باید آگاهی و مهارت دشمنانمان را روایت کنیم

یکی از راویان دوران دفاع مقدس می‌گوید: برخی فیلم‌ها با موضوع دفاع مقدس کودکانه هستند. دشمن را باید به درستی برای نسل جوان تعریف کرده و نشان دهیم که آگاه بودند.

سال‌هاست در تلویزیون خانه‌هایمان یا بر پرده سینماها به تماشای فیلم‌های دوران دفاع مقدس می‌نشینیم. فیلم‌هایی در بیشتر آن‌ها که عده‌ای ایرانی قهرمانانه سربازان بعثی را که مانند افرادی آموزش نظامی ندیده و با کم عقلی می‌جنگند را درو کرده و گاهی همان سربازان بی‌دست و پا باعث شهادت قهرمانانِ ایرانیِ قصه می‌شوند.

 

علی پیراسته روایتگر دوران دفاع مقدس، این نوع فیلم‌ها را کودکانه دانسته و می‌گوید: دشمن را باید به درستی برای نسل جوان تعریف کنیم. باید نشان دهیم که دشمنمان آگاه بوده.

او که یکی از نیروهای اطلاعات ـ عملیاتی دوران دفاع مقدس بوده، نیروهای بعثی را آگاه، هوشیار و بسیار زبده ‌و ماهر می‌داند و می‌گوید: ما باید واقعیت را برای افرادی که در جنگ حضور نداشتند تعریف کنیم. باید برای آن‌ها توضیح دهیم که پیروزی ما در مقابل همچین دشمنی به چه دلیل و با چه راهکاری بوده.

پیراسته علت پیروزی ایران در جنگ تحمیلی و در مقابل چنین دمشن قدرتمندی را «اخلاص» رزمنده‌ها دانست و گفت: بچه‌ها با هر چیزی که داشتند، جنگیدند و با علم به اینکه چه محدودیت‌هایی از نظر اسلحه، مقدار آب و غذا و توانایی رزمی دارند، دنبال راه حل برای پیروزی و پیشروی می‌گشتند.

پیش از این نیز محمدعلی صمدی پژوهشگر تاریخ دفاع مقدس، توضیح داده بود که بر خلاف ما که دشمنمان را احمق جلوه می‌دهیم، غربی‌ها شخصیت‌های منفی داستان‌هایشان را را بزرگ و توانا نمایش می‌دهند تاادعا کنند «کسی که این آدم بزرگ را حذف کرده، ما هستیم.»

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی