رسالت مهم بسیجیان روحانی جهاد تبیین، امیدآفرینی و خدمت رسانی است

حجت الاسلام محمدی شاهرودی مهمترین رسالت مهم بسیجیان روحانی جهاد تبیین، امیدآفرینی و خدمت رسانی دانست و گفت: طلاب و روحانیون بسیحی همواره پای کار نظام و انقلاب ایستاده اند.

 

صدور فرمان امام (ره) مبنی بر تشکیل ارتش ۲۰ میلیونی را می‌توان منشأ تحول اساسی در بسیج دانست زیرا با صدور این فرمان، حضور مردم و مشارکت آنان در سرنوشت اجتماعی جامعه خویش تثبیت می‌شود. این حضور گسترده که در انقلاب‌های دنیا جایگاهی ندارد و چه بسا با مردم و انقلابیونی که در سرنوشت خود احساس مسئولیت کنند، برخورد شود، در این اندیشه حضور مردم ارزش والایی دارد. به همین جهت است که اندکی پس از صدور فرمان، گروه گروه از اقشار مردم به سوی ستاد بسیج می‌روند، ثبت نام می‌کنند، آموزش می‌بینند، سازماندهی می‌شوند و آماده بکارگیری هستند.

از همان ابتدای دفاع مقدس، روحانیت به عنوان متصدیان تبلیغ و حافظان کیان اسلامی، نقش مهمی در آگاه سازی ذهن مردم از عمق فاجعه‌ی تجاوز رژیم بعث عراق به ایران اسلامی و تشویق مردم به حضور در جبهه‌های مقدس را داشتند. به جرأت می‌توان گفت کل مجموعه‌ی روحانیت در طول هشت سال دفاع مقدس در ایفای این نقش، یعنی ترویج و تبلیغ و تشویق مردم برای دفاع از کیان اسلامی، سربلند بیرون آمده است. این نقش که با استناد به فرمایشات امام خمینی (ره) به عنوان وظیفه‌ای برای روحانیت تلقی شد تأثیر بسیار مهمی در عرصه‌ها و برهه‌های مختلف دفاع مقدس داشت.

بر همین اساس برای واکاوی نقش روحانیون بسیجی با حجت الاسلام محمود محمدی شاهرودی رئیس سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور پرداختیم که حاصل آن در ادامه تقدیم می‌شود:

حجت الاسلام محمود محمدی شاهرودی رئیس سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص علت نام گذاری هفته بسیج اظهار داشت: در دوم آذر سال ۱۳۶۷ بعد از پایان جنگ تحمیلی حضرت امام دستور تشکیل بسیج طلاب و دانشجویان را صادر کردند.

وی افزود: البته بسیج در ابتدای جنگ و در پنجم آذرماه شکل گرفت اما امام بعد از جنگ فرمودند امروز یکی از ضروری‌ترین تشکل‌ها تشکیل بسیج طلاب و دانشجو است؛ همچنین چند مأموریت را ایشان برای طلاب و روحانیون بسیجی صادر کردند و فرمودند وظیفه شما طلبه‌ها و دانشجویان بسیجی نخست دفاع از اسلام بوده و دیگر دفاع از انقلاب اسلامی است همچنین از دیگر وظایف شما با حضورتان در این دو مرکز علمی این است که مانع نفوذ ایادی شرق و غرب باشید و اجازه ندهید آنان در دانشگاه و حوزه نفوذ کنند و از دیگر وظایف شما حفظ عقاید سایر اقشار جامعه در این دو مرکز مهم و حساس علمی است.

محمدی شاهرودی اضافه کرد: امسال نیز در حضور حدود ۵ هزار طلبه و دانشجوی بسیجی پیام حضرت امام در حرم مطهر ایشان بازخوانی شد. همچنین مسؤول بسیج طلاب و روحانیون و مسؤول سازمان بسیج دانشجویی و همچنین دو طلبه خواهر و برادر و دو دانشجوی برادر و خواهر در این همایش سخنرانی کردند، نماینده محترم ولی فقیه در سپاه و ریاست محترم سازمان بسیج مستضعفین نیز سخنرانی داشتند و سرآمد همه این برنامه‌ها دعوت از رئیس جمهور بود که یک سخنرانی بسیار کامل و جامعی را در جمع حاضران دانشجو و طلبه بسیجی ایراد کردند.

رئیس سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور در بخش بعدی به نقش آفرین طلاب در دوران دفاع مقدس اشاره و تصریح کرد: از جهت آماری در دوران دفاع مقدس بیشترین شهید را در حوزه روحانیت داشته‌ایم. البته این به آن معنا نیست که بخواهیم مقایسه کنیم و یا منتی داشته باشیم چرا که اساساً رسالت روحانیت در همه عصرها و نسل‌ها این است که در این عرصه‌ها پیشگام باشد اما در دوران دفاع مقدس طلاب و روحانیون چند نقش مهم ایفا کردند.

وی افزود: نخست قریب به ۴ هزار طلبه شهید تقدیم انقلاب شده است و بعد از دفاع مقدس نیز در همین اغتشاشات سال قبل حدود هفت شهید از روحانیت و طلاب بوده است. دوم در دوران دفاع مقدس یکی از نیازهای مهم و ضروری بحث معنویت، اخلاق؛ ایمان و ارزش‌های الهی بود رزمندگان عزیز برای اینکه در صحنه‌های حساس نلرزند نیاز به یک پشتوانه مستحکم ایمانی داشتند نقش روحانیت در تقویت ایمان و باورهای رزمندگان بسیار مهم بود البته این نقش همیشه در تاریخ وجود داشت و امروز نیز که روز جهاد تبیین و روشنگری است باز همین نقش وجود دارد اما روحانیت به این نقش اکتفا نکرده است و در کارهای رزمی در طول دفاع مقدس سهیم بودند به گونه‌ای که در آن دوران تیپ مستقل امام جعفر صادق در قم شکل می‌گیرد و رزمندگان طلبه رزمی تبلیغی راهی مناطق جنگی می‌شوند. روحانیت در دوران دفاع مقدس از فرماندهی گردان گرفته تا نماینده ولی فقیه، فرمانده دسته و طلبه رزمی نیرو به مناطق جنگی اعزام کرد و شهید داد برای همین در همه بخش‌های دفاع مقدس نقش روحانیت را می‌توان دید. حتی در حمل مجروحین در طول جنگ نقش روحانیت را می‌بینیم.

محمدی شاهرودی به نقش آفرینی روحانیت و دفاع از ارزشهای انقلاب در دوران جنگ نرم اشاره کرد و گفت: مطالب بیان شده مربوط به نقش آفرینی روحانیت در دوران جنگ سخت بود اما در دوران جنگ نرم نیز این خط ادامه دارد و اساساً آن بخشی که توانست بحث مقدس بودن دفاع را نهادینه کند روحانیت بود. در دوران جنگ نرم که این روزها شاهد آن هستیم ضرورت جهاد تبیین و جهاد روشنگری بیشتر حس می‌شود.

رئیس سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور ادامه داد: در حال حاضر در سازمان بسیج طلاب و روحانیت حدود ۱۳ هزار طلبه بسیجی عضو هستند که به عنوان شبکه مبلغین و هادیان سیاسی نقش آفرینی دارند و حدود یک هزار و ۸۰۰ گروه جهادی از طلاب عزیز در سراسر کشور فعال بوده و در صحنه‌های مختلف حضور دارند برای مثال در زمان کرونا نقش روحانیت بی نظیر است و یا در سیل استان خوزستان و گلستان در کمک رسانی به مردم روحانیت پیشتاز بود همچنین در زلزله خوی سال گذشته شاهد حضور و نقش آفرینی ۱۵۰ طلبه در بخش‌های مختلف حتی در بخش طبق غذا بودیم.

وی خاطرنشان کرد: بسیج و روحانیت در هر کجا که احساس کند مردم و جامعه نیاز به خدمت رسانی دارد حضور پیدا می‌کند چرا که پای کار نظام و انقلاب ایستاده است.

محمدی شاهرودی در پایان تاکید کرد: امسال شعار هفته بسیج این است که بسیج امید ملت ایران و مردم است بر همین اساس چند برنامه به عنوان محوری‌ترین برنامه‌های بسیج در همه بخش‌ها از جمله بسیج محلات و اقشار مختلف بسیج در نظر گرفته شده است که یکی از آنان جهاد تبیین است. جهاد تبیین یکی از نیازهای جامعه امروز ما محسوب می‌شود و دیگر محور مربوط به جهاد امید آفرینی می‌شود وقتی تمام تلاش دشمنان این است که یاس و ناامیدی را در جامعه اسلامی نهادینه کند ضرورت دارد در طرح جهاد امید آفرینی دستاوردهای انقلاب و نظام اسلامی بازخوانی و برجسته سازی شود و همچنین جهاد خدمت رسانی از دیگر طرح‌ها به شمار می‌رود.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی