جزئیات طرح برخورد با محتکران و گرانفروشان/جریمههای سنگین در انتظار متخلفان
نظارت بر روند عرضه کالاهای اساسی مانند مواد پتروشیمی و غذایی، شوینده، مواد لبنی، مصالح ساختمانی و لاستیک، خودرو و لوازم خانگی از مهمترین اهداف طرح تشدید اقدامات نظارتی ویژه برخورد با محتکران و گرانفروشان است.
سید جواد تقوی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: طرح تشدید اقدامات نظارتی و کنترلی در بازار کالا و برخورد با محتکران و گرانفروشان در سراسر کشور در دستور کار هیات دولت قرار گرفته و به همین منظور کمیتهای ویژه تحت عنوان کمیته تشدید نظارت و بازرسی ویژه برخورد با متخلفان و محتکران در زیرمجموعه کارگروه کنترل بازار متشکل از نمایندگان دستگاههای مرتبط و با مسئولیت وزیر صنعت و معدن تشکیل شده است تا سیاستگذاریها و پیشبینیهای لازم در این خصوص صورت گیرد.
دبیر کمیته تشدید نظارت و بازرسی ویژه برخورد با متخلفان و محتکران با تشریح آخرین تصمیات کمیته مذکور اظهار کرد: آن دسته از تولیدکنندگانی که با ارز 1226 تومانی اقدام به واردات کالا و مواد اولیه کرده و یا فروشندگانی که از قبل کالا در اختیار داشتهاند باید کالاهای در اختیار را با قیمت واقعی و سود منطقی که سازمان حمایت مشخص کرده است عرضه کنند.
تقوی با اشاره به اینکه در هفته اخیر نرخ ارز در مرکز مبادلات به ثبات نسبی و نقطه تعادل رسیده است، خاطرنشان کرد: با هماهنگیهای صورت گرفته میان سازمان حمایت و دستگاههای مرتبط با تمام کسانی که از عرضه کالا خودداری کنند یا محصولات خود را به بهانه های واهی احتکار کنند، به شدت برخورد خواهد شد.
وی در بیان اهداف این طرح گفت: طرح تشدید نظارت و بازرسی ویژه برخورد با محتکران با همکاری شعب سیار سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان های صنعت و معدن و تجارت، مجامع امور صنفی و نیروی انتظامی در سراسر کشور از تاریخ بیست و سوم مهر ماه سال جاری اجرا و در خصوص گرانفروشان و متخلفان اقتصادی اعمال قانون خواهد شد.
به گفته رییس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، نظارت بر روند عرضه کالاهای مهم و اساسی از قبیل مواد پتروشیمی و غذایی، انواع مواد شوینده و بهداشتی، مواد لبنی، انواع مصالح ساختمانی و لاستیک، انواع خودرو و لوازم خانگی از مهمترین اهداف این طرح به شمار میرود.
تقوی وضعیت ذخائر کالایی را مناسب ارزیابی و اظهار کرد: در شرایط کنونی به تمام واردکنندگان و شرکتهای تولیدی و توزیعی و واحدهای صنفی خرد و کلان توصیه میکنیم که عرضه بدون وقفه کالاهای خود را با نگاه تنظیم بازار مدیریت کنند چرا که در صورت دپو و نگهداری و عدم اعلام موجودی کالاهای خود به خصوص کالاهای اساسی در انبار و سردخانهها، عمل آن واحد مصداق ارتکاب اختفاء و امتناع از عرضه کالا به قصد گرانفروشی محسوب شده و اگر شرایط تخلف احتکار نیز محرز شود به عنوان محتکر شناخته شده و با اشد مجازات با متخلف برخورد میشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، تسریع در رسیدگی به پرونده متخلفان را از دیگر اهداف این طرح دانست و گفت: بر پایه این طرح با همکاری سازمان تعزیرات حکومتی (شعب ویژه سیار) برای تسریع در رسیدگی خارج از نوبت و با تعیین اشد مجازات در رابطه با متخلفان و محتکران در محل ارتکاب تخلف اعمال قانون میشود.
وی با بیان اینکه این طرح تا 45 روز آینده ادامه خواهد داشت، خاطرنشان کرد: از مردم تقاضا داریم با توجه به اینکه کالاهای ضروری به میزان لازم وجود دارد در صورت مشاهده گرانفروشی یا احتکار کالا با با سامانه ارتباطی 124 و ستادهای خبری سازمان صنعت و معدن سراسر کشور تماس گرفته و ما را در راستای مبارزه با متخلفان یاری کنند.
ارسال کردن دیدگاه جدید