تحریمها شرایط اقتصادی اسرائیل را وخیم کرده است
روزنامه عبریزبان هاآرتص اعتراف کرد تحریمهای اقتصادی اعمالشده توسط کشورهای مختلف علیه اسرائیل اوضاع اقتصادی آن را در شرایط جنگی بدتر کرده است.
به گزارش تسنیم، این رسانه عبریزبان در گزارشی در این رابطه تأکید کرد: شدت واکنشهای جهانی به رفتارهای اسرائیل در جنگ علیه نوار غزه روز به روز شدیدتر میشود و همین امر بازخوردهای خود را در چارچوب سلسله تحریمها و تبعات دیپلماتیک نشان میدهند.
این رسانه عبریزبان در گزارش خود با اشاره به اقدام کشورهایی اروپایی چون اسپانیا، نروژ و ایرلند در بهرسمیت شناختن دولت فلسطین و برنامه چند کشور دیگر برای برداشتن گامهای مشابه در این رابطه نوشت: کشورهای دیگری مانند جزایر مالدیو ورود اسرائیلیها را ممنوع اعلام کرد تا با این کار خود انزوای اسرائیل در صحنه بینالمللی افزایش پیدا کند.
بهاعتقاد تهیهکنندگان این گزارش، شکستهای پیدرپی اسرائیل در بخش دیپلماسی بیانگر از بین رفتن آستانه صبر جهانی در قبال جنگ ویرانگر اسرائیل علیه نوار غزه است، که نماد آن با بهرسمیت شناختن دولت فلسطین توسط کشورهای اروپایی دامنه دیپلماسی اسرائیلی را محدود کرد.
هاآرتص در بخش دیگری از این گزارش با توجه به تحریمهای اقتصادی اعمالشده علیه اسرائیل نوشت: عواقب اقتصادی همراه با واکنشهای جهانی هم برای تلآویو باعث به وجود آمدن شرایط وخیم و در عین حال بلندمدت شده است، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه تحریمهایی را در رابطه با صدور کالا و مواد خام به اسرائیل مصوب کرد.
فرانسه هم مشارکت اسرائیل در نمایشگاه یورو ساتوری 2024 را که یک نمایشگاه دفاعی و تسلیحاتی است لغو کرد، امری که خود ضربهای بزرگ به صنایع نظامی اسرائیل است، در بخش فعالیتهای تجاری، شمار زیادی از شرکتهای بزرگ روابط خود را با اسرائیل قطع کردند.
این رسانه عبریزبان در ادامه با ذکر مصداقی به تعداد زیادی از شرکتها و برندها در تغییر رویه تعاملی خود با اسرائیل بهدلیل تحریمهای اعمالشده توسط مردم کشورهای مختلف علیه آنها، آن را ضربهای به اقتصاد اسرائیل توصیف کرد.
در این گزارش تأکید شده است: بخشهای تک و فنآوریهای پیشرفته در اسرائیل که روزگاری پیشران اقتصاد آن محسوب میشد نیز بر اثر جنگ غزه دچار پسرفت شده است و با وجود آن که تحریمهای مستقیمی علیه آن صورت نگرفته است اما شاهد آن هستیم که سرمایهگذاران خارجی با وسواس و احتیاط خاصی مسئله همکاری با این شرکتها را بررسی میکنند و همین امر باعث کاهش فعالیتهای سرمایهگذاری شده است.
هاآرتص در پایان گزارش خود هم نتیجه میگیرد: در سایه شتاب گرفتن جریان تحریمهای بینالمللی علیه اسرائیل، مصرفکنندگان اسرائیلی خود را برای فشارهای بیشتر اقتصادی آماده میکنند، فشارهایی که با ناتوانی کابینه در تعامل کارآمد با این مسائل همراه خواهد شد و ازاینرو باید شاهد تعمیق مشکلات مالی آنها در ماههای آینده باشیم.
ارسال کردن دیدگاه جدید