تأسیس نخستین کتابخانه تخصصی علوم حدیث شیعه

معاون مؤسسه دارالحدیث یکی از اقدامات این موسسه را تأسیس کتابخانه تخصصی علوم حدیث دانست و گفت: این تنها کتابخانه تخصصی علوم حدیث شیعه است که برای نخستین بار در این مؤسسه تأسیس شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا ،حجت‌الاسلام محمدتقی سبحانی‌نیا معاون مؤسسه دارالحدیث پیش از ظهر امروز در دیدار جمعی از مسؤولان مؤسسه دارالحدیث قم با آیت الله علوی گرگانی استاد برجسته درس خارج، به ارائه گزارشی از عملکرد مؤسسه دارالحدیث پرداخت و گفت: این مؤسسه از سال 1374 فعالیت خود را آغاز کرده و پیش از آن نیز از سوی آیت‌الله ری شهری در منزل مسکونی وی کارهای مربوط به تألیف میزان الحکمة پیگیری می‌شد.
معاون مؤسسه دارالحدیث با بیان این‌که مرکز تحقیقات دارالحدیث با پیام مقام معظم رهبری از سال 74 شروع به کار کرد، به تبیین اهداف تأسیس این مؤسسه پرداخت و اظهار داشت: فلسفه تشکیل این مؤسسه امور پژوهشی و تکمیل کتاب میزان الحکمة بود که با گذشت زمان فعالیت‌های مؤسسه توسعه بیشتری پیدا کرد.
حجت‌الاسلام سبحانی نیا ادامه داد: پس از مدتی فعالیت مؤسسه دارالحدیث، دانشکده علوم قرآن و حدیث در شهر ری تأسیس شد و رشته‌های آن به تصویب وزارت علوم رسیدند؛ امروز بیش از هزار نفر دانشجو در آن مرکز مشغول به تحصیل بوده و صدها نفر نیز از این دانشکده فارغ‌التحصیل شده‌اند.
وی بیان داشت: هم اکنون امور آموزشی و پژوهشی در چهار پژوهشکده این مؤسسه پیگیری شده که عمده فعالیت‌های خود را در رابطه با قرآن و حدیث انجام می‌دهند.
حجت‌الاسلام سبحانی نیا با بیان این‌که تاکنون چند دوره جذب دانشجوی طلبه در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکترا در مجموعه دارالحدیث صورت گرفته، ابراز داشت: در سال تحصیلی جاری نیز دانشگاه قرآن و حدیث مجوز فعالیت را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کسب کرده است.
وی از فعالیت دویست و پنجاه محقق در پژوهشکده‌های دارالحدیث خبر داد و افزود: بیش از چهل استاد حوزوی نیز در این مجموعه مشغول به تدریس هستند و بیش از 4 هزار دانشجو نیز از سراسر جهان به صورت مجازی تحصیلات خود را در این مؤسسه پیگیری می‌کنند.
حجت‌الاسلام سبحانی نیا با بیان این‌که مؤسسه به عنوان یکی از مراکز نمونه در زمینه پژوهش‌های قرآنی و حدیثی در سطح جهان به شمار می‌رود، افزود: نشر 4 هزار عنوان کتاب از جمله فعالیت‌های این مؤسسه است.
وی بر ضرورت فعالیت‌های ترویجی در کنار امور آموزشی تأکید کرد و گفت:  معاونت فرهنگی دارالحدیث در همین راستا تشکیل شده و آثاری را در زمینه قرآن و حدیث برای عموم مردم تولید می‌کند.
معاون مؤسسه دارالحدیث بیان داشت: افزایش سطح فعالیت‌ها و تعمیق آنها برای اقشار مختلف جامعه از جمله اهداف مؤسسه دارالحدیث محسوب می‌شود، و در این زمینه اقدامات مناسبی صورت گرفته است.
وی یکی از اقدامات مؤسسه دارالحدیث را تأسیس کتابخانه تخصصی علوم حدیث دانست و گفت: این کتابخانه تنها کتابخانه تخصصی علوم حدیث شیعه است که برای نخستین بار در این مؤسسه تأسیس شده است.
حجت‌الاسلام سبحانی نیا با اشاره به برگزاری بزرگداشت‌های دو سالانه ویژه تجلیل از دانشمندان بزرگ اسلامی از سوی مؤسسه دارالحدیث، اظهار داشت: تأسیس کتابخانه دیجیتال اسلامی نیز از جمله دستاوردهای سال‌ها فعالیت این مؤسسه به شمار می‌رود.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی