خوشخیالی عجیب واعظی نسبت به دیوانهای به نام ترامپ!
رئیس دفتر روحانی در دوران ریاست جمهوری وی گفت: ترامپ با دور اولش فرق میکند!
روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: محمود واعظی، قائم مقام و رئیس دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه، گفت: به نظر میرسد که ترامپ دور دوم با ترامپ دور اول در برخی از حوزهها از منظر اندیشهای تفاوت کرده است و دیگر متوجه شده است که سیاستهای خصمانه در مواجه با جمهوری اسلامی ایران به نتیجه نمیرسد.
محمود واعظی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نتیجه انتخابات آمریکا و تاثیر آن بر تعاملات با جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: باتوجه به مؤلفههای دخیل در روابط فیمابین ایران و ایالات متحده آمریکا، میتوان گفت همواره نوعی رفتار خصمانه از سوی طرف آمریکایی نسبت به کشورمان وجود دارد. با توجه به اصول و سیاستهایی که در روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران نسبت به آمریکا نهادینه شده، طبیعی است که حسب انتخاب رئیسجمهور جدید، تاثیری در روابط دیپلماتیک دو کشور پدیدار نخواهد شد؛ بلکه تحول جدید نیاز به «پارادایم شیفت» دوسویه بر اساس احترام متقابل با در نظرگیری منافع و امنیت ملی کشورمان دارد.
وی در عین حال اظهار کرد: ضروری است توجه شود که تعامل برای «کاهش تنش» در روابط دوجانبه با برقرای روابط میان دو کشور بسیار متفاوت است. براساس تجربیات گذشته، معتقدم سیاست خارجی اتخاذی و نوع تعامل «جمهوری خواهان» آمریکا با «دموکراتها» پیرامون کشورهای منطقه، جنگهای غزه و اکراین، تحولات خاورمیانه و حتی قدرتهای جهانی یکسان نیست و متفاوت است.
وی تاکید کرد: در دوره چهار سالهای که دونالد ترامپ بر سر کار بود، علیرغم همه نوع سختگیریها و تحریمهای گسترده و فشارهای حداکثری که علیه جمهوری اسلامی ایران وضع کرد، به هیچ یک از اهداف مد نظر کاخ سفید، نرسید. از طرف دیگر اظهارات ترامپ در دوران رقابتهای انتخاباتی پیرامون موضوع ایران و همچنین منطقه حائز اهمیت است. وی صراحتا اذعان کرده که به دنبال دخالت و تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران نیست و برای پایان دادن به جنگهای فرسایشی در منطقه تلاش مضاعفی خواهد کرد.
واعظی افزود: ترامپ تاکید کرده صرفا آنچه برای او حائز اهمیت است، عدم تولید سلاح هستهای در ایران است. قبل از اینکه ترامپ بخواهد مانع دستیابی ایران به «سلاح کشتار جمعی هستهای» شود، ما خودمان بارها اعلام کردهایم که جمهوری اسلامی ایران وفق فتوای مقام معظم رهبری به دنبال تولید و اشاعه سلاح کشتار جمعی هستهای نیست و این امر را مردود میداند. وی خاطر نشان کرد: مسئله مهم دیگری که ترامپ در سخنرانی انتخاباتی بدان تاکید کرده این است «که اگر رئیسجمهور شوم تحریمها را برخواهم داشت. تحریمهای ما علیه ایران و روسیه موجب شده تا جملگی سودهای تجاری به جیب جمهوری خلق چین برود. این امر نیز منجر به تضعیف دلار در دنیا شده است.» اگر مواضعی که ترامپ در دوران رقابتهای انتخاباتی اخیر مطرح کرده، بر مبنای تفکر و به شکل صادقانه مطرح شده باشد، با بسیاری از سیاستهای ۸ سال گذشته ایشان در زمان ریاست جمهوری اولش متفاوت است.
اظهار خوش خیالی واعظی نسبت به ترامپ و تغییر افکار او در حالی است که روحانی، از ترامپ به عنوان دیوانه و مزاحم برجام یاد کرده و ضمنا گفته بود معنایی ندارد با کسی که توافق را زیر پا گذاشته دوباره مذاکره و توافق کنیم!
همچنین مجله آمریکایی نیوزویک به تازگی درباره امکان تغییر ترامپ نوشت: میان حرف تا عمل دونالد ترامپ فاصله بسیار است. خودتان را به گمانهزنی درباره رویکرد او خسته نکنید یک نفر باید خیلی احمق باشد اگر وقت خود را بیش از حد صرف فکرکردن درباره برنامههای ترامپ کند! او دیدگاه ثابتی ندارد. چیزهایی را در جریان مبارزات انتخاباتی میگوید، اما زمانی که در مقام است به آنها توجه نمیکند یا بسته به اینکه چه کسی با او در اتاق حضور دارد، نظرش را تغییر میدهد. او از اینکه برای همه شبیه یک معمای حل نشده باشد استقبال میکند. نیوزویک افزود: به دور اول ترامپ نگاه نکنید. ترامپ علاقهای به ناتو نداشت و اروپاییها را برای افزایش بودجه دفاعی تحت فشار قرار داد، اما سیاستهای او با شعارهای او مطابقت نداشت. سطح نیروهای ایالات متحده در سراسر اروپا ثابت ماند و زمانی که ترامپ دستور خروج تقریباً ۱۰۰۰۰ سرباز از آلمان را صادر کرد، قرار بود اکثر آنها دوباره در کشورهای دیگر اروپا مستقر شوند. یا سیاستش در مورد روسیه را بررسی کنید. شیفتگی شخصی ترامپ به پوتین، به خوبی شناخته شده است. اما روابط آمریکا و روسیه در دوران ترامپ چندان عالی نبود. دولت ترامپ نسبت به دولت اوباما رابطه خصمانهتری با مسکو داشت. تحریمها نهادینه شده و گسترش یافت، دهها دیپلمات روسی از آمریکا اخراج شدند، چندین کنسولگری روسیه تعطیل شد و ترامپ، موشکهای ضدتانک جاولین را به اوکراین فرستاد، در حالی که اوباما این کار را نکرد.
ارسال کردن دیدگاه جدید