تحریم ها کمر چه کسی را شکستند؟
استاد علوم سیاسی دانشگاه فلوریدای جنوبی: «گفتگوی ایران با جامعه بین الملل زمانی نتیجه خواهد داد که ایرانی ها با ایالات متحده رودررو بنشینند و با مذاکره، مسائل فیمابین را حل و فصل کنند.»
جام سیاسی: پیرو انتشار خبر طرح تشدید تحریم های ایران از سوی کنگره امریکا و همچنین افزوده شدن نام 17 شخصیت حقیقی و نهاد ایرانی به فهرست مشمولان تحریم ها، تلویزیون فارسی صدای امریکا (VOA) نظر "محسن میلانی" مدیر مرکز مطالعات دیپلماسی و استراتژی در دانشگاه فلوریدای جنوبی را در این باره جویا شد.
میلانی در پاسخ به این سؤال که "آیا این اقدام نشانه عزم اوباما برای اتخاذ مواضع شدیدتر و سخت تر در قبال ایران است؟" اظهار داشت: «نخیر، من فکر نمی کنم؛ به نظرم آقای اوباما برنامه ها و استراتژی دور اول ریاست جمهوریشان را که عبارت است از "فشار و گفتگو" ، ادامه خواهند داد. به این دلیل که به نظر می رسد آن سیاست ها دارند اثر می گذارند.»
وی ادامه داد: «بنابراین تغییر عمده ای در سیاست های امریکا نسبت به دوره قبلی آقای اوباما نخواهیم دید و اگر جمهوری اسلامی ایران نتواند مذاکرات خود را با امریکا -جدا از سایر کشورها- شروع کند، به زودی تحریم ها کمر ملت ایران را خواهند شکست[!] گفتگوی ایران با جامعه بین الملل زمانی نتیجه خواهد داد که ایرانی ها با ایالات متحده رودررو بنشینند و با مذاکره، مسائل فیمابین را حل و فصل کنند.»
مجری صدای امریکا در ادامه با اشاره به اعلام ازسرگیری مذاکرات ایران با آژانس بین المللی انرژی هسته ای (IAEA)، از استاد علوم سیاسی دانشگاه فلوریدای جنوبی پرسید: "آیا تحریم های جدید می توانند موضع ایرانی ها را در مذاکراتشان با آژانس، تغییر بدهند؟"
میلانی در پاسخ گفت: «امیدوارم که اینچنین باشد. امریکا امروز توانسته است که جامعه جهانی را علیه ایران متحد کند و باید با عرض معذرت مجددا تکرار کنم که این تحریم ها کمر اقتصاد ایران را خواهند شکست. پس امیدوارم که جمهوری اسلامی هرچه زودتر در مواضعش تجدیدنظر کند.»
خاطرنشان می شود که بر پایه گزارش بی بی سی فارسی (BBCPersian) ، مشمولان جدید تحریم های امریکا علیه ایران عبارتند از: «[اشخاص] علی فضلی، رضا تقی پور، اسماعیل احمدی مقدم، رسول جلیلی، محمد مینایی، کریم جعفر محسن الغنیمی، سیدصلاح مندی حنتوش المکصوصی، ریاض یونس جاسم الحمیداوی [نهادها] مرکز بررسی جرایم سازمان یافته (گرداب)، هیأت نظارت بر مطبوعات، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شرکت ملی نفت ایران، دانشگاه امام حسین(ع)، دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله(عج)، شرکت امنافزار گستر شریف، شرکت پیکآسا، شرکت تهرانگسترش»
گفتنی است از پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران تاکنون، امریکا تنها در فاصله بین 22بهمن57 (پیروزی انقلاب) تا ۱۳آبان۵۸ (تسخیر لانه جاسوسی) یعنی کمتر از یک سال، ایران را تحریم نکرده است و از آن به بعد به انحای مختلف تحریم علیه ایران را گسترش و ادامه داده است.
به بیان دیگر، ملت ایران بیش از سه دهه است که توسط امریکا و برخی از همپیمانانش هدف تحریم و محاصره اقتصادی قرار گرفته است.
واقعبینی یا عقلانیت سیاسی میگوید که اگر سیاستی دهه ها ادامه یافت و نتیجه مطلوب سیاست گزار را برآورده نکرد، آن سیاست "شکست خورده" است.
بدون شک تمدید پی در پی و جنون وار تحریم ها نشانه برآورده نشدن خواسته تحریم کنندگان است؛ چراکه اگر تحریم ها تأثیری در بر داشتند نیازی به تشدید و تمدید آن ها احساس نمی شد.
بنابراین باید گفت کمر تحریم کنندگان شکسته است، نه کمر ملت ایران؛ که با مقاومت اصولی خود هر روز که می گذرد بیش از پیش دشمنانشان را خشمگین می کنند.
مطمئنا آنچه دولت ایالات متحده در طول این سالها علیه ایران انجام داده، تمام آن چیزی بوده که میتوانسته انجام دهد، و اگر توان افزایش بیشتر فشارها را داشت، قطعا فروگذار نمیکرد.
و اگر تحریمها قبلا توانسته آمال امریکا و هم پیمانانش را برآورده سازد، این بار هم برآورده خواهد ساخت.
ارسال کردن دیدگاه جدید