آیا وضو یا تیمم با وجود آرایش و لاک ناخن صحیح است؟
آیت الله العظمی خامنهای به استفتاء درباره «وضو و غسل با وجود مانع» پاسخ گفتند.
متن پرسش و پاسخ عنوانشده به این شرح است:
پرسش: اگر خانمی از لاک ناخن استفاده کند که پاک کردن آن برای وضو و غسل مشکل است، آیا میتواند وضو و غسل جبیرهای انجام دهد یا تیمم کند؟
پاسخ: در اعضای وضو یا غسل نباید عمداً و بدون ضرورت مانعی ایجاد کرد و اگر چنین کند و مانع را برطرف نکند، گناه کرده است و باید علاوه بر وضو یا غسل جبیره، تیمّم نیز انجام دهد و بعد از برداشتن مانع بنا بر احتیاط واجب، قضای نمازها را نیز بخواند، در ضمن آنچه عرفاً زینت محسوب میشود باید از نامحرم پوشانده شود.
تیمم بهدلیل آرایش صورت
برخی فتوای دیگر از سوی آیتالله خامنهای درباره وضو با وجود مانع به این شرح است:
پرسش: اگر از جهت تنگی وقت نماز، فرصت پاک کردن مواد آرایشی و غیره برای وضو و غسل نباشد، وظیفه چیست؟
پاسخ: اگر وقت نماز تنگ باشد و وضو و غسل موجب میشود که همه نماز یا قسمتی از آن در خارج وقت واقع شود، باید بهجای وضو و غسل، تیمم کند.
پرسش: خانمهایی که برای مجلس عروسی و مانند آن آرایش میکنند؛ آیا جایز است بهجای وضو، تیمم کنند؟
پاسخ: خیر، باید موانع وضو را برطرف کنند و وضو بگیرند، مگر آنکه عمداً تأخیر بیندازند تا وقت نماز تنگ شود؛ در این صورت گرچه معصیت کرده، ولی میتوانند با تیمّم نماز بخوانند.
پرسش: اگر عروس در صورتش آرایش داشته باشد و نخواهد آرایش را موقع نماز پاک کند، و از طرفی با توجه به فرهنگ امروزه عروس خانم از صبح به آرایشگاه میرود و تا آخر شب نیز باید آرایش بر روی صورتش باشد، معمولاً نیز نگهداشتن وضو در این زمان طولانی بعید است آیا میتواند تیمم کند؟ یا اینکه نماز را آن قدر به تأخیر بیندازد که دیگر فرصت وضو نداشته باشد و تیمم کند؟
پاسخ: در فرض مذکور نمیتواند تیمم کند، مگر آنکه عمداً تأخیر بیندازد تا وقت نماز تنگ شود، در این صورت گرچه معصیت کرده، ولی میتواند با تیمّم نماز بخواند.
ارسال کردن دیدگاه جدید