پشت پرده عقب‌نشینی یگان ارتش اسرائیل از غزه

عقب‌نشینی گروه بزرگی از نظامیان ارتش صهیونیستی از غزه به ویژه یکی از یگان‌های ویژه این ارتش و انتقال آن به کرانه باختری علامت سوال‌های زیادی درباره پشت پرده این اقدام اسرائیل به وجود می‌آورد.
 

درحالی که «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم اشغالگر اصرار دارد که جنگ زمینی در منطقه خان یونس غزه تا زمان آزادی همه اسرای اسرائیلی و حذف همه رهبران و فرماندهان ارشد حماس نباید متوقف شود، دوشنبه شب ارتش اسرائیل از انتقال یگان «دوودوان» از نوار غزه به کرانه باختری با پیش‌بینی وقوع انتفاضه سوم در این منطقه خبر داد.

عقب‌نشینی یگان ویژه ارتش اسرائیل از غزه
دوودوان یک یگان رزمی ویژه است که در سال‌های اخیر با تمرکز بالا در همه مناطق کرانه باختری فعالیت می‌کند و هدف آن جلوگیری از انجام عملیات‌ها و فعالیت‌های گروه‌های مقاومت است.

یگان دوودوان گاهی به‌صورت علنی و در اغلب موارد به‌شکل مخفیانه فعالیت می‌کند و نیروهای آن در حالت آماده‌باش شبانه‌روزی قرار دارند. عناصر این یگان مأمور انجام عملیات‌های بازداشت، ترور و خنثی‌سازی عملیات‌های رزمندگان مقاومت هستند. یگان مذکور همچنین یکی از فعال‌ترین یگان‌های ارتش رژیم صهیونیستی به‌شمار می‌رود و عناصر آن به‌شکل شبانه‌روزی در حال انجام مأموریت‌هایی هستند که یا از پیش طراحی شده است و یا به‌شکل ناگهانی و به‌درخواست فوری شاباک باید انجام بگیرد.

فعالیت‌های عناصر یگان مذکور در ابتدا کاملاً مخفیانه بود و آنها به‌شدت تحت مراقبت و سانسور قرار داشتند و نام و عکس این نیروها هرگز منتشر نمی‌شد تا جانشان به خطر نیفتد، حتی رسانه‌های صهیونیستی هرگز درباره وجود چنین یگانی در ارتش اسرائیل صحبتی به میان نیاورده‌اند و همه آنچه وجود دارد توسط رسانه‌های بین‌المللی فاش شده است و محافل جهانی تأسیس این یگان را در ارتش اسرائیل خارج از چارچوب قوانین جهانی می‌دانند.

اقدام ارتش اسرائیل برای خروج این یگان ویژه خود از نوار غزه درحالی صورت می‌گیرد که بحث در محافل سیاسی این رژیم درمورد مرحله سوم تهاجم زمینی به نوار غزه وانتقال از مرحله عملیات‌های نظامی گسترده و بمباران‌های شدید به مرحله عملیات‌های پیشرفته و کاهش شدت درگیری‌ها همچنان ادامه دارد.

«هرتزی هالیوی» رئیس ستاد ارتش رژیم اشغالگر در خلال مذاکرات خود با سران سیاسی این رژیم درباره فرسایش «دستاوردهای نظامی» ارتش اسرائیل در جریان تهاجم زمینی به غزه در سایه عدم وجود استراتژی سیاسی از سوی کابینه اسرائیل برای روزِ بعد از جنگ هشدار داد.

در هشدارهای رئیس ستاد ارتش صهیونیستی به نگرانی نهادهای نظامی اسرائیل درباره قدرت حماس برای سازماندهی مجدد صفوف خود در شمال نوار غزه اشاره شده است.

هراس صهیونیست‌ها از وقوع انتفاضه سوم فلسطین در کرانه باختری
این هشدارها بعد از آن مطرح شد که صداهای زیادی در نهادهای امنیتی و نظامی اسرائیل به گوش می‌رسد که نسبت به پیامدهای وقوع انتفاضه مسلحانه در کرانه باختری در سایه تشدید تنش‌های امنیتی هشدار می‌دهند. هم‌زمان با آن ارتش اسرائیل باید خودش را برای سناریوی تقابل همه‌جانبه در مرز شمالی فلسطین اشغالی با لبنان آماده کند.

موسسه امنیتی رژیم صهیونیستی اخیرا به سران سیاسی این رژیم هشدار داد که ایجاد تنش با تشکیلات خودگردان فلسطین و تصمیم «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی برای امتناع از انتقال وجوه مالیاتی به این تشکیلات که وضعیت اقتصادی آن را بدتر می‌کند، منجر به تشدید و انفجار اوضاع در کرانه باختری خواهد شد و اوضاع را وخیم تر می‌کند.
در همین راستا بود که ارتش رژیم صهیونیستی در سایه تنش‌های امنیتی شدید در کرانه باختری  و هشدارهای زیادی که درباره وقوع انتفاضه سوم در این منطقه وجود دارد، یگان ویژه دوودوان را از نوار غزه به کرانه باختری منتقل کرد. اما محافل نظامی اسرائیل خارج کردن این یگان مهم از غزه را به ویژه در شرایط متشنج کنونی و درگیری شدید با نیروهای حماس در محورهای متعدد نوار غزه، اقدامی خطرناک می‌دانند.

«یانیو کوبوویچ» خبرنگار نظامی روزنامه هاآرتص در این زمینه گفت که عقب‌نشینی یگان دوودوان از نوار غزه و انتقال آن به کرانه باختری بیانگر جدی بودن هشدارها درباره وقوع انتقاضه سوم فلسطینی‌هاست. این یگان در روزهای عادی در کرانه باختری مستقر بود اما از زمان آغاز جنگ غزه نیروهای محدودی در کرانه باختری مانده بودند که اغلب آنها از نیروهای ذخیره یگان مذکور بودند و سایر  نیروهای ویژه به غزه منتقل شدند.

وی تاکید کرد، از زمان آغاز مانور زمینی در جنوب نوار غزه، یگان وابسته به تیپ کماندویی در کنار تیپ 98 به شکل اصلی در منطقه خان یونس مستقر بود و این یگان (دوودوان) یکی از برجسته‌ترین یگان‌های نیروی زمینی ارتش اسرائیل در نوار غزه محسوب می‌شود. اما در سایه تشدید تنش‌های امنیتی در کرانه باختری، ارتش تصمیم گرفت  این یگان را از ترس وقوع عملیات‌های خشونت آمیز در  کرانه باختری، به این منطقه برگرداند؛ به ویژه بعد از افزایش عملیات‌های ضد اسرائیلی در شهرک‌های اسرائیلی.

سردرگمی نیروی زمینی ارتش اسرائیل از ترس حزب‌الله
«امیر بوحبوط» خبرنگار نظامی وبسایت عبری والا نیز به نوبه خود اعلام کرد که در سایه تهدیدات فزاینده در جبهه شمالی از جانب حزب‌الله، ارتش اسرائیل همه عناصر تیپ 36 شامل تیپ گولانی و تیپ 188 و تیپ هفتم را از غزه عقب رانده است. این عقب‌نشینی پس از ارزیابی وضعیت جنگی در جبهه‌های مختلف صورت می‌گیرد. هدف از این اقدام آن است که نیروها بتوانند مجددا خودشان را سازماندهی کنند.

وی افزود، اما تیپ 36 باید آمادگی خود را حفظ کند؛ زیرا ممکن است در سایه تشدید تنش‌ها با حزب‌الله، نیاز باشد که نیروهای این تیپ در جبهه شمالی مستقر شوند.

اما «میخائیل میلشتاین» رئیس مرکز مطالعات فلسطینی در دانشگاه تل‌آویو درباره پشت پرده عقب‌نشینی گروه بزرگی از نظامیان ارتش اسرائیل از نوار غزه گفت، اسرائیل بر سر یک دوراهی بزرگ قرار دارد؛ زیرا باید بین دو راه متضاد یکی را انتخاب کند: تضعیف حماس یا بازگرداندن همه اسرای اسرائیلی از غزه.

وی در گفت‌وگو با روزنامه یدیعوت آحارانوت اظهار داشت، درحالی که بیش از 3 ماه از جنگ غزه می‌گذرد، یک احساس اضطراب و نگرانی میان اسرائیلی‌ها برای ادامه جنگ وجود دارد؛ به ویژه اینکه اهداف اصلی اسرائیل در جنگ محقق نشده است. بسیاری نگرانند که جنگ غزه برای اسرائیل تبدیل به یک جنگ فرسایشی مداوم بشود و همچنین با توجه به شکاف بزرگ بین اهداف اسرائیل از جنگ با واقعیت، احساس سرخوردگی و ناامیدی میان اسرائیلی‌ها وجود دارد.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی