شهید از نسل شهادت؛ یک نکته درباره جد مادری حضرت علی اکبر (ع)

شهید از نسل شهادت

 

به مناسبت سالروز ولادت حضرت علی‌اکبر (علیه‌السلام):

نقل شده است که علی اکبر(ع) آنقدر شبیه پیامبر اسلام  صلی الله علیه و آله بود که هر وقت دل امام حسین (ع) براى پیامبر(ص) تنگ مى‌شد، به حضرت علی اکبر(ع) نگاه مى‌کرد.

علی بن حسین بن علی بن ابی‌طالب (۳۳-۶۱ق) مشهور به علی‌اکبر فرزند امام حسین(ع) و لیلی بنت ابی‌مرة و از شهدای کربلا. برخی او را بزرگ‌ترین فرزند امام حسین(ع) دانسته‌اند که هنگام شهادت ۲۸ سال سن دارد.

یکی از موارد جالب درباره حضرت علی اکبر (ع) شهادت جد مادری اش در مسیر اسلام است.


مادر علی بن الحسین (ع) لیلا یا ام لیلا بوده است که  جد لیلا (به نام عروة‌بن‌مسعود) یکی از بزرگ‌ترین و سرشناس‌ترین مردان طائف و مکه بود. این بزرگی مقام تا بدانجا بود که قریش با اشاره به او (و شخص دیگری به نام ولید‌بن‌مغیره مخزومی) می‌گفتند چرا قرآن بر چنین فردی نازل نشده است. خداوند ضمن آیه ذیل اشاره به این ماجرا می‌فرماید:  «لَوْ لا نُزِّلَ هذَا الْقُرْآنُ عَلى‏ رَجُلٍ مِنَ الْقَرْیَتَیْنِ عَظِیم‏» (زخرف،۳۱)؛ «چرا این قرآن بر مردی بزرگ ـ. از جهت مال و مقام ـ از این دو شهر (طائف و مکه) نازل نشده است؟»

به سبب شرافت عُروه در میان قوم خود، قریش او را در واقعه حُدَیْبِیّه برای عقد قرارداد صلح نزد پیامبر خدا فرستادند. او در آن هنگام کافر بود و در سال نهم هجرت اسلام آورده به سوی قبیله‌اش بازگشت. وقتی به قبیله‌اش رسید، بر بام خانه‌اش رفته اسلام خود را آشکار ساخت و مردم قبیله‌اش را نیز به دین اسلام دعوت نمود. امّا یکی از آنان تیری به سویش پرتاب کرد، که آن تیر به (قلب) او اصابت نمود و غرقه در خون خویش به زمین افتاد.

به وی گفتند: خون خود را به چه حساب می‌گذاری؟ گفت: این لُطفی بود که خداوند با آن مرا گرامی داشت و شهادتی بود که پروردگار نصیبم کرد، تنها درخواستم این است که مرا در کنار شهیدانی که در رکاب رسول‌خدا کشته شده‌اند، دفن نمایید، که به این خواسته‌اش جامه عمل پوشاندند. رسول‌خداˆ در باره او فرمود: او از این جهت که قوم خویش را به سوی خدا دعوت کرد، ولی آن‌ها او را کشتند، همانند صاحب یاسین بود.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی