لزوم افزایش جمعیت ایران به 115 میلیون نفر در 40 سال آینده

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس گفت که به طور میانگین هر خانوار در ایران باید تا سال 1430 بین 2 تا 3 فرزند داشته باشد، با این احتساب نرخ جمعیت به 115 میلیون نفر در 40 سال آینده افزایش می‌یابد.

امیر حسین قاضی‌زاده نماینده مردم مشهد و کلات و سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس اظهار داشت: کمیته مشترک کمیسیون‌های اجتماعی، بهداشت و فرهنگی برای بررسی اصلاح سیاست‌های جمعیتی و حمایت از خانواده امروز تشکیل جلسه داد.

وی افزود: در این جلسه بحث ما سر این موضوع بود که نرخ باروری مطلوب برای 40 سال آینده چه عددی باید باشد؟ جمعیت چقدر باید افزایش یابد؟ و شاخص‌های مناسب برای نرخ جمعیت مطلوب در سال 1430 چیست؟

قاضی‌زاده با بیان اینکه برای اینکه بتوانیم قوانین را اصلاح کنیم، باید سؤالاتی را مطرح کنیم، تصریح کرد: این کمیته یک مرکز پشتیبانی در مرکز پژوهش‌ها دارد که در این مرکز دبیر خانه‌ای باحضور کارشناسان ذی‌ربط دو روز در هفته تشکیل جلسه داده و این موضوعات را مورد رسیدگی قرار می‌دهد.

به گفته وی، امروز شاخص‌هایی را بررسی کردیم که عدد شاخص‌ها برای 1430 نرخ باروری مطلوب که هم‌اکنون بین 1.4 تا 1.6 است، باید به 2.5 برسد، یعنی به طور میانگین هر خانوار در ایران باید تا سال 1430 بین 2 تا 3 فرزند داشته باشد، با این احتساب نرخ جمعیت به 115 میلیون نفر در 40 سال آینده افزایش می‌یابد.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: در این جلسه همچنین دیگر شاخص‌های جمعیتی مانند تحصیل، موضوعات اقتصادی، عدالت، فرهنگی و سلامت نیز مورد بررسی قرار گرفت و بعضی از ارقام مشخص شد اما ادامه بررسی‌ها به جلسه آتی کمیته موکول شد.

وی اضافه کرد: همچنین در 15 سال آینده باید نرخ طلاق و سن ازدواج را کاهش دهیم، هم‌اکنون نرخ طلاق در ایران یک به شش است، یعنی از هر شش ازدواج در ایران، یک ازدواج به طلاق می‌انجامد که این رقم باید در سال 1404 به یک به 10 برسد، یعنی از هر 10 ازدواج یک ازدواج به طلاق بی‌انجامد.

امیرحسین قاضی‌زاده در خاتمه خاطرنشان کرد: همچنین سن ازدواج هم‌اکنون در خانم‌ها 24 و در آقایان 27 سال است که در 15 سال آینده باید این رقم در خانم‌ها به 20 و در آقایان به 24 سال کاهش یابد.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی