بازتاب نشست خبری پزشکیان در رسانههای انگلیسیزبان
رسانههای انگلیسیزبان در سراسر دنیا به پوشش اظهارات نهمین رئیسجمهور ایران در نخستین نشست خبری خود پرداختند.
به گزارش ایسنا، «مسعود پزشکیان» رئیسجمهور ایران امروز (دوشنبه) نخستین نشست خبری خود را با حضور بیش از ۳۰۰ خبرنگار داخلی و خارجی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در تهران برگزار کرد. رسانههای انگلیسیزبان هر یک در گزارشی به این نکات مطرحشده در این نشست پرداختند.
فرست پست
نشریه هندی فرستپست پاسخ رئیسجمهور به ادعای ارسال موشک مافوق صوت به یمن را منتشر کرد. پزشکیان در نخستین نشست خبری خود در این باره گفت: «سفر به یمن (از ایران) یک هفته طول میکشد، چگونه این موشک میتوانسته به آنجا رسیده باشد؟ ما چنین موشکهایی نداریم که به یمن بدهیم.»
انصارالله یمن در روز یکشنبه به یک موشک مافوق صوت به مواضع رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی حمله کرد، حملهای که به گفته ارتش یمن با یک موشک مافوق صوت صورت پذیرفت.
از زمان آغاز جنگ غزه، ارتش یمن در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی در این باریکه، حملات مکرری علیه کشتیهای رژیم صهیونیستی در دریای سرخ و مواضع این رژیم در اراضی اشغالی ترتیب داده و یک مقام انصارالله حمله شب گذشته را تنها آغاز راه دانست.
رویترز
خبرگزاری رویترز نیز به اظهارات مسعود پزشکیان درباره همکاری نظامی ایران و روسیه پرداخت. پزشکیان در این نشست خبری گفت از زمانی که دولت را تحویل گرفته، ایران هیچ سلاحی به روسیه نفرستاده است.
این اظهارات پزشکیان پس از آن مطرح شد که کشورهای غربی تهران را به ارسال موشکهای بالستیک به روسیه متهم کرده و تحریمهای جدیدی را علیه مسکو و تهران اعمال کردند.
پزشکیان در این نشست خبری در پاسخ به پرسشی در این باره گفت: «ممکن است در گذشته انتقالی صورت گرفته باشد... اما میتوانم اطمینان دهم که از وقتی من به قدرت رسیدم، هیچگونه انتقالی به روسیه انجام نشده است.»
این خبرگزاری همچنین به پوشش اظهارات پزشکیان درباره احتمال توافق میان ایران و آمریکا و احیای برجام پرداخت. او در این نشست خبری گفت اگر ایالات متحده در عمل نشان دهد که با جمهوری اسلامی خصومتی ندارد، ایران میتواند مذاکرات مستقیم با آمریکا را از سر گیرد.
به گزارش رویترز، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور پیشین ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ از توافق برجام خارج شد و گفت که این معاهده بیش از حد به نفع تهران بوده است. او تحریمهای سختگیرانه ایالات متحده علیه ایران را از سر گرفت، رفتاری که موجب شد ایران بهمرور محدودیتهای هستهای خود تحت این توافق را رعایت نکند.
ایلکه
خبرگزاری «ایلکه» ترکیه در همین راستا به اظهارات پزشکیان درباره لزوم ارائه حسن نیت از سوی آمریکا پرداخت و گزارش داد که رئیسجمهور ایران تاکید کرده است که زورگویی را تحمل نخواهد کرد.
این رسانه ترکیهای همچنین در گزارش خود از این نشست خبری نوشت: «پزشکیان گفت همه کشورهای مسلمان باید به راحتی با یکدیگر تعامل کنند و بر لزوم همکاری و سرمایهگذاری کشورهای مسلمان در یکدیگر تأکید کرد.»
علاوه بر این، خبرگزاری ترند اظهارات پزشکیان درباره اهمیت حل تحریمها و گروه ویژه اقدام مالی (FATF) را بازنشر و گزارش داد که او قصد دارد ضمن جذب سرمایهگذار خارجی، بازار آزاد را برای افزایش رشد اقتصادی ترویج دهد.
رسانه ترکیهای همچنین به قدردانی رئیسجمهور از نقش چین در آشتی بین ایران و عربستان پرداخت و اظهارات وی درباره همکاری راهبردی میان ایران و چین را بازنشر داد.
در این گزارش همچنین به محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه از سوی پزشکیان اشاره شده و آمده است که او بر تعهد ایران به تقویت روابط با کشورهای عربی و مسلمان، از جمله ترکیه، تأکید کرده است.
اظهارات پزشکیان درباره تقویت محافل آزاداندیشی در دانشگاهها نیز نظر رسانه ترکیهای را جلب کرد. در این گزارش آمده است: «پزشکیان بر لزوم دسترسی برابر به آموزش عالی برای مردم مناطق کمتر توسعهیافته تأکید کرد... و حق دفاع ایران از خود در برابر اسرائیل را محفوظ دانست.»
ایلکه همچنین بر اظهارات پزشکیان مبنی بر اینکه ایران قصدی برای دستیابی به سلاحهای هستهای ندارد تاکید کرد و گزارش داد که او خواستار احترام به حقوق ایران در مذاکرات بینالمللی شده است.
ترند
خبرگزاری «ترند» جمهوری آذربایجان در گزارشی درباره این نشست خبری، به ابراز تمایل رئیسجمهور ایران برای سفر به ترکیه پرداخت و نوشت: «مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران در نشست خبری امروز خود گفت که حتماً بهزودی بهعنوان رئیسجمهور ایران به ترکیه سفر خواهد کرد.»
ترند با اشاره به اینکه پزشکیان ترکیه را یک کشور دوست و برادر توصیف کرده و بر مبادلات تجاری بین ۲ کشور تاکید کرد، گزارش داد رئیسجمهور ایران خواستار اتخاذ گامهایی برای سرمایهگذاری مشترک میان تهران و آنکارا شده است.
الشرق الاوسط
رسانه سعودی «شرق الاوسط» نیز به اظهارات پزشکیان درباره ضرورت رفع مسائل مربوط به FATF برای تقویت اقتصاد ایران پرداخت و گزارش داد که رئیسجمهور ایران درباره مخالفتهای پیشین تهران با نهادهای مرتبط در ارتباط خواهد بود.
به گزارش الشرق الاوسط، اگر ایران بخواهد سرمایهگذاران خارجی را جذب کند، پیروی از قوانین FATF یک ضرورت کلیدی است، بهویژه از سال ۲۰۱۸ که ایالات متحده تحریمهای اقتصادی خود را مجددا علیه ایران وضع کرده است.
ارسال کردن دیدگاه جدید