ماهواره‌های ایرانی "کوثر و هدهد" به فضا پرتاب شدند

ماهواره‌های ایرانی کوثر و هدهد با پرتابگر سایوز روسیه به فضا پرتاب شدند. این پرتاب، نخستین تلاش بخش خصوصی فضایی کشور برای تولید و پرتاب ماهواره به فضا است.


به گزارش تسنیم، ماهواره‌های ایرانی کوثر و هدهد با پرتابگر سایوز روسیه به فضا پرتاب شدند. این ماهواره‌بر روسی 53 ماهواره را با خود به فضا حمل کرد.

این پرتاب، نخستین تلاش بخش خصوصی فضایی کشور برای تولید و پرتاب ماهواره به فضا است که یک گام جدی در صنعت فضایی ایران محسوب می‌شود.

ماهواره کوثر یک ماهواره سنجشی با وضوح تصویر بالاست که برای کاربردهای متنوعی از جمله کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و مدیریت بحران طراحی شده است.

هدف گذاری کشور ایران در سند توسعه فضایی ساخت دوربین با GSD 10 متری تا پایان سال 1404 است که این شرکت دانش‌بنیان به عدد 3.45 متر دست یافته است.

ماهواره "کوثر" با وزن 30 کیلوگرم طراحی شده و ماموریت اصلی آن در زمینه‌های کشاورزی و نقشه‌برداری است. این ماهواره دارای عمر مداری 3.5 سال است و در ارتفاع 500 کیلومتری مدار زمین قرار دارد. یکی از ویژگی‌های آن، امکان تصویر‌برداری با نرخ 6 فریم بر ثانیه و محدوده تصویری 15 کیلومتر است که از طریق دوربین رنگی RGB با وضوح 3.45 متر و دوربین NIR با وضوح 5.5 متر، انجام می‌شود.

زمان تناوب مداری کوثر 5677 ثانیه بوده و وزن پلت‌فرم آن به حداکثر 35 کیلوگرم می‌رسد. دقت Pointing این ماهواره برابر با 1 درجه و دقت Stability آن 0.05 درجه در ثانیه است. کوثر توان تولیدی 44 وات ساعت و توان مصرفی 29 وات ساعت را دارد که برای تأمین انرژی محموله‌ها به کار می‌رود.

ماهواره هدهد یک ماهواره کوچک با کاربردهای ارتباطی است که برای ایجاد شبکه‌های ارتباطی ماهواره‌ای و اینترنت اشیا طراحی شده است. این ماهواره می‌تواند در مناطق دورافتاده و صعب‌العبور که دسترسی به شبکه‌های ارتباطی زمینی محدود است، خدمات ارتباطی ارائه دهد.

ماهواره هدهد یک ماهواره ای است که در استاندارد کیبوست ساخته شده و در مدار 500 کیلومتری قرار می‌گیرد و در کشاورزی دقیق، حمل و نقل، تدارکات و محیط زیست و ... کاربرد دارد.مأموریت اصلی هدهد، اینترنت اشیا است.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی