فرقه مذهبی میت رامنی
خبرگزاری شبستان؛ ایالات متحده آمریکا از متنوع ترین فرقه ها و گروه های مذهبی برخوردار است؛ به نحوی که این کشور پذیرای همه نوع مذهب و باور مذهبی است. خواه توحیدی باشد و خواه الحادی. مذهب میت رامنی از جمله مذاهب جالب مسیحیت است که در ایالت متحده آمریکا شکل گرفت. این فرقه اکنون پیروانی در سراسر جهان دارد، اما بیش از 95% از آن ها در آمریکا ساکن هستند. مورمون ها چه کسانی هستند و باور مذهبی آن ها از کجا نشات می گیرد؟
مورمون واژهای است که برای توصیف پیروان شعب مختلف جنبش قدیسان آخر الزمان بکار میرود. این واژه بیشتر به اعضای کلیسای عیسی مسیح قدیسان آخر الزمان (که کلیسای مورمونها خوانده میشود)، اشاره میکند.
این کلمه برای نخستین بار در کتاب مورمون که توسط ژوزف اسمیت در سال 1830 چاپ شد به کار رفت. براساس این کتاب، مورمون نام پیامبر - مورخ بومی آمریکایی است که بیشتر کتاب را گردآوری کردهاست. این فرقه معتقد است که عیسی پس از برخاستن به آمریکا آمده و مردم انجا را هدایت نموده است و سرگذشت تخیلی دو قوم سفید و سرخ پوست را ذکر می کند که خوب و بد بودند. که سرانجام قوم بد خوبها را منقرض نمود. در نهایت رهبر این فرقه اعتقاد داشت که توسط فرشته ای به نام مورمون عینک مخصوص و الواحی به وی داده شد تا این سرگذشت و معجزات عیسی در این سفر را بیان کند. فرشته سپس دستور انهدام الواح و عینک را داده است. این فرقه به خدا بودن عیسی و نوع پیچیده ای از تثلیث معتقد است. این گروه به تعدد زوجات نیزمعتقد است.
هنگامی که به اندیشه ها و باورهای بنیادین این فرقه مذهبی توجه کنیم، متوجه می شویم که آن ها بیشترین اشتراک نظر را در اساس باورهایشان با مسیحیان صهیونیست دارا هستند. این باور که خداوند آمریکا را برگزیده است؛ به آن ها این اجازه را می دهد که برای خود رسالت اداره و تغییر جهان را قائل باشند. همچنین تعدد کتب مقدس نزد آنان، باعث شده است تا در موارد خاص و استثنایی دست به صدور احکام خاصی برای منافع خود بزنند که حتی ممکن است با روح مقدس مسیحیت نیز ناسازگار باشد. مقر اصلی آن ها در کلیسای روز واپسین شهر دریاچه نمک، ایالت یوتا است. آن ها همه ساله با گرد همایی در این کلیسا، به انجام اعمال مذهبی سخت می پردازند. شاید هیچ گروهی به اندازه آن ها پتانسیل حمایت از برنامه های آخر الزمانی و کشورگشائی های جمهوری خواهان را نداشته باشد. آن ها با تکیه بر آئین خود، این اجازه را به خود می دهند که بسته به شرایط گوناگون و برای نیل به جهان بینی خود، دست به هر گونه اقدامی در سطح جهانی بزنند. ولو این که این اقدامات بر خلاف منافع ملی آمریکا باشد. کشورگشائی ها و حضور نظامی گسترده آمریکا در زمان دانلد ریگن و نو محافظه کاران، از این دست موارد است.
ارسال کردن دیدگاه جدید