کوتاهی اقامت زائران در مدینه؛ عربستان ساخت و سازها را کِی تمام می‌کند؟

در حالی که بسیاری از زائران حج تمتع خواستار حضور بیشتر در مدینه هستند، سعودی‌ها اسکان در شهر پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله را محدود کرده‌اند.


فارس؛ «در مدینه محدودیت اسکان داریم و حدود ۱۰ هزار زائر ایرانی می‌توانند در این شهر اسکان یابند.» این را رئیس سازمان حج سیدعباس حسینی می‌گوید.عملیات انتقال زائران حج تمتع کشورمان در حال انجام است. بر اساس اعلام سازمان حج «زائران فقط ۶ روز در مدینه اقامت دارند.» در حالی که متوسط حضور زائران حج در سرزمین وحی ۳۳ روز است.

ساخت و ساز در مدینه در سال‌های گذشته به منظور توسعه گردشگری در سند ۲۰۳۰ آغاز شد. سعودی‌ها برای این منظور دست به تخریب خیابان‌ها و هتل‌های قدیمی زدند. امیر مدینه سلمان بن سلطان بن عبدالعزیز با بیان اینکه زائران در بخش مرکزی مدینه می‌توانند اقامت کنند، می‌گوید که «هنوز تا تکمیل طرح توسعه مدینه راه زیادی داریم.»

تاکنون حدود ۲۵ هزار زائر ایرانی به مدینه اعزام شده‌ است که بیش از ۱۴ هزار نفر آنها به مکه مشرف شده‌اند. کاروان‌های مدینه اول، ابتدا به زیارت حرم نبوی رفته و پس از آن به مکه منتقل می‌شوند. پس از مناسک حج هم به کشور بازمی‌گردند.

با وجود محدودیت اسکان در مدینه، پاکستان بیش از ۶۰ درصد سهمیه ۱۸۰ هزار نفری خود را (بیش از ۱۰۰ هزار زائر) اعزام کرده است که ۴۰ هزار نفر آنها به زیارت حرم نبوی رفته‌اند و ۲۰ هزار نفر در مدینه حضور دارند. در حالی که متوسط زمان حضور پاکستانی‌ها در سرزمین وحی ۲۸ روز است. یعنی ۵ روز از متوسط حضور ایرانیان کم‌تر!

وزیر حج عربستان توفیق الربیعه با اشاره به اینکه امسال ۲.۵ میلیون زائر به حج اعزام می‌شوند و مدینه هم پذیرای زائران است، می‌گوید که «از حدود ۵۰۰ هزار زائر حج که وارد کشور شده‌اند، ۱۵۰ هزار نفر در مدینه هستند.» در مقابل دبیرکل امور مذهبی بنگلادش ابوطاهر با اشاره به اینکه تاکنون ۳۵ هزار زائر به حج اعزام شده‌اند، می‌گوید که «با وجود برنامه اسکان یک هفته‌ای در مدینه، به دلیل نامناسب بودن هتل‌ها مجبوریم اقامت را ۴ روزه کنیم.»

کارشناسان معتقدند که «با توجه به اهمیت سفر حج تمتع، عربستان باید وضعیت اسکان در مدینه را بهبود دهد تا زائران بتوانند زمان بیشتری در این شهر اسکان داشته باشند.» همچنین وزیر امور مذهبی یاقوت چولیل قوماس از عربستان خواسته تا «هتل‌های جدید در مدینه را برای حج آینده به بهره‌برداری برساند.»

 

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی