چند نکته از دل بیانیه وزارت اطلاعات درباره عملیات تروریستی شاهچراغ
عملیات تروریستی سال گذشته، در ایام اغتشاشات بود. عملیات تروریستی اخیر نیز در آستانه سالگرد آن وقایع صورت گرفته است. این نشان می دهد که فتنه و اغتشاشات موجب طمع تروریست ها برای ناامن کردن کشور است.
بیانیه اخیر وزارت اطلاعات در مورد حادثه تروریستی حرم حضرت احمد بن موسی علیه السلام حاوی نکات قابل توجهی است که در اینجا به صورت اجمالی به چند نمونه از آن اشاره می کنیم:
یک: در این بیانیه اشاره شده است که پیش از حادثه سال گذشته در آن حرم شریف، عوامل تروریسم تکفیری تلاشهای متعددی برای انجام عملیات تروریستی علیه مشاهد شریف، بقاع متبرکه، هیآت و دیگر اماکن تجمع مردم متدین کشور طراحی کرده بودند. این یعنی تروریست ها جدای از آنکه نسبت به ائمه اطهار و خاندان مکرم ایشان کینه خاصی دارند، نسبت به دوستداران اهل بیت علیهم السلام هم همین کینه را دارند و تجمعات مذهبی برای آنها موضوعیت دارد.
دو: در مجموعه عملیاتهای معطوف به واقعه سال گذشته، 26 عامل تکفیری دستگیر شدند که جملگی، غیرایرانی و از ملّیتهای جمهوری آذربایجان، تاجیکستان و افغانستان بودند. همچنین عامل عملیات تروریستی اخیر نیز همچون تروریست معدوم سال گذشته، تبعه کشور تاجیکستان است.
این نشان می دهد که تروریست های تکفیری به اندازه کافی در کشورمان نیرو ندارند و اگر نیرویی هم باشد، یا شناسایی و دستگیر می شود و یا اینکه امکان عملیات گسترده در سطح کشور ندارند. از همین رو، افرادی از سایر کشورها در اینگونه عملیات نقش داشته اند.
سه: از حادثه اول تا دوم حرم مطهر، تعداد 196 تروریست تکفیری معدوم یا بازداشت شدند. در هر صورت، هر چند که وقوع حتی یک عملیات تروریستی در داخل کشور موجب ناراحتی ما می شود، اما باید به این توجه داشت که - با توجه به منطقه ای که در آن حضور داریم و همچنین کینه ها و دشمنی های گسترده ای که برخی کشورهای خارجی علیه جمهوری اسلامی دارند - می توانست ده ها برابر این اتفاق در کشور رخ دهد، اما زحمات سربازان گمنام امام زمان (عج) مانع آن شد.
چهار: عملیات تروریستی سال گذشته، در ایام اغتشاشات بود. عملیات تروریستی اخیر نیز در آستانه سالگرد آن وقایع صورت گرفته است. این نشان می دهد که فتنه و اغتشاشات موجب طمع تروریست ها برای ناامن کردن کشور است. همه مردم با هر فکر و سلیقه ای باید بدانند که هر چقدر که اغتشاشات و فتنه در کشور به وجود آید، به همان اندازه، تروریست ها طمع بیشتری خواهند داشت.
پنج: عامل عملیات تروریستی اخیر، در ایران از طریق تلگرام با سرپلهای هدایتکنندهی عملیات برای دریافت دستورالعمل و اسلحه در ارتباط بوده است.
اما نکته عجیب این است که تلگرام در کشور ما، هم فیلتر است و هم فیلتر نیست! یعنی با سوء مدیریت، کاری کرده ایم که تلگرام را از در بیرون کرده و از پنجره داخل کرده ایم. با وجود اینکه هزاران بار از جنگ افزارهای مجازی دشمن از جمله تلگرام ضربه خورده ایم، جای تعجب است که چگونه تنظیمگری و مدیریت فضای مجازی کشورمان به گونه ای است که همچنان راه برای فتنه آفرینی، اغتشاش، هماهنگی برای انجام عملیات مخرب و ... از طریق جنگ افزارهای مجازی دشمن فراهم است؟! نکته مهم این است که این ضربه ها در عرصه های گوناگون امنیتی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است.
از همین رو، ضروری است که هر چه زودتر فضای مجازی کشورمان از حالت یله و رها بودن بیرون آید و در این راستا ساماندهی VPN ها و فیلترشکن ها و همچنین چاره اندیشی در مورد فعالیت پوسته های برخی جنگ افزارها یکی از مصادیق این قضیه است.
ارسال کردن دیدگاه جدید