موعود در آیین مسیحیت؛ وعده ظهور "پسر انسان" همراه مسیح
در نویدهای انجیل به تعبیر «پسر انسان» اشاره شده که فقط ۳۰مورد با حضرت عیسی مطابق است و ۵۰مورد از نجاتدهندهای سخن میگوید که در آخرالزمان ظهور میکند. حضرت عیسی نیز با او خواهد آمد و او را جلال خواهد داد و از ساعت و روز ظهور او جز خدا کسی خبر ندارد.
به گزارش تسنیم، باور به ظهور منجی در آخرالزمان در اندیشه مسیحیت نیز وجود دارد. در کتابهای عهد جدید از تعبیری به عنوان «پسر انسان» یاد شده که 30 مورد با حضرت عیسی علیه السلام مطابقت دارد و 50 مورد درباره نجاتدهنده دیگری است که همراه آن حضرت خواهد آمد، به طوری که گویا حضرت عیسی در معیت او خوهد بود و در عین حال جز خدا، هیچ کسی از زمان ظهور او اطلاعی ندارد.
انجیل درباره چه چیزی مژده میدهد؟
پیامبر دین مسیحیت حضرت عیسی علیه السلام با تولدی معجزهآسا پا به جهان گذاشت. با وجود اینکه مسیحیت مانند سایر ادیان زنده جهان از آسیا نشأت گرفته، اما از نظر گسترش تاریخی و دایره نفوذ، این دین به طور عمده در مغرب زمین گسترش پیدا کرد.
کتاب مقدس مسیحیان دو بخش دارد: عهد جدید و عهد عتیق. دلیل این نامگذاری آن است که مسیحیان اعتقاد دارند خداوند با انسان دو پیمان بسته است: یکی «پیمان کهن» به وسیله پیامبران قبل از عیسی مسیح علیه السلام و دیگری «پیمان نو» توسط خدای متجلی یعنی عیسی مسیح.
مجموع کتابهای عهد عتیق و عهد جدید هم 66 کتاب است که 39 کتاب آن، همان عهد عتیق و 27 کتاب از آن عهد جدید است.
عهد جدید هم از نظر موضوع به چهار بخش تقسیم میشود:
اناجیل.
اعمال رسولان، نوشته لوقا.
نامههای رسولان که شامل 21 نامه است.
مکاشفههای یوحنای رسول.
کلمه «انجیل» در زبان یونانی به معنای مژده است، مژده به فرارسیدن ملکوت آسمان یا پیمان تازه. گروه زیادی از یاران و پیروان حضرت عیسی علیه السلام به نوشتن سیره آن حضرت اقدام کردند و نوشتههایی به وجود آوردند که بعداً انجیل خوانده شد و به مرور زمان چهار انجیل از آنها باقی ماند. انجیلهای امروزی که به نام نویسندههای آنها معروفند عبارتند از:
انجیل متی (موعظههای مسیح با اشاره به پیشگوییهای عهد عتیق)
انجیل مرقس (قدیمیترین و کوتاهترین کتاب سیره و مواعظ مسیح)
انجیل لوقا (سیره و موعظههای مسیح با تکیه بر جزئیات)
انجیل یوحنا (متأخرترین کتاب سیره و موعظههای مسیح با تأکید بر مافوق بشر بودن او).
منجی در اندیشه مسیحیت
مفهوم نجاتخواهی در مسیحیت دو کاربرد دارد:
نجات اولیه
اشاره و تأکید بر آلودگی ذاتی انسان به خاطر گناه حضرت آدم!
این تفکر برگرفته از تفکر انحرافی پولوسی است که معتقد است انسان، گناه را از پدرش آدم به ارث برد. خداوند شریعت را فرستاد تا انسان را تطهیر کند، اما انسان دوباره مرتکب گناه شد و تمرد کرد. خدا در قالب انسانی به نام عیسی به زمین آمد و برای تطهیر انسان از گناه به صلیب کشیده شد. در نتیجه هر کس به عیسی ایمان بیاورد، نجات یافته و این همان نجات اولیه است.
در نهایت جابجایی تفکر پولسی چند نتیجه به دنبال داشت:
تعدد اناجیل
ورود اسرائیلیات به مسیحیت
انحراف در نجات و طرح عقیده فدا و به مسلخ رفتن حضرت عیسی برای نجات انسان.
وعده ظهور شخصی همراه مسیح در آخرالزمان
بازگشت حضرت عیسی با قدسیان را «نجات نهایی» میگویند. همچنین عبارت «خدا سوار بر اسب سفید» این پرسش را مطرح میکند که آیا بازگشت حضرت عیسی در همین دنیاست یا بازگشت او برای داوری نهایی و برپایی قیامت است؟
بر اساس اعتقاد مسیحیان، آخرین نجاتدهنده و تسلیدهنده همان عیسی مسیح علیه السلام است که بار دیگر زنده خواهد شد و جهان سراسر فساد و تباهی را نجات خواهد داد: «لیکن شنیده و دانستهایم که این مرد به راستی مسیح است و خلاص کننده عالم.»
در رساله چهاردهم از نامههای رسولان که به عبرانیان (یهودیان) بوده است چنین آمده: «همچنین مسیح نیز چون یک بار قربانی شد تا گناهان بسیاری را رفع کند، بار دیگر بدون گناه برای کسانی که منتظر او هستند، ظاهر خواهد شد به جهت نجات.»
یادآوری این نکته لازم است که در عهد جدید وعده آمدن شخصی به جز عیسی مسیح نیز داده شده است. او تسلیدهنده دیگری است که مسیح از خدا (پدر) برای امتش درخواست میکند و خدا او را اعطا میکند تا همیشه با ایشان باشد. جهان او را نمیبیند و نمیشناسد ولی کسانی که به مسیح ایمان دارند او را باز میشناسند:
«و من از پدر سؤال میکنم و تسلیدهندهای دیگر به شما عطا خواهد کرد تا همیشه با شما باشد؛ یعنی روح راستی که جهان نمیتواند او را قبول کند، زیرا که او را نمیبیند و نمیشناسد، اما شما او را میشناسید زیرا که با شما میماند و در میان شما خواهد بود.»
بیشتر نویدهای انجیل به تعبیر «پسر انسان» است. این تعبیر طبق نوشته هاکس آمریکایی بیش از 80 بار در انجیل و ملحقات آن تکرار شده که فقط 30 مورد آن با حضرت عیسی علیه السلام قابل تطبیق است و 50 مورد دیگر از نجاتدهندهای سخن میگوید که در آخرالزمان ظهور خواهد کرد. حضرت عیسی علیه السلام نیز با او خواهد آمد و او را جلال خواهد داد و از ساعت و روز ظهور او جز خدا کسی خبر ندارد.
در بشارتهای انجیل برای زمان ظهور حضرت عیسی علیه السلام تاریخ مشخصی پیدا نمیکنیم و به همین دلیل شباهت دقیقی با اعتقاد مسلمانان درباره زمان ظهور وجود دارد:
«اما از آن روز و آن ساعت غیر از پدر، هیچ کس اطلاع ندارد؛ نه فرشتگان در آسمان و نه پسر هم. پس بر حذر باشید و بیدار شده دعا کنید زیرا نمیدانید که آن وقت کی میشود.»
در جایی دیگر آمده است که: «کمرهای خود را بسته، چراغهای خود را افروخته بدارید . مانند کسانی باشید که انتظار آقای خود را میکشند تا هر وقت آید و در را بکوبد بیدرنگ برای او باز کنند. خوشا به حال آن غلامان که آقای ایشان چون آید، ایشان را بیدار یابد. پس شما نیز مستعد باشید زیرا در ساعتی که گمان نمیبرید پسر انسان میآید.»
ارسال کردن دیدگاه جدید