برنده رقابت گازی ایران و قطر در پارس جنوبی که بود

ایران با بهره‌برداری از 17 فاز جدید در میدان گازی پارس جنوبی، طبق آمار وزارت نفت توانست از سال 96 تولید گاز خود از قطر را بیشتر کرده و به 700 میلیون متر مکعب در روز برساند.

 

 

«دروغ هر چه بزرگ‌تر باورش آسان‌تر، ایران تحریم است و با بیل و کلنگ نمی‌توانیم با تکنولوژی شرکت‌های غربی در قطر مقابله کنیم» این جمله، بخشی از واکنش‌ها به گزارش خبرگزاری فارس درباره پیشی‌ گرفتن ایران در رقابت گازی با قطر در میدان گازی پارس جنوبی بود که هفته گذشته منتشر شد.

 

اما طبق آمار رسمی وزارت نفت (تصویر 1)، ایران از سال 96 در تولید گاز از میدان مشترک پارس‌جنوبی (گنبد شمالی) از طرف قطری پیشی گرفته و هم‌اکنون با تولید روزانه 700 میلیون متر مکعب، با وجود سهم دو برابری قطر از این میدان، حدود 12 درصد تولید بیشتری دارد.

تصویر 1

تولید 700 میلیون متر مکعب گاز ایران از میدان پارس جنوبی معادل تولید روزانه 4 میلیون بشکه نفت یا دو برابر رقم صادرات نفت ایران در دوران اجرای برجام است که البته به دلیل مصرف بالای گاز در داخل کشور، به درآمد ارزی صادراتی ختم نمی‌شود.

پروژه توسعه 17 فاز پارس‌جنوبی برای رساندن تولید گاز ایران 285 به 700 میلیون متر مکعب در روز از دولت دهم آغاز شد و طبق آمار وزارت نفت با مجموع پیشرفت 70 درصد به دولت یازدهم تحویل داده شد تا با تکمیل آنها، ایران از رقیب قطری جلو بیفتد.

سرانجام در شهریور امسال نیز فاز 11؛ مرزی‌ترین فاز پارس جنوبی با تولید 10 میلیون متر مکعب به بهره‌برداری رسید تا پرونده توسعه همه فازهای این میدان در طرف ایران بسته شود.

جواد اوجی وزیر نفت می‌گوید که برای افتتاح این فاز، ما منتظر رفع تحریم و حضور شرکت‌های خارجی نماندیم و الان «شرکت‌های توتال و شل، انگشت به دهان مانده‌اند که چگونه این کار را ظرف 20 ماه و با کمک متخصصان ایرانی انجام دادیم».

مراسم امضای قرارداد با توتال برای توسعه فاز 11 و بدعهدی این شرکت فرانسوی

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی