیاسی استقبال کرده و گفتگو را بنیان روند سیاسی در کشور می داند و مصمم است روند اصلاحات در کشور و گفتگو با مخالفان را ادامه دهد.

وی تاکید کرد: مساله دخالت برخی کشورها در امور داخلی سوریه و حمایت آن ها از گروه های تروریستی به خشونت ها دامن زده و مانع بزرگی بر سر روند سیاسی و دیپلماتیک برای پایان دادن به وضعیت به وجود آورده است.

عربستان، قطر، ترکیه، آمریکا و فرانسه از مخالفان مسلح حکومت سوریه پشتیبانی کرده و برای آن ها پول و اسلحه ارسال می کنند.

دولت سوریه و همچنین سازمان ملل اعلام کرده اند که گروه های مسلح مخالف به مردم عادی حمله کرده و اقلیت های مذهبی را در شهرهای مختلف هدف قرار می دهند.

گفته می شود حضور عناصر وهابی و سلفی در میان این گروه ها عامل مهمی در گسترش خشونت ها در آن کشور به شمار می رود.

بان کی مون دبیرکل سازمان ملل هفته گذشته طی سخنانی در ˈمجمع دموکراسی جهانیˈ با هشدار درباره ادامه بحران سوریه از رهبران جهان خواست برای یافتن یک راه حل سیاسی برای مساله سوریه کمک کنند.

بان کی مون گفته بود: هدف ما در سوریه فراهم آوردن زمینه مناسب برای تحول سیاسی در آن کشور است.

دبیرکل سازمان ملل در 18 ماه گذشته بارها از گسترش خشونت ها در سوریه ابراز نگرانی کرده و می گوید راه حل بحران سوریه نظامی نیست و باید حکومت و گروه های مخالف به گفتگو و راه حلی سیاسی تن دهند.

حدود 19 ماه از بحران سوریه که به گفته برخی تحلیلگران منطقه ای مهندسی شده توسط چند کشور غربی است، می گذرد.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی