رژیم صهیونیستی در حوزه میدان و عمل بازنده است/ پاسخ محکم به معنای پاسخ عجولانه نیست
سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در حمله روز دوشنبه خود به کنسولگری ایران در دمشق، حاکمیت سرزمینی سوریه را نقض کرده و برخلاف قوانین بینالمللی مصونیت اماکن دیپلماتیک را زیر پا گذاشته است، گفت: به نظر میرسد رژیم صهیونیستی تعادل روحی ـ روانی خود را از دست داده است.
«حمیدرضا آصفی» در گفتوگو با ایسنا در ارتباط با اهداف رژیم صهیونیستی از حمله به ساختمان کنسولگری ایران در سوریه در روز دوشنبه گفت: اتفاق افتاده بسیار تلخ بود و باعث شد که بسیاری از عزیزان ما به درجه رفیع شهادت نائل شوند.
او با بیان اینکه این حمله را از سه زاویه میتوان بررسی کرد، ادامه داد: زاویه اول از منظر روابط بینالملل است. این رژیم در موضوع غزه با یک شکست جدی و بحران عمیق روبرو شده است و در دنیا تقریبا تنها مانده است چنانکه به جز آمریکا و انگلیس اغلب کشورهای دنیا در برابر حملات رژیم صهیونیستی صف کشیده و این حملات را محکوم کردهاند.
آصفی ادامه داد: در صحنه سازمانهای بین المللی از جمله سازمان ملل نیز همه انتقادات به سوی رژیم صهیونیستی است. تقریبا در گذشته به خصوص در دنیای غرب کسی جرأت نداشت که به این رژیم بگوید بالای چشمت ابروست ولی اکنون از این رژیم به عنوان رژیمی جلاد، جنایتکار یاد می شود که اقدام به نسلکشی و پاکسازی قومی کرده است و راه ارسال کمکهای انساندوستانه به مردم فلسطین و غزه را مسدود کرده است. بنابراین رژیم صهیونیستی در عرصه بینالمللی و بین افکار عمومی دچار مشکل جدی است و شرایط بیش از هر زمان دیگری بر این رژیم تنگ شده است.
او همچنین با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در شش ماه گذشته جنایات زیادی علیه مردم غزه انجام داده و به دستاوردی در حوزه اهداف راهبردی خود نائل نشده است، گفت: اینکه این رژیم یک منطقه را به یک منطقه سوخته تبدیل کند، پیروزی نیست و این رژیم به اهدافی که مشخص کرده بود، نرسیده است و تا این لحظه مردم فلسطین و غزه توانستهاند مقاومت خوبی در برابر این رژیم داشته باشند.
این دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در طول این ۶ ماه به میزانی اقدام به کشتار و جنایات کرده که بمب و جنگنده کم آورد و مجددا از آمریکا تسلیحات دریافت کرد، گفت: همان طور که اشاره شد علیرغم این حجم از جنایت علیه مردم بی دفاع فلسطین تاکنون نتوانسته توفیقی در حوزه اهداف راهبردی خود در این جنگ داشته باشد و از دیگر سو شاهد شکاف در کابینه و بین مقامات رژیم صهیونیستی نیز هستیم.
آصفی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در حوزه میدان و عمل در طول این جنگ بازنده بوده و در واقع دچار بحران در عرصه بین المللی و داخلی شده است، خاطر نشان کرد: این رژیم در حال حاضر راهی برای خروج خود از این بحران نمیبیند و زمانی که قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در راستای ایجاد آتشبس در غزه صادر شده جنایات صهیونیستها افزایش پیدا کرده است.
او با بیان اینکه صهیونیست ها برای فرار از این شکست علاقه دارند جنگ را گسترش دهند، تصریح کرد: اقدامی که رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری ایران در سوریه انجام داده نقض آشکار مقررات بینالمللی و مصونیت دیپلماتیک است.
آصفی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی با حمله به کنسولگری ایران در دمشق حاکمیت سرزمینی و ارضی سوریه را نقض کرده است، ادامه داد: از دیگر سو این رژیم به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق حمله کرده است که اماکن دیپلماتیک طبق مقررات بینالمللی دارای مصونیت هستند.
او با بیان اینکه به نظر میرسد رژیم صهیونیستی تعادل روحی و روانی خود را از دست داده و برای خروج از بحران و شکستی که با آن روبرو شده به هر چیزی و به هر اقدامی متوسل میشود، گفت: صهیونیستها به دنبال این هستند که ایران و لبنان را درگیر این جنگ کنند و در پرتو آن مظلومنمایی کنند.
آصفی در پاسخ به این سوال که واکنش ایران به این جنایت باید چگونه باشد، گفت: ما باید در این زمینه اقدامات دیپلماتیک انجام دهیم. درخواست برای برگزاری جلسه فوری شورای امنیت سازمان ملل و همچنین احضار سفیر سوئیس به وزارت خارجه و انتقال پیام به آمریکا در این زمینه کار درستی بود. میبایست جنایات رژیم صهیونیستی را مستندسازی و در شورای امنیت ثبت و ضبط کرد.
او با بیان اینکه باید به جنایات رژیم صهیونیستی پاسخ محکمی داده شود، گفت: دادن پاسخ محکم ضرورتا به معنای دادن پاسخ عجولانه و نداشتن بررسی دقیق نیست. باید پاسخی که داده می شود دقیق باشد. در این زمینه بررسی مناسب صورت بگیرد تا رژیم صهیونیستی بفهمد که نمی تواند این نوع اقدامات را انجام دهد و از حمله خود پشیمان شود.
آصفی افزود: اینکه چگونه و چطور پاسخ این جنایت داده شود به نحوی که هزینه کمی برای کشور داشته باشد و رژیم صهیونیستی نیز نتواند به اهداف خود برسد موضوعی است که مسئولان نظام باید در مورد آن تصمیم بگیرند ولی همان طور که اشاره شد باید واکنش جدی و محکمی داده شود.
او ادامه داد: در این حمله تروریستی تعدادی از مستشاران نظامی ما شهید شدند و آن ها به آرزوی خود رسیدند ولی باید به این موضوع توجه داشت که فقدان این افراد برای کشور خسارت و ضرر است و ضروری است در خصوص حفاظت از این گونه افراد تدابیر امنیتی دقیق تری اعمال شود. تاکنون چندین بار این اتفاق افتاده از جمله در عراق و سوریه و این نشان می دهد که ما باید در تدابیر امنیتی خود در حوزه حفاظت از این گونه اشخاص تجدید نظر کنیم و ضریب حفاظت را افزایش دهیم تا این رژیم نتواند اینگونه جنایات را تکرار کند.
آصفی همچنین با تأکید بر اینکه این اقدام تروریستی نشان داد که رژیم صهیونیستی به هیچ معیار حقوقی، قانونی و انسانی پایبند نیست، تصریح کرد: در همین چارچوب باید افکار عمومی دنیا و مجامع بینالمللی را بیشتر متوجه این موضوع کنیم که این رژیم به هیچ معیاری پایبند نیست و روز قدس امسال فرصت خوبی در این زمینه است.
او ادامه داد: روز قدس امسال باید متفاوت از سالهای قبل باشد و انتظار میرود که مردم کشورمان و همچنین دیگر کشورها این راهپیمایی را متفاوت از سالهای گذشته برگزار کنند. چنانکه رژیم صهیونیستی انزوای بیشتری حس کند و افکار عمومی دنیا بیش از پیش متوجه جنایات این رژیم شوند.
ارسال کردن دیدگاه جدید