حمله پلیس کویت به معترضان 100 مجروح به جا گذاشت
پلیس کویت با دهها هزار نفر از معترضان به تغییرات قانون انتخابات که این تغییر را کودتای دولت علیه قانون اساسی خواندهاند درگیر شده است.
پلیس کویت یکشنبه شب (۳۰ مهر) با شلیک گاز اشکآور، گلولههای پلاستیکی، نارنجکهای بیحس کننده و باتون به متفرق کردن معترضان در بخشهای مختلف شهر کویت، پایتخت این کشور پرداخت که به مجروح شدن بیش از ۱۰۰ نفر انجامید.
محمد الحمیدی، رئیس «انجمن حقوق بشر کویت» در این زمینه گفت:«در پی حمله پلیس ضد شورش، تعداد معترضان مجروح در بیمارستان از ۱۰۰ نفر فراتر رفته است.»
در همین حال، وزارت کشور کویت با انتشار بیانیهای اعلام کرد ۱۱ نیروی پلیس نیز بر اثر اصابت سنگهایی که از سوی شرکت کنندگان در تظاهرات اعتراضی به سوی آنها پرتاب شده بود مجروح شدند.
منابع پزشکی و بیمارستانی از بستری شدن دهها معترض خبر دادهاند که اکثر آنها به علت استنشاق گاز اشک آور یا جراحات و صدمات حاصل از ضربات باتوم به بیمارستان منتقل شدهاند.
فعالان مخالف نیز گفتند تعداد زیادی از معترضان را دیدهاند که پس از استنشاق گاز اشک آور روی زمین دراز کشیده بودند.
عبدالله البرغش، نماینده سابق پارلمان کویت نیز گفت تعدادی از معترضان مجروح را دیده است که سوار بر آمبولانس به بیمارستان منتقل میشدند.
به گفته وی و سایر فعالان، بیش از ۱۰۰ هزار نفر در تظاهرات یکشنبه شرکت کرده بودند و این، یکی از بزرگترین تظاهراتها در کویت به شمار میرفت.
البرغش افزود:«نحوه برخورد با شرکتکنندگان در این تظاهراتدر کویت بیسابقه بود.»
هفته گذشته و در پی اعلام تصمیم دولت کویت درباره برگزاری انتخابات در اول دسامبر و تغییر قانون انتخابات «به منظور حفظ وحدت ملی»، مخالفان خواهان برگزاری این تظاهرات شدند.
به گفته مخالفان، اتخاذ تصمیم تغییر قانون اساسی از سوی شیخ صباح الاحمد الصباح، امیر کویت با هدف انتخاب پارلمانی که بدون فکر و به طور خودکار خواستههای وی را تایید کند صورت گرفته است.
کویت نخستین کشور عربی حاشیه خلیج فارس بود که سال ۱۹۶۲ یک پارلمان منتخب در آن آغاز به کار کرد. با این وجود کنترل اکثر پستهای کلیدی این کشور از جمله پست نخست وزیری، وزارت دفاع، کشور و امور خارجه هنوز هم در اختیار خاندان آل صباح قرار دارد.
ارسال کردن دیدگاه جدید