نظارت بر جلسات روضه‌خوانی بانوان

 به گزارش خبرگزاری فارس از قم حجت‌الاسلام ناصر رفیعی دوشنبه شب در هفتمین همایش خواهران مبلغ که در سالن اجتماعات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد با تکیه بر آیه هفت سوره احزاب به ویژگی‌های یک مبلغ اشاره و بیان کرد: یک مبلغ باید محکم و مستند صحبت کند.

وی با اشاره به جلسات روضه‌خوانی خانگی بانوان تصریح کرد: هزاران جلسه روضه‌خوانی خانگی توسط بانوان در سراسر کشور برگزار می‌شود که بانوان در این جلسات با آداب گوناگونی مانند همسرداری و دین‌مداری آشنا می‌شوند.

این استاد برجسته اخلاق بیان کرد: باید به صورت جدی نسبت به برگزاری اینگونه جلسات نظارت ویژه‌ای وجود داشته باشد تا برخی افراد با بیان مطالب غلط در جامعه شبهه ایجاد نکنند.

وی با ابراز نگرانی از اشاعه برخی اشتباهات بانوان مبلغ تصریح کرد: این اشتباهات موجب ایجاد شبهه میان مردم می‌شود که پیامدهای منفی و در برخی اوقات نتایج جبران‌ناپذیری را به دنبال دارد.

رفیعی با بیان اینکه جوانان در دورترین نقاط کشور نسبت به سیره اهل بیت (ع) آگاه هستند، تصریح کرد: اشتباهاتی که برخی مبلغان در سخنرانی‌هایشان دارند، موجب بی‌اعتمادی کسانی می‌شود که به اشتباه اینگونه افراد پی می‌برند.

وی ادامه داد: مبلغان و سخنرانانی که در صحبت‌های خود دچار اشتباه کوچکی می‌شوند، ناخواسته تمام سخنرانی آنان زیر سئوال می‌ر‌ود.

این استاد برجسته اخلاق با تبیین عناصر مهم تبلیغ تصریح کرد: یک سخنران خوب باید ضمن مخاطب‌شناسی از منابع غنی و مبانی محتوایی بهره ببرد.

رفیعی با بیان اینکه رفتار مبلغان برای مخاطبان الگو است ابراز داشت: اگر یک مبلغ مخاطبان را به امری هدایت کند، ولی خود نسبت به آن کم توجه باشد، تاثیر منفی در جامعه می‌گذارد و مخاطب را بی‌اعتماد می‌کند.

وی از جمله ویژگی‌های مهم مبلغان را مخاطب‌شناسی ذکر کرد و اذعان داشت: با شناخت سطح آگاهی مخاطبان می‌شود مطالب پرمحتوا و مفیدی را به مخاطبان منتقل کرد.

این استاد اخلاق در ادامه بیان کرد: احساسات مخاطبان باید توسط سخنرانان شناخته شده و در صحبت‌های خود موجب ناراحتی مخاطب نشوند.

وی از دیگر مبانی یک سخنرانی خوب را استفاده از محتوای غنی عنوان کرد و ابراز داشت: یک مبلغ باید قبل از رفتن به جلسه نسبت به موضوعی که می‌خواهد سخنرانی کند به صورت میدانی مطالعه داشته باشد.

رفیعی با بیان اینکه جلسات روضه‌خوانی از مداح محوری خارج شده و به سخنران محور تبدیل شده است گفت: مردم ایران بسیار با اعتقاد هستند و با وجود مشکلات فراوان به منبرها روی می‌آورند.

وی به دیگر نکاتی که یک سخنران باید به آن توجه کند اشاره و ابراز کرد: یک سخنران نباید به صورت مطلق منفی‌گرا و نه به صورت مطلق مثبت‌گرا باشد بلکه باید با حفظ تعادل هر دو جنبه را به مردم بگوید.

این استاد برجسته اخلاق در بخش پایانی سخنان خود از مبلغان خواست در بیان مطالب به صورت صریح سخن بگویند و هنگامی که نسبت به موضوعی آگاهی ندارند از بیان آن خودداری کنند و در جامعه با بیان تردیدآمیز شبهه ایجاد نکنند.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی