گلایه ایران از رفتارهای دوگانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی/ غربیها فناوری هستهای را سیاسی و اهرم فشار قرار دادهاند
معاون سازمان انرژی اتمی با انتقاد از رفتارهای دوگانه آژانس گفت: در ایران بهدنبال انرژی صلحآمیز هستهای برای حل مشکلات جامعه هستیم، اما تحت بازرسیهای شدید آژانس قرار داریم.
به گزارش مرکز خبر حوزه، سیدپژمان شیرمردی در جلسه درس اخلاق عمومی طلاب جامعةالزهرا علیها السّلام که با موضوع «آخرین دستاوردهای علمی کشور» در تالار بیداری اسلامی برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا بهویژه شهدای انرژی هستهای و شهدای غزه، عنوان کرد: امروز مردم مظلوم غزه با کشتار وحشیانه رژیم غاصب صهیونیستی در یک فضای بسته و محاصرهشده در حال ارائه خون خود برای پایداری اسلام و مقاومت هستند.
موضوع هستهای ایران یکی از مهمترین جبهههای مهم حق علیه باطل است
معاون سازمان انرژی اتمی در ادامه با اشاره به فناوری هستهای و دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران طی چند سال گذشته، اظهار داشت: طی بیست سال گذشته موضوع هستهای ایران بهعنوان یکی از مهمترین جبهههای مهم حق علیه باطل و یکی از جبهههای مقاومت در مقابل زورگویی مستکبران و نظام سلطه است.
وی یادآور شد: پرونده هستهای ایران که از سال 83 به آژانس بینالمللی انرژی اتمی منتقل شد، کشورهای غربی در پی محدود کردن فعالیتهای انرژی هستهای ایران برآمدند و از آن زمان، فعالیتهای هستهای ایران بهعنوان یکی از مسائل مهم سیاست خارجی ایران مطرح شد.
فناوری هستهای موضوع علمی و فنی است، اما این مسئله را در ایران سیاسی کردند
شیرمردی تصریح کرد: اشتباه راهبردی کشورهای غربی این بود که تصور میکردند با متوقف کردن مسئله هستهای ایران مانع پیشرفت سختافزاری ایران در حوزه اتمی میشوند.
وی بیان داشت: امام علی علیهالسلام در روایتی میفرمایند: «العلم سلطان من وجده صال به و من لمیجده صیل علیه؛ دانش، سلطنت و قدرت است، هر که آن را بیابد با آن غلبه پیدا میکند و هر که آن را از دست بدهد بر او غلبه پیدا کنند»؛ ما معتقدیم که مسئله فناوری هستهای یک موضوع علمی و فنی است، اما بهخاطر زورگویی کشورهای غربی، این مسئله را در ایران سیاسی کردند و بهعنوان اهرمی برای اسلامهراسی و ایرانهراسی قرار دادند.
ایران بهدنبال انرژی صلحآمیز هستهای برای حل مشکلات جامعه است
مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران ادامه داد: در سال 1945، بیش از 200 هزار نفر از مردم هیروشیما و ناگازاکی ژاپن بهواسطه آزمایشات اتمی آمریکا کشته شدند، پس از آن، بسیاری از کشورهای غربی از دهه پنجاه وارد علم هستهای میشوند.
شیرمردی تصریح کرد: انرژی هستهای مطابق با ان.پی.تی. (مخفف نام انگلیسی معاهده منع گسترش هستهای)، متعلق به همه است و هر کشوری میتواند فعالیت صلحآمیز هستهای داشته باشد، اما آژانس بینالمللی انرژی اتمی، بُعد محدودیتها و نظارتها را در کشور ما بیشتر اعمال میکند و ما را که بهدنبال انرژی صلحآمیز هستهای برای حل مشکلات جامعه هستیم، تحت فشار قرار میدهند.
هیچ نظارتی بر فعالیتهای هستهای رژیم صهیونیستی نیست
معاون سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: ما در سال 1968 معاهده ان.پی.تی. را پذیرفتیم، اما کنار ما کشورهایی وجود دارند که تابع ان.پی.تی. نیستند، متأسفانه رژیم اشغالگر قدس کلاهکهای هستهای فراوان دارد و ان.پی.تی. را نپذیرفته است، اما نظارتی بر فعالیتهای هستهای رژیم صهیونیستی نیست و دوگانگی برخورد با کشورها در رابطه با داشتن مسئله هستهای وجود دارد.
تمام فعالیتهای هستهای ایران در مسیر صلحآمیز است
شیرمردی تأکید کرد: تمام فعالیتهای هستهای ما در مسیر صلحآمیز و بهرهبرداری در زندگی مردم است و تحت بازرسیهای شدید آژانس هستیم، از طرف دیگر رژیم صهیونیستی هیچ گونه تعهدی ندارد و هیچ نظارتی نیست.
وی به نقض پیمان آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تأمین سوخت موردنیاز رآکتورهای ایران اشاره کرد و افزود: بهفرموده رهبر معظم انقلاب مدّ ظلّه العالی «بیست سال است که چالش هستهای داریم و الآن روش و سیاست اینها این است که کاملاً ناجوانمردانه و خباثتآلود برخورد میکنند و هیچ اِبائی هم از اینکه آنچه را قول دادند نقض کنند ندارند».
لزوم دستیابی به فناوریهای هستهای راهبردی
معاون سازمان انرژی اتمی در ادامه با اشاره به لزوم دستیابی به فناوریهای هستهای راهبردی، گفت: یک بخش مهم، فعالیتهای هستهای مربوط به تولید برق است که متشکل از چرخه سوخت است و شامل اکتشاف اورانیوم، استخراج سنگ اورانیوم، تولید کیک زرد و غیره میشود.
وی تصریح کرد: یک بخش مهم اثرگذار که امروز بهشدت بر آن سرمایهگذاری میشود، استفاده از فناوری هستهای در حوزه غیرقدرت است که در چهار حوزه غیرقدرت استفاده میشود.
استفاده از فناوری هستهای در مسائل امنیت غذایی و حوزه کشاورزی
شیرمردی ادامه داد: یکی از فعالیتهای صلحآمیز هستهای در مسئله امنیت غذایی و حوزه کشاورزی است که پرتوها و فناوری هستهای باعث حذف آفات درون مواد غذایی میشود و از این منظر دارای اهمیت است؛ با فناوری هستهای تمام حشرات موذی از بین میرود و میتوان سالها آن ماده غذایی را نگهداری کرد.
وی یادآور شد: نود درصد دستگاههای پرتودهی مواد غذایی در روسیه و چین و ایالات متحده استفاده میشود، در حالی که ما از مواد شیمیایی برای این کار استفاده میکنیم که باعث ایجاد و افزایش سرطان در کشور ما شده است.
مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران عنوان کرد: ما بهخاطر حفظ سلامت و امنیت غذای مردم باید بهسمت پرتوها و فناوری هستهای برویم و بهسمتی حرکت کنیم که غذای سالم به مردم بدهیم. فناوری هستهای بدون اینکه به بدن صدمهای بزند، باعث حذف آفات و بیماریها در مواد غذایی میشود.
معاون سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: از دیگر مزایای استفاده از فناوریهای صلحآمیز هستهای، تولید رقمها و محصولات مقاوم در مقابل تنشهای محیطی، تولید محصولات مقاوم به کمآبی و آفتها و تولید محصول بیشتر در صنعت کشاورزی است. ما با فناوری هستهای میتوانیم محصولاتی تولید کنیم که به کشاورزی ما کمک کند، آلودگی کشاورزی را کاهش دهد و یا جذب ریشه را افزایش دهد.
استفاده از فناوری صلحآمیز هستهای در حوزه بهداشت و سلامت
شیرمردی همچنین به استفاده از فناوری صلحآمیز هستهای در حوزه بهداشت و سلامت اشاره کرد و گفت: ایران بهعنوان یکی از کشورهای تولیدکننده داروهای هستهای است.
وی افزود: ما تا سال 86، نود درصد داروهای خود را از بلژیک وارد میکردیم، اما امروز در تولید و صادرات داروهای هستهای جزو کشورهای مهم و برجسته هستیم. این رادیوداروها برای بیماریهای سرطانی، بیماران تیروئیدی، اسکنهای قلبی، کلیوی، اسکنهای مغزی و غیره استفاده میشود.
فناوری هستهای در استریلکردن تجهیزات پزشکی
معاون سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم در بیمارستانها عفونتهای بیمارستانی است که یکی از علتهای آن استفاده از کالاهای استریلنشده یا استریلشده بهوسیله مواد شیمیایی است که این کار با پرتوها به بهترین نحو میتواند انجام شود.
وی تصریح کرد: فناوری هستهای در استریل کردن تجهیزات پزشکی، در حوزههای محیط زیست، نگهداشت خیزش ریزگردها، جلوگیری از آلودگیهای آب، کاهش بار میکروبی پسماندهای شهری و در صنعت کاربردهای فراوان دارد. در حوزه پلیمرها، یکی از مسائل افزایش کیفیت تایرها استفاده از فناوریهای هستهای است.
فناوری هستهای باید در زندگی مردم بیاید
شیرمردی تأکید کرد: درباره فناوری صلحآمیز هستهای و اثرات آن در زندگی مردم بیشتر باید گفته شود تا مردم با این فناوری آشنا شوند، همچنین این علم باید در زندگی مردم بیاید.
وی یادآور شد: ما در 12 نقطه کشور برنامه داریم که سامانههای پرتودهی را نصب کنیم تا در بخش کشاورزی، تجهیزات صنعتی و پزشکی مورد استفاده قرار بگیرد و تمام بخشهای کشور از این نعمت بزرگ و ابزار معجزهگر که خداوند متعال در اختیار انسان قرار داده است، برای ارتقای کیفیت زندگی مردم استفاده کنند.
به نام فناوری هستهای توجه ویژه شده است
معاون سازمان انرژی اتمی بیان داشت: همه این دستاوردها در کشور شروع شده است و افتخار میکنیم در کشور ایران به یک فناوری راهبردی و مهم بهنام فناوری هستهای توجه ویژه شده است.
شیرمردی در پایان تأکید کرد: ما باید با قدرت و بدون مسامحه در راستای احقاق حقوق مردم برای بهرهبرداری از این فناوری ارزشمند پافشاری کنیم و تمام بخشهای آن را احیا کنیم و بهسمتی حرکت کنیم که روزی صادرکننده فناوری صلحآمیز هستهای بهعنوان یکی از دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باشیم.
معاون سازمان انرژی اتمی و هیئت همراه پیش از این مراسم از بخشهای مختلف جامعةالزهرا علیها السّلام بازدید کردند.
ارسال کردن دیدگاه جدید