مانور پدافند غیرعامل در تمامی استان‌ها برگزار می‌شود

رییس سازمان پدافند غیرعامل گفت: در هفته پدافند غیرعامل به دنبال فرهنگ‌سازی و آموزش پدافند غیرعامل در تمام استان‌ها هستیم و مانورهای گسترده‌ای برگزار خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، سردار غلامرضا جلالی رییس سازمان پدافند غیر عامل کشور در اولین نشست مدیران کل پدافند غیرعامل استان‌های کشور گفت: پدافند غیرعامل عبارت است از کلیه اقداماتی که باعث کاهش آسیب پذیری، افزایش پایداری ملی، تداوم کارکردهای ضروری، تسهیل مدیریت و بازدارندگی دفاعی در برابر تهدیدات چه با منشاء طبیعی چه با اقدامات دشمن می‌باشد، لذا باید مرتب انواع تهدیدات را پایش و رصد کنیم و سطح تهدید را از نظر بزرگی و اهمیت در نظر داشته باشیم .

وی اظهار داشت: با مطالعه در روند تکامل انواع تهدیدها مشاهده می‌شود که از سال 1990 تهدیدات و جنگها تغییر ماهیت داده و از شکل صرفا نظامی و سخت افزاری به سمت تهدیدات نیمه سخت و نرم  تغییر کرده‌اند. در گذشته تعریف از امنیت ملی، بیشتر با تاثیر از جنبه‌های تهدیدات نظامی و دفاعی بود اما امروز تعریف مدرن از امنیت ملی، امنیت ملی شامل تاثیر همه مولفه‌های قدرت از جمله قدرت سیاسی و دیپلماتیک، قدرت نظامی، قدرت اقتصادی، قدرت علمی، قدرت رسانه‌ای، تبلیغی و ... می‌شود، در حوزه دفاعی جنگ‌ها چهره جدیدی به خود گرفته‌اند یعنی تکنولوژی و فناوری‌ها وارد عرصه تهدیدات نظامی شده‌اند لذا ما باید این تهدیدات را کاملا بشناسیم. دشمن ما امروز با مطالعه دقیق و شناخت کامل از وضعیت و استفاده از تئوریسین‌ها و مراکز آکادمیک بر روی نقاط آسیب‌پذیری‌ها تمرکز می‌کند لذا توجه به این مسئله هم بسیار اهمیت دارد.

جلالی ادامه داد: رویکرد جدید دشمنان پرداختن به گره‌های اصلی و اساسی یک جامعه می‌باشد، گره‌هایی که نقش اساسی و زیر بنایی دارند تا توسط آن کل جامعه را به سمت و سوی آشفتگی ببرند. از نظر آنها، در کشور ما گره اصلی، مردم و رهبری هستند و چون ارتباط مردم با رهبری  بسیار عالی است لذا دشمنان در پی آن هستند که این ارتباط را کمرنگ، ضعیف و در صورت امکان قطع کنند.

رییس سازمان پدافند غیر عامل تصریح کرد: با توجه به نقش فزاینده مردم در جنگ‌ها از سال 1992 تا 2012 شاهد  تعریف جدیدی از جنگ با عنوان جنگ بی قاعده یا جنگ مردم محور هستیم، در این رویکرد هدف دشمن این است که کنترل مردم را بدست گیرد، در این نوع جنگ هر طرفی که بتواند به مدیریت و اداره امور مردم دست پیدا کرده و کنترل کند، پیروز خواهد بود.

وی افزود: در سند اخیر استراتژی دفاعی آمریکا که در 2012  منتشر کرد بر این نکته تاکید شده که باید زرادخانه‌های هسته‌ای و نیروی نظامی کاهش پیدا کند و به سمت کوچک و تخصصی شدن و کاهش هزینه و افزایش بازده و کارایی واحدهای نظامی بروند، همچنین به حداکثر بهره برداری از فضای مجازی و استفاده از مفهوم جنگ سایبری و در نهایت رویکرد جنگ بی‌قاعده(مردم محور) 4 محور اصلی این سند هستند و با توجه به این موضوع به این نتیجه می‌رسیم که تمرکز دشمن بر روی مردم است و بحث ما در پدافند غیرعامل قدرت مدیریت پایداری مردم  است. ما در پدافند غیر عامل سرمایه‌های قابل حفاظت را به 4 گروه دسته‌بندی کرده ایم که اول سرمایه انسانی، دوم سرمایه فیزیکی، سوم سرمایه سایبری و در نهایت سرمایه‌های معنوی و ملی است.

وی ادامه داد: در بحث سرمایه انسانی ما باید از مردم کاملا حفاظت و مراقبت کنیم. این حفاظت در فضای امروز حمایت و پشتیبانی از معیشت مردم در جنگ اقتصادی است. در پدافند غیر عامل قرار بر این است که حفاظت از سرمایه‌های زیرساختی (سایبری، فیزیکی، معنوی) بر عهده وزارتخانه‌ها و حفاظت از سرمایه‌های انسانی و مردمی بر عهده وزارت کشور و استانداری‌ها قرار بگیرد.

جلالی در ادامه گفت: ما امروز با 3 نوع سناریوی تهدید مواجه هستیم، سناریوی تهدید سخت( امنیتی و جنگی کردن فضای جامعه برای افزایش فشار)، تهدید نرم( مانند فتنه 88 ) و تهدید نیمه سخت که بکارگیری همزمان ابزارهای جنگ نرم و سخت به طور همزمان بصورت ترکیبی است.

وی در خصوص جنگ اقتصادی اظهار داشت: تعریف امروز از جنگ اقتصادی این است که حمله اقتصادی با بکارگیری مولفه‌های قدرت اقتصادی بر علیه اقتصاد کشور هدف مورد هجوم قرار گرفته و مختل شود و هدف از آن فشار بر مردم و انتقال فشار از مردم بر دولت وحکومت است، در این نوع تهدید استدلال این است که ضرورتی به جنگ نظامی وجود ندارد و همان ضربه بلکه بیشتر با جنگ اقتصادی قابل اجرا است.

جلالی تاکید کرد: مدل جدیدی که در جنگ با ما در حال حاضر در جریان است، مدل جنگ نیمه سخت است، یعنی تهاجم و حمله با تمام مولفه‌های قدرت اقتصادی به اقتصاد کشور هدف با رویکرد تاثیرگذاری بر مردم با ترکیبی از عملیات ضدامنیتی و روانی و سایر عملیات‌های مکمل.

وی با اشاره به جنگ تحمیلی گفت: ما نگران جنگ اقتصادی دشمن نیستیم چون در جنگ تحمیلی تجربه این نوع تهدید را داشتیم و به خوبی توانستیم آن شرایط را مدیریت و کنترل کنیم. همچنین در زمینه شروع کار هدفمندی یارانه‌ها دارای تجربه‌های بسیار خوب و مفیدی هستیم و می‌توانیم در مواقع مورد نیاز از آنها استفاده کنیم، ما امروز درگیر پیشرفته‌ترین جنگ و تهدید اقتصادی هستیم و انشاالله با عبور از آن پیشرفته‌ترین دفاع اقتصادی را در برابر آن انجام خواهیم داد که البته شرط آن ایجاد یک فرماندهی واحد در جبهه دفاع اقتصادی و وفاق عمومی و وحدت عمل بین مسئولین است.

فرمانده قرارگاه دفاع سایبری در ادامه به بحث سایبر و دفاع آن پرداخت و خاطرنشان کرد: پس از حمله روسیه به گرجستان و استونی،آمریکایی‌ها جدیدترین نوع حمله سایبری را علیه ما بکار گرفته اند. هدف آمریکایی‌ها در این نوع جنگ این است که زیرساخت‌های فیزیکی و سایبری ما را در فضای مجازی مورد حمله قرار دهند، این جنگ دارای شاخص‌هایی از جمله: منشا تهدید( گروه هکری یا کشور و دولت)، حوزه مورد تهدید( حساس ،مهم و حیاتی)، سطح تولید خطر( سطح ملی)، ابزار تهدید (سلاح های سایبری) و احتمال وقوع خطر( از نظر امکان قریب الوقوع بودن) می‌باشد که در بحث دفاع سایبری، استراتژی تدوین کرده و کاملا از برنامه‌های دفاع سایبری در همه سطوح حمایت می کنیمیعنی ما از اقدامات سطح امنیت سایبری و ایمنی سایبری پشتیبانی و حمایت می‌کنیم و آن را در راستای دفاع سایبری می‌دانیم.

جلالی در بحث دفاع بیولوژیک نیز با اشاره به تشکیل  قرارگاه شفا، گفت: در این حوزه ما 6 گروه و حوزه داریم، محیط زیست، آب، غذا، دام، گیاه و انسان که استانداری‌ها و دبیرخانه پدافندغیرعامل استان‌ها باید کمیته پایش تهدیدات را فعال کرده و تهدیدات این حوزه را رصد کنند، لذا باید در سطح استان‌ها در حوزه هسته‌ای، بیولوژیک و سایبری کمیته‌های تخصصی در دبیرخانه پدافندغیرعامل استان راه‌اندازی کرده و به آموزش و اجرای برنامه‌ها بپردازیم.

وی در ادامه اظهار داشت: در تمام استان‌های باید آموزش و طرح‌های مدیریت بحران ناشی از تهدید نظامی وجود داشته باشد، در این طرح باید مراکز پرخطر مانند مراکز و پتروشیمی در اولویت قرار گرفته و بحث آموزش مدیریت بحران، بدون ایجاد ترس و وحشت در مردم به اجرا در آید، در این راستا با همکاری آموزش و پرورش توانسته‌ایم برنامه‌های خود در زمینه انجام آموزش و رزمایش را اجرایی کنیم که این قسمت یکی از موضوعات مهم در پدافند غیرعامل است.

رییس سازمان پدافند غیر عامل در خصوص هماهنگی با سازمان مدیریت بحران نیز گفت: به نظر ما استانداری بهترین مرکز برای ساماندهی و مدیریت این است لذا باید در سطح استان برنامه‌ها یکپارچه و هماهنگ باشد تا با هم افزایی و هم پوشانی بیشترین بازده و کارایی را داشته باشیم.

جلالی تصریح کرد: یکی از طرح‌های مهم در تمام کشورهای دنیا طرح تخلیه اضطراری شهری است و این یکی از طرح‌های بسیار موثر در حفظ منابع انسانی در شرایط وقوع تهدیدات است و ما در پدافند غیرعامل این طرح را به طور مداوم و پیوسته دنبال می‌کنیم.

جلالی در پایان به برخی طرح و برنامه‌های سازمان در هفته پدافند غیر عامل اشاره و تاکید کرد: در این هفته برنامه‌هایی داریم که در این طرح‌ها به دنبال فرهنگ سازی و آموزش پدافند غیر عامل در تمام استان‌ها هستیم و با پیگیری‌های به عمل آمده با آموزش و پرورش، کارخانه‌ها و صنایع، شورای امنیت ملی، وزارت نیرو، وزارت نفت، وزارت ارتباطات و سایر دستگاه‌های اجرایی، مانورهای گسترده‌ای برگزار خواهیم کرد.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی