تازه ترین ادعاهای مفتی اعظم سعودی علیه ایران

مخالفت ایران با استقرار موشک های ناتو در ترکیه و احتمال استقرار آن ها بیش از زمان از پیش اعلام شده، اظهارات دو سناتور آمریکایی علیه ایران و تقاضا از دولت آمریکا برای افزایش فشارها بر کشور و ادعاهای مفتی اعظم سعودی علیه ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
مخالفت ایران با استقرار موشک های ناتو در ترکیه و احتمال استقرار آن ها بیش از زمان از پیش اعلام شده، اظهارات دو سناتور آمریکایی علیه ایران و تقاضا از دولت آمریکا برای افزایش فشارها بر کشور و ادعاهای مفتی اعظم سعودی علیه ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، امروز نیز بخش مهمی از اخبار مربوط به ایران در میان مطبوعات جهان، به مخالفت ایران با استقرار موشک های ناتو در مرز ترکیه با سوریه اختصاص دارد.

در این رابطه، خبرگزاری «رویترز» در مطلبی با اشاره به درخواست ترکیه برای استقرار موشک های «پاتریوت» در خاک خود، نوشته به اعتقاد ایران، مستقر شدن این موشک ها به مسائل و مشکلات منطقه خواهد افزود. این خبرگزاری به سخنان علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران پس از بازگشتش از سفر منطقه ای خود اشاره کرده که گفته بود: «استقرار این سامانه در منطقه، اثرات منفی دارد و مسائل منطقه را تشدید خواهد کرد». در همین راستا، اظهارات رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز مورد توجه رویترز قرار گرفته که گفته بود استقرار این موشک ها تنها اوضاع را در منطقه دشوارتر و پیچیده تر خواهد کرد. این خبرگزاری همچنین به سخنان مقام های ترکیه اشاره کرده که این موشک ها را صرفاً دارای کاربرد دفاعی دانسته اند.

با این حال، روزنامه «حریت» ترکیه که مصاحبه ای در همین زمینه با یک استاد دانشگاه انجام داده، می نویسد ممکن است موشک های ناتو مدت زمانی بیش از آنچه قبلاً اعلام شده در ترکیه باقی بمانند. «مصطفی کیباراوغلو»، رئیس دپارتمان روابط بین الملل در دانشگاه «اوکان» استانبول در این رابطه گفته احتمالاً موشک های پاتریوت حتی پس از فروکش کردن منازعات در سوریه نیز در خاک ترکیه باقی خواهند ماند. وی دلیل این امر را تنش های منطقه ای، به ویژه تنش های موجود میان ایران و رژیم اسرائیل دانسته است. به اعتقاد وی، ممکن است کشورهای اروپایی احساس کنند باید تضمین هایی در اختیار ترکیه قرار دهند تا این کشور بتواند در مقابل منازعات بزرگتر در منطقه، از جمله میان ایران و اسرائیل از خود دفاع کند.

اما روز گذشته دو تن از سناتورهای آمریکایی نیز اظهاراتی را علیه ایران مطرح کرده اند که در میان برخی از مطبوعات و رسانه ها بازتاب یافته است.

در نخستین مورد، خبرگزاری کویت نوشته سناتور «جان مک کین» طی اظهاراتی درباره تحولات منطقه، از یک سو خواستار فشار بیشتر بر محمد مرسی، رئیس جمهور مصر شده تا در فرمان جدید خود بازنگری کند و از سوی دیگر، مدعی شده ردپای منازعه اخیر غزه را باید در ایران جست و جو کرد. وی موضوع کمک موشکی ایران به نیروهای مقاومت فلسطینی و مسئله هسته ای ایران را به هم ارتباط داده و گفته تا زمانی که ایران احساس نکند که باید هزینه بپردازد، به اقدامات خود ادامه خواهد داد. وی مدعی شده ایرانیان تهدیدی را متوجه صلح و ثبات در سراسر جهان می کنند و آمریکا باید راهبردی را برای مقابله با این امر تدوین کند.

«نشنال ژورنال» نیز در مطلبی به نقل از سناتور «کارل لوین»، رئیس کمیته خدمات تسلیحاتی سنا نوشته بزرگترین چالش در حل و فصل منازعه میان اسرائیل و فلسطینی ها این است که محمد مرسی، رئیس جمهور مصر که نقش مهمی در برقراری آتش بس فعلی داشت، به اتحاد با غرب علیه ایران سوق داده شود. وی همچنین گفته: «دولت اوباما باید به نزدیک کردن کشورهای جهان به یکدیگر علیه ایران ادامه دهد. ریشه مشکل اینجاست». وی همچنین گفته یکی از موضوعات مهم در منازعه فلسطین و اسرائیل، درک این موضوع است که آیا سپر موشکی «گنبد آهنین» اسرائیل برای مقابله با موشک های ایران نیز کافی خواهد بود یا خیر.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی