خاتمی: در دوره من منافقین مطرود بودند
خاتمی: در دوران مسئولیت من منافقین در دنیا محدود و مطرود شده بودند؛ ولی امروز حتی آمریکا هم آن ها را از لیست تروریست ها بیرون می آورد.
جام سیاسی به نقل از بی بی سی فارسی(bbc Persian): «محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران روز گذشته در دیدار با جمعی از معلمان به انتقاد از سیاست های دولت احمدی نژاد پرداخت. آقای خاتمی با مقایسه وضعیت اقتصاد کشور در زمان ریاست جمهوری خود و هفت سال اخیر گفت: واردات و وابستگی به درآمد نفت سه برابر شده است.»
بی بی سی در ادامه به نقل از سایت رسمی رئیس جمهوری پیشین ایران می نویسد: «او با دعوت به مقایسه آمارهای دو دولت اضافه کرده: "در دوره اصلاحات روز به روز اتکای دولت به درآمدهای مالیاتی افزایش یافت و سهم درآمدهای نفتی در بودجه جاری کم تر شد. در عوض با درآمد نفت حساب ذخیره ارزی تأسیس شد و در پایان کار دولت تقدیم حضرات شد."»
به نوشته این سایت: «آقای خاتمی ضمن مخالفت شدید با تحریم ها، افزایش وابستگی دولت به درآمد نفت و واردات را از عوامل تاثیر گذاری آنها دانست و گفت: "آقایان متوجه نیستند که بیشترین دود تحریم ها به چشم مردم می رود. اگر امروز ما آسیب پذیریم باید دید سیاست ها و مدیریت کشور چقدر در افزایش اثر مخرب این تهدیدها مؤثر بوده است."
وی همچنین با یادآوری تشکیل دولتش پس از پیروزی در انتخابات سال ۷۶ گفت: "چرا جامعه ما این طور است که هر دولتی سر کار می آید باید از صفر شروع کند؟" او این اشکال را به خود هم وارد دانست و گفت بهتر بود که پس از انتخابات با آقای ناطق نوری مشورت می کرد و از او می خواست با توجه به اینکه رای یک سوم مردم را کسب کرده بود، در مورد اعضای کابینه نظر بدهد.»
سید محمد خاتمی در ادامه بدون اشاره به اینکه آغوش نظام برای همه گروه ها و تشکل هایی که فعالیت قانونی دارند باز است، چنانچه در انتخابات مجلس شورای اسلامی شاهد حضور گروهای مختلفی از اصلاح طلب در انتخابات بودیم و حتی خود ایشان نیز علی رغم تحریم انتخابات در پای صندوق های رای حاضر و رای خود را به صندوق انداختند، مدعی شد: «"نمی گذارند" اصلاح طلبان در انتخابات شرکت کنند. وی افزود: "آیا با ادامه این روش های تنگ نظرانه، بخش قابل توجه جامعه که احساس می کند به آنها جفا شده، حاضر می شوند پای صندوق بیایند؟!"»
رئیس جمهور پیشین ایران با انتقاد از مدیریت سیاست خارجی در سال های اخیر گفت: "در دوران مسئولیت من منافقین در دنیا محدود و مطرود شده بودند؛ آن ها اصلاحات را ”فتنه“ می دانستند، ولی امروز حتی آمریکا هم آن ها را از لیست تروریست ها بیرون می آورد. چه کسی پاسخگو است که چه مقدار از این هزینه متعلق به ما و مدیریت داخلی ماست و چقدر بدخواهی آنها؟."
گفتنی است در دوران اصلاحات با وجود برخی گروه ها و احزاب نیازی نبود که آمریکا گروهک منافقین را برای فعالیت علیه نظام از لیست گروه های تروریستی خارج نماید.
نکته دیگر آنکه آقای خاتمی هیچ توضیحی در این باره ندادند که اگر سیاسیت خارجی دولت اصلاحات موفق بوده و با توجه به اینکه در زمان ریاست جمهوری وی، جمهوری اسلامی ایران در خصوص جنگ با طالبان همکاری سازنده ای با غرب داشت چرا "در ژانویه 2002 میلادی جورج بوش رئیس جمهوری وقت آمریکا در گزارش سالیانه خود به هردو مجلس و مردم آمریکا برای اولین بار از اصطلاح «محور شرارت» استفاده کرد و ایران را از اجزای اصلی این محور نامید."؟
گذشته از این در زمان ریاست جمهوری ایشان، وی در نامه ای ذلت بار به سران آمریکا می نویسد: "در ازاي «خروج نام ايران از محور شرارت» و «فروش قطعات هواپيما به ايران» از سوي امريكا، ايران متعهد ميشد فعاليتهاي هستهاي خود را شفاف كند و از خلع سلاح حماس و حزبالله حمايت كند." که نتیجه ای جز بی اعتنایی مقامات آمریکایی به این دیپلماسی فعال نداشت
ارسال کردن دیدگاه جدید