ماجرای واردات گندم با ارز 1226تومانی/ جلوی رانتخواری را والله میگیریم
وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به ممنوعیت صادرات بعضی از کالاها گفت: آیا عدهای باید ارز یکهزار و 226 تومان بگیرند و گندم را به ایران وارد کنند و بعد با قیمت بیش از سه هزار تومان صادر کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، شمسالدین حسینی پیش از ظهر امروز در آیین گشایش جشنواره ملی پسته در سیرجان اظهار داشت: کرمان استانی پهناور است که پهنای آن بزرگتر از بعضی کشورهای جهان است و 11 درصد مساحت ایران را دارد.
وی بیان داشت: کرمان بیشک و بیتردید دارای سابقه تمدن و فرهنگی درخشان است و این خطه در هر حوزهای دارای مشاهیر فراوان است.
حسینی با اشاره به اینکه کرمان را به عنوان استانی ثروتمند میشناسیم، خاطرنشان کرد: باارزشمند ترین ثروت کرمان انسانهای اهل فضل، مؤمن و کوشا هستند که ابتکار در اندیشه رفتار، اندیشه، کردار و رفتار آنها هویداست.
وی با بیان اینکه پسته آشتی انسان و طبیعت است، افزود: پیوند و تلاش انسان فکور سبب شده است که در این سرزمین کمآب یکی از پرآوازهترین محصولات باغی جهان کشت شود.
حسینی بیان داشت: صادرات ایران طی سالهای گذشته متنوع شده، اما همچنان صادرات محصولات باغی و در رأس آن پسته قابل توجه است.
وی ابراز داشت: استان کرمان در رونق صادرات غیر نفتی پرتلاش است و بر اساس آمار گمرکات در سال 88 صادرات پسته و مغز پسته از کرمان 472 میلیون دلار، در سال 89 برابر با 598 میلیون دلار و در سال 90 برابر با 700 میلیون دلار بوده است.
حسینی اذعان داشت: در هفت ماهه سال جاری نیز 305 میلیون دلار صادرات پسته و مغز پسته از گمرکات استان کرمان ثبت شده است.
وی با اشاره به اینکه زنجیره پسته را باید با هم ببینیم، گفت: مراحل قبل از کشت باید مورد توجه قرار گیرد و بحث مربوط به آب پیگیری شود و بعد بهرهوری را در زنجیره پسته افزایش و هنوز کارهای بسیاری در این زمینه داریم.
حسینی با بیان اینکه یکی از خدمات طی سالهای گذشته تامین منابع مالی است، تصریح کرد: تعاونیهای پسته با این شهرت و درآمد از شرکتهای بزرگ بدهکار به دولت هستند.
وزیر اقتصاد و دارایی عنوان کرد: در دل هر تهدید فرصتهایی هم هست و در اتفاقات حوزه ارز گردش مالی و نقدینگی پسته سکه میشود و از یکهزار و 600 میلیارد تومان به 4 هزار میلیارد تومان افزایش مییابد.
حسینی افزود: یکی از مباحثی که حداقل طی دو دهه یعنی بعد از دوران دفاع مقدس در بهبود و بازآفرینی موثر بوده توسعه صادرات غیرنفتی است و نگاهها در این زمینه در مدت زمان کوتاهی وسیعتر شده است.
وی گفت: مرکز توسعه صادرات تبدیل به سازمان توسعه تجارت شد و ما از توسعه صادرات به توسعه و تسهیل تجارت حرکت کردهایم و تسهیل تجارت مطرح شد.
حسینی اذعان داشت: تغییر نام مرکز مذکور یک لفاظی نبود و نیست، بلکه تکمیل نگاه است که توسعه صادرات را در چارچوب توسعه تجارت میبیند و این نگاه همچنان در دولت وجود دارد و حفظ میشود.
وی خاطرنشان کرد: نتیجه این نگاه این بوده است در برنامه چهارم توسعه و در یک سال، 105 میلیارد دلار صادرات غیر نقدی داشتهایم در صورتی که در برنامه اول، دوم و سوم 52 میلیارد دلار صادرات صورت گرفته است.
حسینی ابراز داشت: در سال گذشته صادرات غیر نفتی و خدمات فنی و مهندسی 70 میلیارد دلار بوده که معادل سه برنامه است.
وی با بیان اینکه توسعه و اندازه اقتصاد ایران به سطح رسیده است، ابراز داشت: در برنامه سال جاری بیش از 50 میلیارد دلار صادرات هدفگذاری شده است.
حسینی افزود: نگاه مبتنی بر تسهیل تجارت با محوریت توسعه صادرات همچنان در صدر برنامههای اقتصادی دولت قرار دارد.
وی تصریح کرد: اکنون شرایط متفاوتتر شده است و به تعبیر رهبری درگیر جنگ اقتصادی تمام عیار شدهایم، جنگی که اگر دقیق نباشیم، ایثار را به طمع تبدیل میکند.
حسینی عنوان کرد: رزمندگان در دوران دفاع مقدس برای دفاع از جان و مال خود ایثار میکردند، آیا در جنگ اقتصادی نباید از مال خود ایثار کنیم.
وی تصریح کرد: سزاست که دولت با گرفتاری گندم وارد کند و بعد عدهای بخواهند گندم را صادر کنند، آیا عدهای باید ارز یکهزار و 226 تومان بگیرند و گندم را به ایران وارد کنند و بعد با بیش از 3 هزار تومان صادر کنند.
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه توسعه صادرات، منافع ملی و دفاع مقدس اقتصادی را باید تعریف کنیم، اذعان داشت: این منع صادرات در امروز با آن منع صادرات متفاوت است که بعضیها فشار میآورند که رئیس توسعه تجارت بخشنامه کرده و جلوی صادرات را گرفته است.
حسینی ابراز داشت: شش ماه تمام که میخواستید کالا صادر کنید به این امر توجه نکردید و حالا به این موضوع توجه کردهاید و حتما باید بخشنامه شود و گمرک از صادرات این اقلام جلوگیری کند.
وی افزود: چه کسی باید در این شرایط به کشور کمک کند و در این زمینه سکوت نمیکنم، زیرا امروز تجارت ما باید در خدمت عزت و دفاع مقدس اقتصادی باشد.
حسینی با طعنه به متخلفان عرصه صادرات بیان داشت: در این شرایط میصرفد که گندم و شکر را از بازار جمع کنید و صادر کنید.
وی گفت: صادرات صحیح را صنعتگران و پستهکاران انجام میدهند که از سرزمین خشک محصول گرانبها را در میآورد و صادر میکنند که باید از این نوع صادرات حمایت کنیم و حمایت هم میکنیم.
حسینی اذعان داشت: جلوی رانت و رانتخواری را به ولله میگیریم حتی اگر تمام تریبونها علیه ما صحبت کنند، زیرا هیچ وظیفهای غیر از حفاظت از منافع کشور نداریم و تعارف هم نمیکنیم.
وی بیان کرد: در مورد تمام افرادی هم که از این رانتها بهرهمند شدهاند به گمرک گفتهام که لیستها را در اختیار سازمان توسعه تجارت و سازمان حمایت قرار دهند تا به این امر رسیدگی کنند.
وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به اینکه اگر لازم باشد بیشتر با مردم صحبت میکنیم، افزود: کشور درگیر جنگ اقتصادی شده و فعالان اقتصادی سربازان گمنام این جنگ هستند.
حسینی گفت: نگاه دولت تسهیل تجارت با محوریت صادرات است و امروز ایجاب میکند که بیشتر مراقب استفاده از مزیتها و بهرهگیری از ظرفیتها و مقابله با رانتخواری و ویژهخواری باشیم.
وی ابراز داشت: در این شرایط ممکن است از صادرات بعضی از اقلام کالایی ناگزیر شویم و جلوی صادرات بعضی از اقلام را بگیریم، اما رویکرد این است که جلوی آنها را هم نگیریم.
وی بیان داشت: در حوزه واردات در این شرایط مدیریت واردات هم مهمتر میشود و با محدودیت در جابهجایی منابع اولویتبندی واردات را انجام میدهیم اما سعی میکنیم که حداقل باشد و مدیریت واردات در دستور کار قرار دارد.
این مسئول خاطرنشان کرد: نگاه تسهیل تجارت با محوریت توسعه در دستور کار است اما حساسیتها مضاعف میشود تا ارز ناشی از صادرات غیر نفتی به چرخه باز آید و این حق را به حکمیت بدهید که باید برای شفافسازی امور حرکت کند.
وی عنوان کرد: فکر میکنم که با توجه به مجموعه شرایطی که برای اقتصاد ایران حاکم شده نیاز است که اهداف و جهتها را دنبال کنیم.
ارسال کردن دیدگاه جدید