صدور پتروشیمی به جای اروپا به هند و چین/ بانکها به پتروشیمیها کمک کنند
معاون وزیر نفت با بیان اینکه محصولات پتروشیمی به جای بازارهای آمریکا و اروپا به کشورهای هند و چین به عنوان یکی از بازارهای بالقوه صادر میشوند، خواستار مشارکت بیشتر بانکها در طرحهای توسعه پتروشیمیها شد.
به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسین بیات امروز در کنفرانس سرمایه گذاری در صنایع تکمیلی پتروشیمی با بیان اینکه بزودی با بهره برداری از خط لوله اتیلن غرب، امکان توسعه صنایع پایین دستی و تکمیلی پتروشیمی در شهرها و استان های غرب کشور فراهم میشود گفت: قطعا اگر صنایع تکمیلی پتروشیمی و زنجیرههای ارزش تکمیل و راه اندازی نشوند، توسعه پتروشیمی با امر و نهیهایی روبرو خواهد شد.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه یکی از سیاستهای توسعه صنعت پتروشیمی توقف صادرات خام نفت و گاز و ایجاد ارزش افزوده اقتصادی است، تصریح کرد: در حال حاضر پتروشیمی بعد از صنعت نفت و گاز سومین صنعت سرمایه پذیر کشور است.
وی با یادآوری اینکه در حال حاضر بازگشت سرمایه در صنایع تکمیلی پتروشیمی بین 1.5 تا 5 سال تخمین زده میشود اظهار داشت: ایران از مزیتهای متعددی همچون در اختیار داشتن خوراک کافی نفت خام و گاز طبیعیت برای توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی برخوردار است.
این مقام مسئول از دسترسی به آبهای آزاد و نزدیکی به بازارهای بزرگ مسکن همچون چین و هند مزیت دیگر توسعه پتروشیمی یاد کرد و افزود: در حال حاضر که اروپا و آمریکا دربهای اقتصاد خود را به روی جامعه جهانی بستهاند ایران هم میتواند محصولات پتروشیمی خود را به جای اروپا به چین و هند صادر کند.
این عضو هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی خواستار توسعه بیشتر صنایع تکمیلی و افزایش سرانه مصرف پتروشیمی و فرآوردههای پلیمری در داخل کشور شد و تاکید کرد: هم اکنون به طور متوسط سرانه مصرف محصولات پتروشیمی هر ایرانی 26 تا 30 کیلوگرم در سال است.
بیات ادامه داد: اما قصد داریم با توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی سرانه مصرف هر ایرانی از محصولات پتروشیمی و فرآوردههای پلیمری را با افزایشی 5 برابری به حدود 150کیلوگرم در سال افزایش دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه باید از سازندگان و پیمانکاران داخلی که موفق به تولید کالا و تجهیزات بومی و ملی صنعت پتروشیمی شدهاند به عنوان یکی دیگر از مزیتهای توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در کشور یاد کرد گفت: با موافقت دولت و صدور مصوباتی بندر عسلویه و بندر ماهشهر به کانونهای اصلی توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی تبدیل خواهند شد.
معاون وزیر نفت با یادآوری اینکه هم اکنون حدود 10 میلیارد دلار فرصت سرمایه گذاری برای توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی ایجاد شده است تصریح کرد: همچنین در بخش بالادستی صنعت پتروشیمی حدود 70 میلیارد دلار ظرفیت و پتانسیل سرمایه گذاری حاصل شده است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته 18 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی و پلیمری به ارزش 14.6 میلیارد دلار توسط ایران به بازارهای جهانی صادر شد اظهار داشت: در 7 ماهه نخست سال جاری هم 10میلیون تن محصول پتروشیمی به ارزش 7.5 میلیارد دلار به خارج از ایران صادر شده است.
این مقام مسئول از رشد 6 درصدی مصرف محصولات پتروشیمی در بازارهای داخلی خبر داد و تاکید کرد: با این وجود در شرایط فعلی صنعت پتروشیمی در مرحله نیمه خام فروشی قرار دارد و بادی با توسعه صنایع تکمیلی به جای نیمه خام فروشی محصولاتی با ارزش افزوده صادر شود.
وی با اعلام اینکه توسعه پتروشیمی در تمامی استانها و شهرهای کشور دارای توجیه فنی و اقتصادی نیست، تصریح کرد: باید از شکست توسعه صنعت پتروشیمی در روسیه درس بگیریم.
معاون وزیر نفت در پایان خواستار مشارکت بیشتر بانکها در صنایع تکمیلی پتروشیمی شد و خاطرنشان کرد: بانکها باید با حذف بوروکراسیهای رایج اداری و ارائه تسهیلات بلند مدت به فریاد پتروشیمیها برسند.
ارسال کردن دیدگاه جدید