ایران رئیس مجمع صادرکنندگان گاز میشود/دبیرکلی در دست روسها
ایران در نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز «جیاییسیاف» به عنوان رئیس نشست وزارتی سال آینده این مجمع انتخاب شد و روسها همچنان بر مقام دبیرکلی باقی ماندند.
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس، بر اساس بیانیه مجمع کشورهای صادرکننده گاز «جیاییسیاف»، این مجمع در سال آینده میلادی، نشستی در سطح سران در روسیه و نشستی در سطح وزیران در ماه نوامبر در ایران برگزار خواهد کرد.
چهاردهمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز، چهارشنبه گذشته در شهر مالابو، پایتخت گینه استوایی به منظور تبادل دیدگاههای این اعضا در زمینه توسعه بازار جهانی گاز برگزار شد. وزرا و نمایندگان 12 کشور عضو این مجمع به همراه عضو ناظر،هلند در این نشست شرکت کردند.
همچنین این مقامات با تصویب برنامه کاری و بودجه سال آینده مجمع کشورهای صادرکننده گاز،رستم قاسمی، وزیر نفت ایران را به عنوان رئیس و محمد بن صالح الساده، وزیر انرژی و صنعت قطر را به عنوان نایب رئیس نشست وزارتی سال آینده «جیاییسیاف» منصوب کردند. بر اساس حروف الفبا ریاست دوره بعدی نشست به ایران میرسید. در این نشست وزرای کشورهای عضو با درخواست عراق به عنوان عضو ناظر در این نشست موافقت کردند.
وزرای کشورهای عضو با تاکید بر اهمیت گاز طبیعی به عنوان سوخت پاک و یک منبع عظیم و امن، مطمئن و حامل انرژی کارآمد، خواستار تلاشهای کشورهای عضو برای توسعه ذخایر باثبات گاز طبیعی شدند.
بر اساس این بیانیه، وزیران «جیاییسیاف» بر اهمیت اتخاذ یک چارچوب غیرتبعیضآمیز، قانونی و قابل پیشبینی، سیاستهای انرژی، تجاری، مالی و محیطی برای توسعه بخش گاز تاکید کردند. آنها با تکرار حمایت کشورهای عضو از تلاشهای بینالمللی به منظور حل چالشهای محیطی فراروی این صنعت خواستار همکاری و هماهنگی اعضا و تبادل دیدگاههای با تمام سهامداران این صنعت شدند.
نمایندگان بزرگترین صادرکنندگان گاز جهان در این نشست از سیستم 40 ساله هماهنگی قیمتهای گاز با قیمتهای نفت حمایت کردند. لئونید بوخانوفسکی، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز نیز در مصاحبهای از شیوه قیمتگذاری نفت برای گاز حمایت کرده بود.
نخستین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز 24 آبان 1390 با حضور دوازده کشور به عنوان عضو دائم و 3 کشور به عنوان عضو ناظر در دوحه برگزار شد. کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا و عمان که آبان ماه گذشته به «جیاییسیاف» پیوستند، از اعضای این مجمع جهانی به شمار میروند.
اعضای مجمع صادرکنندگان گاز 42 درصد از تولید گاز جهان، 70 درصد از ذخایر گازی جهان، 38 درصد از انتقال گاز با خط لوله و 85 درصد از تجارت گاز طبیعی مایع «الانجی» را در اختیار دارند.
ارسال کردن دیدگاه جدید