مناظره ای که به مجادله کشیده شد

نیویورک – دومین مناظره تلویزیونی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میان باراک اوباما و میت رامنی سه شنبه شب در فضایی خصمانه و آکنده از تبادل اتهامات در دانشگاه ˈهافستراˈ در شهر ˈهمپ استید نیویورکˈ برگزار شد.

به گزارش ایرنا در این مناظره نود دقیقه ای که در حضور تعدادی تماشاچی و با محور طرح پرسش های آن ها برگزار شد، مسائل اقتصادی و معیشتی موضوع اصلی گفتگو و جدال دو نامزد انتخابات آمریکا بود.

مساله بیکاری گسترده، سیاست مالیاتی، قیمت انرژی و سوخت، بیمه درمانی، سیاست مهاجرتی، قانون حمل سلاح و حقوق زنان از محورهای مهم داخلی مناظره میان دو نامزد بود که رامنی و اوباما در جریان آن تلاش کردند برنامه های خود را ضامن حل این مسائل معرفی کرده و دیگری را به دادن وعده های دروغ متهم کنند.

نخستین سوال این مناظره که نشان دهنده عمق چالش های اقتصادی آمریکا بود، از سوی یک جوان دانشجوی آمریکایی مطرح شد که به میت رامنی و باراک اوباما گفت: نگران آینده شغلی خود پس از فارغ التحصیل شدن هستم و شما چگونه می توانید برای جوانانی مثل من شغل ایجاد کنید؟

رامنی گفت: 23 میلیون نفر در این کشور نمی توانند شغل پیدا کنند و بیکار هستند و وعده های رئیس جمهوری به هیچ جایی نرسیده است.

نامزد جمهوریخواهان گفت: بیش از سه میلیون زن آمریکایی در فقر بسر می برند و این ها حاصل سیاست های چهار سال گذشته اوباما هستند.

وی گفت: در دوره اوباما بدهی ملی ما از 10 تریلیون به 16 تریلیون دلار رسیده است و با انتخاب دوباره وی وضع بدتر خواهد شد.

رامنی مدعی شد که وی می تواند این مساله را در صورت رسیدن به ریاست جمهوری حل کند.

اوباما در سخنان خود که بطور روشنی تلاش می کرد از موضع تهاجمی ظاهر شود میت رامنی را ˈبه نگفتن حقیقتˈ متهم کرده و گفت: فرماندار رامنی به سمت نابود کردن طبقه متوسط می رود.

اما رامنی پاسخ داد: من به دنبال کاهش بار مالی و هزینه ها برای طبقه متوسط هستم و با کاهش مالیات ها کاری خواهم کرد که طبقه متوسط از وضع دشوار کنونی رها شود.

رامنی افزود: من مالیات ها را کاهش داده و شغل بیشتری به وجود خواهم آورد تا به این شکل به افزایش سطح زندگی مردم آمریکا کمک کنم.

رامنی با تاکید بر اینکه میان گفته ها و عملکرد اوباما در چهار سال گذشته تناقض وجود دارد، گفت: برای کاهش قیمت انرژی دست به استخراج نفت در آلاسکا خواهد زد.

در مقابل اوباما تاکید کرد که وی بر تمام انرژی های نو به مانند انرژی های بادی، خورشیدی و هسته ای و همینطور نفت و گاز سرمایه گذاری خواهد کرد.

در جریان پرسش و پاسخ های این مناظره یکی از حاضران که زنی میانسال بود، پرسید: من از اوباما و ناکامی های دوره وی ناامید هستم؛ اما در عین حال فکر می کنم سیاست میت رامنی نیز به مانند بوش خواهد بود و به مانند جورج بوش عمل خواهد کرد. وی از رامنی پرسید که تفاوت های وی با بوش چه خواهد بود؟

رامنی مدعی شد که وی با بوش تفاوت های بسیاری خواهد داشت که اوباما با رد آن تاکید کرد رامنی دقیقا دنباله رو بوش خواهد بود.

اوباما بدون آنکه پاسخ قانع کننده ای به پرسش این زن درباره ناکامی های چهار سال گذشته خویش بدهد به دستاوردهای خود در عراق و علیه القاعده اشاره کرد و گفت: سیاست های اقتصادی من به مرور در حال جواب دادن است.

همچنین در بخشی از مناظره امشب مساله قتل سفیر آمریکا در لیبی و ناتوانی دولت اوباما برای حفظ جان دیپلمات های این کشور مورد بحث قرار گرفت که میت رامنی رئیس جمهوری آمریکا و وزارت خارجه وی را به پنهانکاری درباره قتل سفیر آمریکا در بنغازی متهم کرد.

ناظران سیاسی در آمریکا می گویند که مناظره امشب که میلیون ها بیننده داشت برای رامنی و اوباما بسیار سرنوشت ساز بود، چراکه با پایان آن تنها سه هفته پیش روی دو نامزد تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی خواهد بود.

نکته متفاوت مناظره نود دقیقه ای امشب که ˈکندی کرولیˈ خبرنگار سیاسی شبکه تلویزیونی ˈسی ان انˈ مجری آن بود، طرح مستقیم سوال از سوی تماشاچیان حاضر در مناظره بود.

نخستین مناظره تلویزیونی میان اوباما و رامنی دو هفته پیش برگزار شد که در جریان آن مساله ایجاد شغل و بیکاری گسترده، بیمه درمانی و مالیات ها و همینطور سیاست انرژی دولت آمریکا محور اصلی بحث های دو نامزد بود.

رامنی و اوباما در دو هفته آینده سومین و آخرین مناظره خود را در فلوریدا برگزار خواهند کرد.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ششم نوامبر سالجاری برگزار می شود.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی