باید با مدیرانی که بیتالمال را هدرمیدهند شدیداً برخورد شود
رئیس مجلس شورای اسلامی در جمع مدیران دیوان محاسبات با تأکید بر "باید به مدیران امین و قوی فرصت بدهید و از تصمیمات آنها حمایت کنید."، گفت: البته حتماً با مدیرانی که خیانت میکنند و از بیعرضگی بیتالمال را هدر میدهند، باید شدیداً برخورد کنید.
محمدباقر قالیباف صبح امروز (دوشنبه 2 مهر) در نشست عمومی دیوان محاسبات کشور که با دستور کار بررسی تفریغ بودجه سال 1402 برگزار شد، طی سخنانی با تأکید بر "نباید در دیوان محاسبات شجاعت را از مدیران قوی و امین بگیرید."، گفت: این رویکرد دقیقاً همان تفاوت بین نظارت هوشمند با نظارت کور است.
وی افزود: من بهعنوان خدمتگزاری که قریب به 40 سال کار اجرایی کرده است، به شما تأکید میکنم که باید به مدیران امین و قوی فرصت بدهید و از تصمیمات آنها حمایت کنید، البته حتماً با مدیرانی که خیانت میکنند و از بیعرضگی بیتالمال را هدر میدهند، باید شدیداً برخورد کنید.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: من مدیرانی را میشناسم که با توجه به پیچیدگیهای امروز کار مدیریتی، گاهی اوقات در تصمیمگیریها دچار تردید میشوند و کمتر شانه زیر بار مسئولیت میدهند، ما باید از این مدیران حمایت کنیم تا آنها مسئولیت بپذیرند و ما هم خود را در آن مسئولیت با آنها شریک کنیم، ما نباید اجازه دهیم مدیرانی که دست به هیچ چیز نمیزنند و ریسک نمیکنند امروز در ساختار رشد کنند، اگر این رویه حاکم شود پس تکلیف کارآمدی در کشور چه میشود؟
قالیباف در بخش دیگری از سخنانش ضمن تسلیت به مردم و خانوادههای داغدار در شهرستان طبس به دلیل واقعه تلخ معدن زغال سنگ گفت: وظیفه همه ما این است که در مورد این حادثه رسیدگی جدی کرده تا با پیشگیری، از اینگونه حوادث تلخ جلوگیری شود.
وی افزود: البته روز گذشته هیئتی با مسئولیت آقای نیکزاد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی به طبس عزیمت کرد و پیگیریهایی در حوزه مجلس شده که به مردم اطلاع رسانی میشود.
رئیس مجلس با اشاره به فرارسیدن هفته دفاع مقدس گفت: اساساً در جنگ، سختی و خشونت وجود دارد اما جنگ تحمیلی برای ما یک دفاع مقدس بود، دفاع از این جهت که ما هرگز آغاز کننده این جنگ نبودیم و در مقابل یک تهاجم ناجوانمردانه دفاع کردیم.
قالیباف فزود: از این جهت دفاع مقدس برای ما مقدس بود و با همه وجود این دفاع را مقدس میدانستیم که این دفاع ما مبتنی بر ارزشها و سنتهای الهی بود و اگر امروز هم ما بخواهیم از تجربه دفاع مقدس در همه بخشها و عرصههای حکمرانی استفاده کنیم، تنها راه و شرطش آن است که همان ارزشهای دفاع مقدس را مبنا قرار دهیم و آنها را حفظ کنیم و هیچ موقع آنها کهنه نمیشوند، چرا که آن ارزشها برخاسته از مکتب قرآن و اهل بیت و مبتنی بر سنتهای الهی است و همین ارزشها است که کارآمدی را به دنبال دارد و گره گشایی را از مشکلات میتواند انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: هفته دفاع مقدس فرصتی است که این ارزشها را یاد کنیم و فرصتی است که ما را از اینکه از این ارزشها غافل شویم، دور کند. بنده یک زمان به دوستان میگفتم همین چفیه که نماد دوران دفاع مقدس است و به مناسبت هفته دفاع مقدس و با افتخار بر روی دوش و دور گردن خود میاندازیم، شاید بتوان گفت که یکی از وسایل دوران دفاع مقدس بود که میتوانم 20 کارکرد برای همین چفیه برشمارم. روز اول فقط یک چفیه ساده بود، اما چند ماه که گذشت، بر اساس یک ضرورت همین چفیه حفظ جان میکرد، آسایش و رفاه میداد.
رئیس مجلس بیان کرد: از هر موضوع کوچک تا بزرگ دوران دفاع مقدس برای ما درس است. روزی که ما جنگ تحمیلی را تبدیل به دفاع مقدس کردیم و ایستادیم، حداکثر ابزاری که دست ما بود و میتوانستیم دشمن را مورد حمله قرار دهیم و از خودمان دفاع کنیم، محدود بود و بُعد آتش مؤثر ما کمتر از 15 کیلومتر و تقریباً هیچ بود. اگر امروز به این مرحله رسیدیم که قدرت نظامی ما تا این حد افزایش یافته است و با دقت موشکهای نقطه زن داریم، ثمره همان ارزشهایی است که پای آن ایستادگی شد و امروز هم ما مکلف هستیم که با همین نگاه و باورها، به عرصههای مختلف به ویژه مسائل اقتصادی کشور توجه کنیم.
قالیباف در ادامه، عنوان کرد: شاید زمانی که بحث بودجه مطرح شود، از آن تعبیر به «بودجه دولت» شود، اما واقعیت آن است که بودجه سالانه عملاً بودجه زندگی مردم است و زمانی که اقتصاد ما یک اقتصاد دولتی است، هر کدام از تصمیمات ما به صورت مستقیم روی زندگی مردم اثر میگذارد و باید بدانیم که نوع عملکرد و تصمیمات ما همه جامعه را تحت تأثیر قرار میدهد و دیوان محاسبات نقش مهمی در این زمینه دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دیوان محاسبات باید بتواند به درستی به تصمیمگیریهای ما در بخشهای مختلف جهتگیری دهد و اگر این گونه اتفاق افتاد و به درستی عمل شود، ما میتوانیم نقاط قوت و ضعف خود را تشخیص دهیم و بعد تلاش کنیم که آنها را اصلاح کنیم.
قالیباف گفت: بنده و دیگر همکارانم در مجلس شورای اسلامی و همچنین مسئولان دیوان محاسبات باید بپذیریم که وظیفه سختی به دوش ماست و باید نسبت به این موضوع حساسیت داشته باشیم. امروز آنچنان که باید و شاید شفافیت لازم وجود ندارد و بنده تشکر میکنم از اینکه جلسه هیئت عمومی دیوان محاسبات کشور به این گونه تشکیل میشود و اطلاع رسانی میشود و مردم در جریان قرار میگیرند. مردم باید به صورت مستقیم از گزارشها مطلع باشند و اگر بی انضباطی مالی وجود دارد، همه دستگاهها باید بدانند که عملکرد مالی آنها بررسی میشود و مردم انحراف و بیانضباطی مالی آنها را متوجه میشوند که این کار نقش مهمی در ایجاد بازدارندگی در کاهش بیانضباطی مالی دارد.
وی افزود: بنده در یک دوره 4 ساله در مجلس شورای اسلامی هستم و سابقه اجرایی هم دارم و بر این اساس میگویم که باید گزارشهای تحلیلی مبتنی بر عدد و رقم که در دیوان محاسبات تهیه میشود، جهتگیری شده و به صورت موضوعی اولویت بندی شود، چرا که هیچ چیزی به اندازه این گزارشها در تصمیم سازی و تصمیم گیری مسئولان رده اول کشور اثرگذار نیست.
قالیباف یادآور شد: گاهی اوقات گزارشهای مفصل با عدد و رقمهای مفصل ارائه میشود که نه فرصت مطالعه آن وجود دارد و نه ضرورت دارد که این گزارشها به این صورت تهیه شود، اما زمانی که تحلیلی مبتنی بر این دادهها و به صورت کاملاً دقیق و شفاف ارائه شود، یک تصمیم گیری درست را هدایت میکند و دیگر این گونه نیست که ما اوراق مالی چاپ کنیم و این همه هزینه به کشور تحمیل کنیم، در شرایطی که به همان میزان نقدینگی در اختیار خزانه است.
قالیباف تاکید کرد: در حقیقت تصمیمسازی و تصمیم گیری درست است که ما را به عدالت میرساند. نباید اینگونه باشد که شفافیت منابع و مصارف نباشد و اطلاعات دقیق نباشد و ما دلسوزانه به آن نپردازیم. ما حتماً محدودیتهای منابع داریم، اما باید از منابع موجود به درستی استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: باید بپذیریم که امروز به همان میزانی که از منابع خود استفاده میکنیم - اگر بیشتر از آن نباشد حتماً کمتر از آن نیست- بخشی از منابع ما هدر میرود و ما از آن منابع استفاده نمیکنیم و این یک واقعیت است. اگر فکر کنیم افراد دیگری میخواهند این مشکل را حل کنند، اشتباه میکنیم و مجلس و دولت در این زمینه وظیفه دارند و حتماً دیوان محاسبات کل کشور هم در این زمینه نقش کلیدی دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بیتالمال و انفال باید مورد توجه قرار گیرد و باید به آن توجه کنیم. برنامه هفتم، سند بالادستی دولت و مجلس است و سعی شده که با خرد جمعی تدوین و تصویب شود و نظرات نخبگان و کارشناسان هم درباره آن اخذ شده است.
قالیباف بیان کرد: نمیگویم برنامه هفتم توسعه ایراد و اشکالی ندارد و برخی از ایرادات آن همین الان هم مشهود است، اما در مقایسه با برنامههای 5 ساله توسعه کشور در گذشته بسیار کم اشکالتر است و از همه مهمتر برنامه هفتم واقعی است و ما میتوانیم آن را اجرا کنیم و سعی کردیم که این اتفاق در تنظیم برنامه بیفتد.
وی افزود: بنده به دولت نامه نوشتم که لایحه بودجه ارسالی از دولت به مجلس باید حتماً بر اساس اولویتهای برنامه هفتم باشد و دیوان محاسبات هم حتماً باید مطابق با برنامه هفتم، بررسیهای خود را انجام دهد.
رئیس مجلس تاکید کرد: امسال، سال اول اجرای قانون برنامه هفتم توسعه است و 5 سال فرصت برای اجرای آن است. حتماً گزارشهای دیوان محاسبات زمانی که به مجلس ارائه میشود، باید منطبق با این برنامه باشد.
ارسال کردن دیدگاه جدید