دانش باید منجر به حل مشکلات مردم شود

رئیس جمهور در آیین معارفه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانش باید منجر به حل مشکلات مردم شود، از وزارتخانه‌های علوم، بهداشت و آموزش و پرورش که مسئولیت آموزش کشور را بر عهده دارند، درخواست میکنم تا افرادی تربیت کنند که بتوانند درد جامعه را حل کنند.


به گزارش فارس،  مراسم تکریم و معارفه محمدعلی زلفی گل و حسین سیمایی صراف وزرای قدیم و جدید علوم با حضور مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور صبح امروز پنجشنبه هشتم شهریور ۱۴۰۳ برگزار شد.
مسعودپزشکیان رئیس جمهور در آیین معارفه وزیر علوم،تحقیقات و فناوری گفت: دانش باید منجر به حل مشکلات مردم شود.
وی افزود: از وزارتخانه‌های علوم، بهداشت و آموزش و پرورش که مسئولیت آموزش کشور را بر عهده دارند، درخواست میکنم تا افرادی تربیت کنند که بتوانند درد جامعه را حل کنند.
رئیس جمهور تاکید کرد: این همه دانشگاه را برای چه می خواهیم؟ با چه کیفیتی؟ برای حل چه مشکلی؟ جوانان خوب و پاک و بی گناه کشور را می آوریم ۴  سال ۱۰ سال وادارشان می کنیم درس بخوانند وقتی از دانشگاه بیرون می آید می گوییم کار نداریم اصلا به تو نیاز نداریم؛ تو که به من نیاز نداشتی، چرا علم مرا تلف کردی؟ چرا ۱۰ سال عمر و زندگی مرا در این مسیر حرکت دادی؟
وی افزود: من کلاس سوم دبیرستان بودم می خواستم انتخاب رشته کنم رفتم هنرستان می گفتند نرو کار نیست من می گفتم مگر می شود در این کشور رشته ای تأسیس کنند ولی نتوانم در آن کار کنم؟ مگر آنهایی که آن بالا نشسته اند، نمی دانند نباید مرا بیخود آموزش دهند؟ اما هر چه قد ر جلوتر آمدم دیدم خیلی راحت آدم را وادار می کنند که درس بخواند و مدرک بگیرد و بعد بگویند کاری با تو نداریم؛ این مشکل اصلی ماست.
وی بخشی از مشکلات موجود در کشور را ناشی از نوع نگاه به موضوعات دانست و گفت: آموزش باید از کلاس درس به درون جامعه برود و مشکل مردم را حل کند.
پزشکیان تاکید کرد: در دانشگاهها جوان تربیت می‌کنیم و افتخار می‌کنیم نخبه تربیت کرده‌ایم؛ اما چند درصد از نخبه‌های ما در این مملکت می‌مانند؟ چرا نمی‌مانند؟ چگونه تربیت کرده‌ایم که نخبه‌های ما می‌روند و می‌خواهند برای جای دیگری کار کنند؟
رئیس جمهور علت اصلی این مشکل را ناشی از مشکلات نظام آموزشی کشور دانست و گفت:‌ در بحث‌های آموزشی بحثی به عنوان آموزش برای توانمندسازی  وجود دارد که بر اساس آن باید آموزشی به افراد داده شود که شخص توانمند شود و این اصل برای همه رشته ها کاربرد دارد.
وی افزود: مشکل مملکت را نخبه و عالم می‌تواند حل کند اما نخبه‌ای که معتقد باشد برای حل مشکل مردم کشورش درس خوانده است؛ نه اینکه قهر کند. عالمانی را تربیت کنیم که ذهنشان برای حل مشکلات جامعه به کار گرفته شود.
پزشکیان در ادامه با بیان اینکه باید برای بهبود سیستم آموزشی پنج مهارت را در دستور کار قرار داد، اظهار داشت: قدم اول این است که بتوانند با هم کار کنند، قدم دوم اینکه ارتباطات بدانند و دیگر اینکه حل مسئله را بدانند تا اگر مشکل پیش آمد، بتوانند حل کنند.
رئیس جمهور ادامه داد: مشکلی که ما داریم این است که یا راه حل علمی را نمی دانیم یا می دانیم و مهارتش را نداریم یا هم می دانیم و هم مهارت را داریم ولی دلمان نمی خواهد برایش کاری بکنیم و به آن بپردازیم.
ویدر ادامه از استادان دانشگاه خواست برای وفاق ملی و به کارگیری نیروی انسانی و اینکه چگونه افراد نخبه و توانمند را احصا کنیم، به دولت کمک کنند.
پزشکیان گفت: به دنبال این هستیم که چگونه گروهی از دانشمندان و اساتید ابزار و چارچوب مدیریتی ارایه کنند تا بر اساس آن افراد شایسته را انتخاب کنیم نه اینکه انتخاب یا کنار گذاشتن افراد بر اساس جناح و دسته و نگرش و یا مرد و زن بودن افراد باشد.
وی ادامه داد: زمانی که رئیس جمهور نبودم، همیشه در ذهنم می‌گفتم به دانشگاه‌ها می‌گویم شما اساتید اقتصادید، اقتصاد جامعه با شما؛ شما اساتید فنی و مکانیک، فنی و مکانیک و ریخته‌گری جامعه با شما، بروید حل کنید؛ اگر حل کردید پول می‌دهم اگر حل نکردید پول نمی‌دهم. مگر نمی‌گویید بلد هستید، می‌خواهید آدم تربیت کنید که برود این مشکل را حل کنید، بروید مشکل را حل کنید پول هم می‌دهم قرارداد هم می‌بندم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه دانشگاه‌های مطرح جهان از جمله آمریکا برای حل مشکلات پروژه می گیرند و از دولت پول نمی‌گیرند به طوری که دانشگاه خودش درآمدزا است، به اعتراضات دانشجویان دانشگاه کلمبیا به همکاری این دانشگاه با رژیم صهیونیستی اشاره کرد و افزود: اعتراض آنها این بود که دانشگاهشان پروژه‌های آنها را کار نکند؛ یعنی دعوا بر سر این بود که می‌گفتند شما چرا برای آنها کار می‌کنید.
پزشکیان از دانشگاه به عنوان محل خلاقیت و نوآوری و حل مساله یاد کرد و افزود: این در حالیست که دانشگاه‌های ما همه پول می‌خواهند و چیزی از آن در نمی‌آید.
وی افزود: مشکلی که بوجود آمده ناشی از این است که کار را به کاردان نسپرده‌ایم، حق را به حق‌دار نداده‌ایم و علم را در استخدام جامعه قرار ندادیم در حالی که باید این کارها را انجام دهیم تا مشکل را حل کنیم.
رئیس جمهور گفت: به وزرای بهداشت و آموزش و پرورش هم گفته‌ام همه اساتیدی که به هر طریقی دانشگاه لغو قرارداد کرده یا اخراج کرده است را بازنگری کنند و دانشجویان را برگردانند.
پزشکیان تاکید کرد: دانشجو که اعتراض می‌کند، من هم باید جوابش را بدهم؛ یا حرفش حق است که باید اطاعت کنم یا اینکه اشتباه می کند که هدایتش می کنم. دانشجو نمی‌تواند آدم بدی باشد؛ دانشجو کسی است که فردای مملکت ما است و باید بتواند سؤال کند.
وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی برای ایجاد کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاهها افزود: این کرسی ها به این معنی است که من بتوانم آزادانه حرف بزنم و طرف مقابل اگر منطق دارد، جواب بدهد و اگر منطق ندارد، منطق من را بپذیرد.
رئیس جمهور ادامه داد: می شود دانشجو را هدایت و توجیه کرد و اگر حق با اوست، این من هستم که باید خودم را اصلاح کنم نه اینکه او را بزنم.
پزشکیان در ادامه با قدردانی از اقدامات وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری به برخی اختلاف نظرها درباره ادغام رشته های پزشکی با وزارت علوم اشاره کرد و گفت: بحث علمی دعوا ندارد؛ هر کسی حرف حق را بیاورد ما قبول می‌کنیم و هیچ‌گونه عنادی با حرف درست نداریم و اینگونه نیست که حرف درست را نپذیریم.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی