ارائه اسامی واردکنندگان خودروهای لوکس به نهادهای نظارتی/حذف اولویت 9و10 از ارز مبادلهای
رییس سازمان توسعه تجارت اعلام کرد که فهرست کامل واردکنندگان خودروهای لوکس با ارز مرجع به نهادهای نظارتی و سازمان حمایت و همچنین پلیس راهنمایی و رانندگی اعلام شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حمید صافدل امروز دوشنبه اعلام کرد که روند واردات یک خودرو ممکن است بیش از شش ماه زمان ببرد، بنابراین خودروهایی که با ارز مرجع وارد شدهاند ممکن است مربوط به ثبت سفارش قبل از اولویت بندی کالاهای وارداتی باشند، لذا در این زمینه تخلفی صورت نگرفته است.
او در عین حال اعلام کرد که شهریور ماه به نهادهای مربوطه اعلام شده از تخصیص ارز مرجع به ثبت سفارشهای قبلی خودداری کنند.
وی ادامه داد: البته با تاکید دولت هر کالایی که با ارز مرجع وارد شده باید با همان نرخ به فروش برسد بنابراین فروش این خودروها به قیمت ارز آزاد غیرقانونی است.
به گفته وی، در سال جاری به دلیل وضعیت خاص بودجه مشوقهای نقدی صادرات حذف شده است و از صادرکنندگان با دادن تسهیلات خاص به صورت غیر نقدی حمایت میشود.
رییس سازمان توسعه تجارت همچنین از کاهش فاصله رقم واردات نسبت به صادرات خبر داد و گفت: این رقم در شش ماهه اول امسال حدود 28 درصد کاهش داشته است.
او همچنین اعلام کرد که واردات گندم در شش ماهه اول سال انجام شده اما این اقدام توسط بخش خصوصی صورت گرفته است.
وی همچنین از واردات سه میلیون تن گندم در این مدت خبر داد و اعلام کرد: 49 صادرکننده نمونه در روز ملی صادرات تقدیر خواهند شد.
رییس کل سازمان توسعه تجارت در نشست خبری روز ملی صادرات همچنین درباره آخرین وضعیت اولویت بندی کالاهای وارداتی توضیح داد: کالاهای گروه یک و دو کالاهایی هستند که جنبه اجتماعی دارند و مورد نیاز همه مردم هستند به همین دلیل ارز مرجع دریافت میکنند.
وی افزود: کالاهای اولویت سه تا هشت به تولید مربوط است و به همین دلیل می توانند از ارز مبادله ای استفاده کنند. از سوی دیگر کالاهای اولویت 9 و 10 که شامل رفاهیات و کالاهای لوکس هستند از آنجا که جنبه ضروری ندارند میتوانند برای واردات از ارز بازار آزاد استفاده کنند.
به گفته رییس کل سازمان توسعه تجارت، کالاهایی که با ارز مرجع وارد میشوند مشمول قیمتگذاری هستند و فروش آنها با نرخ آزاد تخلف محسوب میشود.
صافدل گفت: هماکنون تعداد کالاهای ثبت سفارش شده در مرکز مبادله از 3000 عدد گذشته و به طور متوسط روزانه 350 مراجعه به این مرکز برای دریافت ارز مبادلهای انجام میشود.
وی با اشاره به فشارهای خارجی ناشی از تحریم به اقتصاد کشورمان گفت: با وجود تمام فشارها وضعیت تجارت خارجی کشور خوب است، به طوری که در شش ماهه اول امسال صادرات در حوزه کالاهای غیرنفتی با احتساب میعانات به 20.6 میلیون دلار رسیده است.
صافدل با اشاره به اینکه در حوزه کالاهای غیرنفتی مانند کالاهای صنعتی، کشاورزی و معدنی روند صادرات رشد 29 درصدی نشان میدهد، گفت: در حوزه مذاکرات ترجیحات تعرفهای با ترکیه به پیشرفت خوبی رسیدهایم و به زودی موافقتنامه تجارت ترجیحی میان دو کشور امضاء میشود.
او ادامه داد: با امضای این موافقتنامه امکان صادرات کالاهای کشاورزی ایران به ترکیه و امکان واردات کالاهای صنعتی ترکیه به ایران فراهم میشود.
او همچنین از نهایی شدن موافقتنامه تجاری اکوتا میان کشورهای ایران، افغانستان، پاکستان، ترکیه، تاجیکستان خبر داد و گفت: این هفته با حضور رئیسجمهور در کشور آذربایجان این موافقتنامه نهایی میشود.
به گفته صافدل بر اساس این موافقتنامه در یک دوره توافقی 80 درصد تعرفهها به کف 15 درصد میرسد و 15 درصد کالاهای هر کشور در لیست منفی قرار میگیرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین به در دست بودن موافقتنامه تجارت ترجیحی در گروه D8 اشاره و خاطرنشان کرد: ایران، ترکیه، مصر، پاکستان، بنگلادش، نیجریه و اندونزی در حال مذاکره برای این توافقنامه هستند و اجرای آن به زودی آغاز میشود.
انتهای پیام
ارسال کردن دیدگاه جدید