وقتی فتنه گران نه جایی بین مردم دارند و نه جایگاهی در فضای سیاسی

چند ماه تا انتخابات ریاست جمهوری یازدهم باقی مانده اما تحرکات انتخاباتی گروه های مختلف سیاسی آغاز شده است. اما در حالی که همه فعالین سیاسی گروه های مختلف سیاسی مشغول رایزنی برای اعلام کاندیدای مورد نظر خود هستند و فضای رایزنی در خصوص کاندیداهای احتمالی و ائتلاف های احتمالی داغ داغ است، طرح دولت وحدت ملی نیز توجه کارشناسان سیاسی و فعالین این عرصه را به خود جلب کرده است.

این طرح که برای اولین بار توسط رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شد تاآنجا پیش رفت که مدافعان اين طرح كه عمدتا از اطرافيان رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام به شمار مي‌رفتند، ضرورت و نياز فعلي شرايط كشور را اجماع ميان نيروهاي سياسي مختلف ناميدند و دولت وحدت ملي را ضامن عبور موفقيت آميز از «تنگه كنوني مشكلات» سياسي و اقتصادي دانستند.

هر چند دور نمای این طرح می تواند بسیار جالب توجه به نظر برسد اما اصولا این سوال مطح می شود که آیا ائتلاف بین اصولگرایان و اصلاح طلبانی که در سال ۸۸ جنجال آفرین شدند و آرامش جامعه را به هم زدند امکان پذیر است؟آیا اصولا می توان اصلاح طلبان را که قصد دارند با محوریت محمد خاتمی ، رئیس دولت اصلاحات به عرصه سیاسی کشور بازگردنند از ماجرای فتنه ۸۸ جدا کرد؟

آیا محمد خاتمی که قصد دارد به رقابت ریاست جمهوری بازگردد از فته ۸۸ اعلام برائت کرده است ؟اینها سوالاتی است که اصلاح طلبان هنوز پاسخ روشنی به آن نداده اند که اصلا مشخص شود در جامعه جایی برای آنها هست یا نه و بعد از آن بحث ائتلاف مطرح شود.

مردم کشور بارها ثابت کرده الند که در مقابل فتنه گران می ایستند و کاملا مشخص است در صورتی که مرز بندی اصلاح طلبان فعلی با ماجرای فتنه ۸۸ مشخص نشود آنها در میان مردم هم جایی نخواهند داشت چه برسد به عرصه سیاسی کشور و بنا براین مطرح کردن دولت ملی و ائلاف با صولگرایان نیز در غیر این صورت بی معنی خواهد بود.

از طرفی اصولگرایان از نظر جریان فکری-سیاسی تفاوت های بارزی با اصلاح طلبان دارند و اصولا منش و رفتار سیاسی آنها با طیف اصلاح طلب متفاوت است و همین امر وحدت بین این دوطیف را مشکل تر می کند چرا که اصول گرایان به اصول انقلاب پایبندند و اصلاح طلبان در برهه های مختلف نشان داده اند در جایی که پای منافع در میان میان باشد ، اصول رنگ می بازد.

گفتنی است، این طرح اما در حالی مطرح شده که در اردوگاه اصولگرایان آرامش کامل برقرار است اما بحران تخمین و برآورد از شرایط سیاسی- اجتماعی کشور، بی انگیزی نیروها بویژه در سطح استان ها و اظهار نظرهای مختلف و متضاد میان سران جریان اصلاحات موجب شده که اصلاح طلبان به ویژه سید محمد خاتمی ازشرایط این روزهای اصلاح طلبان راضی نباشد و در مواقع مختلف نارضایتی خود را اعلام کند.

درعین حال منابع مطلع تصریح می کنند علی رغم آشفتگی در بدنه اصلاحات، این جریان تصریح کرده است که در نمایش بیرونی این جبهه بر انسجام بالا در درون اصلاحات تاکید کنند.
 

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی