وقتی انگلیس به فکر صادرات زندانی میافتد!
انفجار قابل توجه جمعیت زندانیان در انگلستان موجب شده تا دولت این کشور به فکر آزادی زودهنگام سارقان و کلاهبرداران و یا فرستادن آنها به دیگر کشورها جهت گذراندن دوره محکومیت خود و پرداخت هزینه در این رابطه فکر کند.
قدرت های غربی سال های سال است که سعی داشته و دارند تا با استفاده از ابزارهای رسانه ای و تبلیغاتی، خود را به مثابه مدینه فاضله و شاخص مدنیت و قانونمداری به جهانیان معرفی کنند. موضوعی که در برهه های زمانی مختلف به مولفه ای جهت فخر فروشی این قدرت ها به دیگر ملت ها و دولت های جهان تبدیل شده و در عین حال، بخشی از برنامه و طرح پنهان جهان غرب جهت تحکیم هژمونی ادعایی خود در عرصه نظام بین الملل بوده است.
با این حال، گاه و بیگاه افشاگری ها و رویدادهایی رخ می دهند که پرده از واقعیتهای اجتماعی تلخِ این قبیل قدرت ها برمی دارند و به یک رسوایی تمام عیار برای آن ها تبدیل می شوند. در این راستا، در سال های گذشته، گزارش های مختلفی در مورد اوج گیری قابل توجه سرقت از مغازه ها و فروشگاه ها در انگلستان منتشر شده است. برخی ای منتقدان دولت انگلیس بر این باورند که ـسان گیری قوانین این کشور در حوزه مقابله با افرادی که از فروشگاه ها دست به سرقت می زنند سبب شده تا سارقان تا حد زیادی جسور شوند.
جالب اینکه برخورد فیزیکیِ صاحبان فروشگاه ها با سارقان می تواند تبعات منفی را برای صاحب مغازه ها به همراه داشته باشد! در عین حال، سازمان خدمات بازرسی مالی انگلیس نیز به تازگی در گزارشی معنادار اعلام کرده که از یکم آوریل (13 فروردینماه) تا 30 ژوئن سال جاری میلادی(10 تیرماه)، بالغ بر 8 هزار و 734 فقره شکایت ثبت شده که نیمی از این تعداد مربوط به کلاهبرداری های بانکی بوده است. این میزان در مقایسه با دوره زمانی مشابه سال گذشته از افزایش چشمگیر 43 درصدی حکایت دارد و در عین حال از سال 2018 میلادی بیسابقه است. این نهاد انگلیسی هشدار داده که شهروندان باید مراقبت های جدی را در مورد کلاهبرداری های بانکی مد نظر داشته باشند.
در این راستا، جالب است که زندان های انگلیس نیز به دلیل افزایش قابل توجه شمار زندانیان، با یک بحران جدی رو به رو شده اند. بر اساس گزارش های رسمی دولت انگلیس، وزارت دادگستری این کشور سعی دارد تا زمینه را برای آزادی زودهنگام هزاران زندانی انگلیسی فراهم سازد. دلیل این مساله نیز این است که ظرفیت زندان های این کشور به مرز انفجار رسیده و دیگر در زندان های انگلستان جای خالی وجود ندارد. این مساله سبب شده تا در مدت اخیر، برخی از مردم انگلیس دست به اعتراض بزنند و این حرکت دولتشان را اقدامی خطرناک ارزیابی کنند.
وزارت دادگستری انگلستان اعلام کرده که افرادی که محکومیت های کوتاه مدت را سپری می کنند نظیر سارقان از مغازه ها، در اولویت آزاد شدن از زندان هستند. بر اساس ارزیابی های انجام شده، انتظار می رود که شمار زندانیان در انگلستان از 89 هزار نفر به 93 هزار و 100 نفر و در نهایت 106 هزار و 300 نفر تا ماه مارس سال 2027 افزایش پیدا کند. بر این اساس گفته میشود که ظرفیت زندانهای مردان در انگلیس و ولز ماه گذشته تقریبا پر شده و تنها 83 سلول خالی برای آنها باقی مانده است. با این همه، نکته عجیب راهکاری است که دولت انگلستان برای مقابله با این وضعیت اسفناک در دستورکار قرار داده است.
در این رابطه، روزنامه "تلگراف" در گزارشی از طرح لندن جهت اعزام زندانیان خود به کشور استونی برای گذراندن دوره محکومتیشان در این کشور خبر داده است. بر اساس آمارهای رسمی، شمار زندانیان در این کشور منطقه بالتیک کم است و مسوولان استونی را به این فکر انداخته که با نگهداری از زندانیان دیگر کشورها در زندان های خود، اقدام به کسب درآمد کنند.
*خبرگزاری اسکای نیوز در گزارشی به رکوردزنی قابل توجه شمار زندانیان در انگلستان و پیشنهاد استونی جهت نگهداری از زندانیان انگلیسی در ازای دریافت پول برای این کار، پرداخته است.
مقام های انگلیسی اعلام کرده اند که به ازای هر زندانی انگلیسی سالانه 10 تا 20 هزار پوند را به استونی میدهند. موضوعی که می تواند سالانه بیش از 30 میلیون یورو برای استونی ایجاد درآمد کند. جالب است که پیشتر مقامهای انگلیسی سعی داشتند تا زندانیان خود را به هلند بفرستند که دولتِ این کشور به ازای هر زندانی انگلیسی مبلغ 100 هزار پوند به صورت سالانه را درخواست کرده بود.
مساله ای که انگلیسی ها را از اعزام زندانیان خود به هلند منصرف کرد. با این همه، این سوال بیش از هر زمان دیگری جای طرح دارد که چطور کشوری نظیر انگلیس که حاکمان آن سال ها فخر مدنیت و قانونمداربودنِ کشورشان را به جهانیان می فروختند، اکنون به حال و روزی افتاده که شمار دزدان و سارقان و کلاهبرداران در آن به نقطه ای رسیده که دیگر زندان هایش هم ظرفیت پذیرش ندارند و به فکر صادرات آن ها به دیگر کشورها افتاده است؟ سوالی که می تواند برای دیگر ملت ها و کشورها، حامل درسها و پیام های معناداری به شرط تفکرِ عمیق باشد.
ارسال کردن دیدگاه جدید