رئیسی: فضیلت کتابخوانی به یک پویش فراگیر و ضرورت ملی تبدیل شود
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت مردمی برای پویایی حوزه فرهنگ و نشر، از ابتدای کار، نگاه تحولی به حوزه عمومیِ فرهنگ داشته است، تصریح کرد: ما عمیقاً بر این باوریم که فرهنگ عمومی در زمینه ارزشها، عقاید و هنجارها، باید اساس برنامهها و اقدامات دستگاههای فرهنگی باشد و همه آموزشها و پژوهشها در این مسیر قرار بگیرد.
دکتر سید ابراهیم رئیسی در پیامی به مناسبت هفته «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» با تاکید بر ضرروت تبدیل فضیلت کتابخوانی به یک پویش فراگیر و ملی، رشد بیش از 10 برابری تعداد کتابخانههای عمومی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در کنار تجهیز فضای کتابخانهها را زمینهساز ارائه خدمات متنوع کتابمحور به گروههای مختلف اجتماعی در کشور دانست و از مسئولان امر خواست در ادامه این مسیر، برای بهبود خدمات با نگاه به تنوع فرهنگی کشور و نیازهای مردم همچنان به تلاشهای خود ادامه دهند.
متن پیام رئیس جمهور به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
«ن والقلم و مایسطرون»
هفته و روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» را به همه کسانی که دل در گرو کتاب و کتابخوانی داشته و سهمی در اعتلای فرهنگ مکتوب ایران اسلامی دارند، صمیمانه تبریک میگویم.
بیتردید کتاب از زیباترین و مهمترین جلوههای فرهنگ بشری است. شکوه این ارزش را باید در تابش آیات نورانی «اَلَّذی عَلَّمَ بِالقَلَم» و «ن والقلم و مایسطرون» جستجو کنیم که به قلم و کتاب و آنچه که از اندیشه میتراود، اهمیت حیاتی قائل است. خداوند متعال به قلم و حرمتش سوگند یاد کرده و معجزه جاوید آخرین سفیر سعادت بشری را کتاب قرار داده است.
تأکیدات پیوسته مقام معظّم رهبری(مدظلهالعالی) برای ترویج کتاب و کتابخوانی و تشبیه «فرهنگ» به «فضایی که در آن تنفس میکنیم»، نقشه راه مهمی را ترسیم کرده است که امیدوارم با همیاری همه دستاندکاران، روزبهروز به تحقق آن نزدیکتر شویم تا فضیلت کتابخوانی به یک پویش فراگیر و ضرورت ملی تبدیل شود.
حوزه نشر بهعنوان یکی از مهمترین حوزههای فرهنگی که با آگاهی و دانش جامعه ارتباط مستقیم دارد، نیازمند فضای آرام است؛ عرصهای که هرچه بیشتر مورد توجه قرار گیرد به همان میزان شاهد شکوفایی و رشد فرهنگی جامعه خواهیم بود. دولت مردمی برای پویایی حوزه فرهنگ و نشر، از ابتدای کار، نگاه تحولی به حوزه عمومیِ فرهنگ داشته است. ما عمیقاً بر این باوریم که فرهنگ عمومی در زمینه ارزشها، عقاید و هنجارها، باید اساس برنامهها و اقدامات دستگاههای فرهنگی باشد و همه آموزشها و پژوهشها در این مسیر قرار بگیرد. در این صورت است که شخصیت جوانان و نوجوانان عزیز ما، بهعنوان سرمایههای بالقوّه فرهنگی، ادبی، هنری و علمی، شکل گرفته و به فعلیّت میرسد.
امروز در میان تمامی ظرفیتهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، کتابخانههای عمومی جایگاه ممتازی دارند. رشد بیش از 10 برابری تعداد کتابخانههای عمومی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در کنار تجهیز فضای کتابخانهها، منجر به ارائه خدمات متنوع کتابمحور به گروههای مختلف اجتماعی در کشور شده است. لازم است مسئولان امر در ادامه این مسیر، برای بهبود خدمات با نگاه به تنوع فرهنگی کشور و نیازهای مردم همچنان به تلاشهای خود ادامه دهند. دولت نیز دسترسی عادلانه آحاد مردم به خدمات کتابخانههای عمومی را حق آنها میداند و برای احقاق آن از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.
خوشبختانه اکنون انگیزه و شور خدمترسانیِ فرهنگی در میان مسئولان و دستگاههای حوزه فرهنگ و کتابخانههای عمومی بیش از گذشته وجود دارد و کوششهای صادقانه آنان شایسته قدردانی است. از سایر ارکان فرهنگی کشور و دستاندرکاران و علاقهمندان این حوزه نیز میخواهم که با حضور همدلانه خود، بر این پویایی بیفزایند.
اینجانب با قدردانی از برگزارکنندگان و شرکتکنندگان در این مراسم فرهنگی ارزشمند، توفیقات روزافزون همه دستاندرکاران حوزه کتاب و کتابخوانی را از درگاه خداوند متعال مسألت دارم.
سیدابراهیم رئیسی
رئیس جمهوری اسلامی ایران
ارسال کردن دیدگاه جدید