نشست مطبوعاتي جواد لاريجاني با طعم شوخي و آبگوشت «احمد شهيد» گزارشگر پژاك و منافقين است نه سازمان ملل
محمدجواد لاريجاني دبير ستاد حقوق بشر قوهقضائيه ديروز در حالي براي پاسخگويي به سؤالات خبرنگاران به ميان آنان آمد كه كوشيد در كنار تمامي پاسخهاي مطول و حقوقي كه به سؤالات ميداد، كلام خود را با طنز و كنايه نيز همراه كند؛ طنزي كه از دعوت خبرنگاران به خوردن آبگوشت در مزرعه شخصياش آغاز شد و با قلقلك مذاكره با امريكا ادامه پيدا كرد؛ ادبياتي كه گويي نماد برادران لاريجاني شده است، گرچه همه آنان عنوان ميكنند كه در مباحث كاري هيچ برادري با يكديگر ندارند.
بيانيه خصمانه غرب عليه ايران به نام قطعنامه
در ابتداي اين نشست خبري محمدجواد لاريجاني با اشاره به تحركات بينالمللي براي صدور قطعنامه حقوق بشري، توسط كشورهاي غربي به رهبري امريكا و تشكيلات صهيونيستها عليه جمهوري اسلامي عنوان كرد: آنها با تعلل سه ماهه براي تأمين رواديد براي نمايندگان ايران ميخواهند زمينه بيان صريح و روشن جمهوري اسلامي در موضوع حقوق بشر را از بين ببرند اما موازين جمهوري اسلامي ايران روشن است و ما مطالب خود را با صراحت بيان كردهايم.
وي افزود: به نظر جمهوري اسلامي ايران، آنچه به نام قطعنامه عليه ما بيان شده، قطعنامه نيست بلكه يك بيانيه كاملاً خصمانه است و بخشي از جبهههاي غرب عليه جمهوري اسلامي ايران در جريان است.
دبير ستاد حقوق بشر قوهقضائيه تصريح كرد: قطعنامه شوراي امنيت از مكانيسمهاي سازمان ملل سوءاستفاده كرده و اتهامات بيموردي را در بر دارد و ما پاسخهاي خود را نسبت به اين قطعنامه فرستاديم چرا كه از نظر ما يك بيانيه يكجانبه صادر شده است و امريكا و كشورهاي غربي صلاحيت اين را ندارند كه در مورد حقوق بشر كشورها صحبت كنند. لاريجاني با اشاره به حمله رژيم صهيونيستي به نوار غزه گفت: شما آخرين برگ جنايات غرب را در حمله رژيم صهيونيستي به غزه ديديد و كسي براي مردم غزه تاسفي نخورد و كشورهاي غربي در اين جنايات شريك هستند.
گزارش احمد شهيد فاقد وجاهت است
لاريجاني در ادامه اين نشست در پاسخ به سؤالي در مورد گزارش احمد شهيد در رابطه با ايران گفت: به نظر ما كار احمد شهيد فاقد وجاهت اخلاقي و قانوني است. اولاً كار او سوء استفاده از مكانيسمهاي بينالمللي است و ثانياً او بايد بيطرفانه گزارشهاي راجع به ايران را بررسي ميكرد.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه ادامه داد: احمد شهيد از روز اولي كه به اين سمت منصوب شد، به عنوان يك هنرپيشه رسانهاي از يك شبكه تلويزيوني به شبكه ديگري رفت و عليه ايران ادعاهايي را مطرح ميكرد. او در واقع يك هنرپيشه رسانهاي است. از لحاظ فني هم گزارش احمد شهيد فاقد وجاهت متدولوژيك است. احمد شهيد چيزي بالغ بر ۲ هزار ادعا عليه ما جمع كرده و بعد گفته ميخواهم آنها را ظرف سه روز كه به ايران ميآيم بررسي كنم. شما ببينيد كه اين چه حرف مضحكي است.
لاريجاني اظهار كرد: ما پاسخ اين ادعاها را به تفصيل فرستاديم و حتي آنها نميگفتند منبع ادعاهايشان چيست. وي افزود: نكته ديگر اين است كه او به دنبال سندسازي در ايران است يعني اعلام كرده كساني كه در سطح دنيا مايل هستند عليه ايران گزارش بدهند به لندن بروند و حتي بليت آنها را هم ميدهند تا به آنجا سفر و عليه ايران صحبت كنند. طبيعتاً اين سفر بيمزهاي نيست ولي بايد توجه داشت كه اين گزارشگري نيست بلكه پروندهسازي است.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه با بيان اينكه ما با اصل گزارشگري كاملاً موافقيم، اظهار كرد: ما از طرفداران برگزاري گزارشگري upr (گزارشهاي دورهاي سازمان ملل) هستيم. ما در سازمان ملل از عناصر مؤثري بوديم كه اين گزارشگري تصويب شود و منظور ما از گزارشگري، چيزي غير از پروندهسازي است.
وي اظهار كرد: نكته ديگر اين است كه احمد شهيد در دام گروههاي تروريستي افتاده است. اين بسيار شرمآور است كه براي نظامهاي بينالمللي كه گزارشگرش، گزارشگر تروريستهاي دنيا از جمله پژاك و منافقين باشد. دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه با بيان اينكه گزارش احمد شهيد يك كارنامه بسيار بد و ناكامي بزرگ براي نظام بينالمللي است، اظهار كرد: ما در سفر جناب آقاي بانكيمون با او مذاكرات زيادي داشتيم و به او گفتيم كه ما با اصل گزارشگري موافقيم. سيستم اطلاعرساني ما در قوه قضائيه بحمدالله باز است، منتها ما گزارشگر منصف لازم داريم كه دبيركل هم گفت اين امر را از طريق دفتر كميساريا پيگيري كنيد.
دعوت خبرنگاران به مزرعه لاريجاني به صرف آبگوشت
لاريجاني همچنين در پاسخ به سؤالي درباره وضعيت پرونده موسوم به زمينخواري كه چند وقت پيش عليه او مطرح شد، گفت: شكايتي از سوي يكي از نهادهاي دولتي عليه من مطرح شده بود. اين شكايت ابتدا رد و مجدداً مطرح شد. قضات محترم ديدند بهتر است دوباره بررسي شود و من هم مثل هر شهروند ديگري شركت و از خود دفاع كردم. وي با بيان اينكه اين پرونده مربوط به مالكيت يك زمين قديمي كشاورزي است، گفت: راجع به جواد لاريجاني همه چيز شنيده بوديد به جز كشت گندم و جو و خوشبختانه اين چيزي نيست كه در حال فرار باشد مانند LC، پول و... !
لاريجاني ادامه داد: برادران ما در دولت احساس وظيفه كردند كه يك شبهه مالكيتي را مطرح كنند. اين در دادگاه مطرح شد و دادگاه نسبت به آن نظر ميدهد و همانطور كه گفته شد ما لاريجانيها ضمن اينكه برادر هستيم ولي در رابطه با كار برادر و اينها نميشناسيم. وي گفت: چون ما در يك پروسه قضايي هستيم، من نبايد درباره آن صحبت كنم و سخنگوي قوه قضائيه در اين باره صحبت خواهد كرد و انشاءالله وقتي كه كار قضايياش تمام شد، يك روز به مزرعه ميرويم و من در آنجا به شما آبگوشت ميدهم.
وي از خبرنگاران دعوت كرد تا از مزرعه او بازديد كنند و همه چيز را براي آنها در داخل مزرعه توضيح دهد و سپس آبگوشت مهمان او باشند.
صداقت قوهقضائيه در پرونده ستار بهشتي
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه درباره پرونده ستار بهشتي و پرونده كهريزك گفت: گزارشهاي دقيق و مرحله به مرحله اين پروندهها را مسئولان قضايي از جمله دادستان كل كشور و دادستان تهران به اطلاع ملت ميرسانند اما از نظر بنده، مطرح شدن اين دو پرونده نشان از صداقت قوه قضائيه و سيستم قضايي ما دارد. لاريجاني ادامه داد: تعداد افرادي كه در زندانهاي كشورهاي غربي سالها زنداني و كشته ميشوند، رقم بالايي است و در زمان رياست آقاي بوش استفاده از روشهاي غيرمتعارف در اين كشورها جلوه قانوني پيدا كرده بود ولي در كشور ما هيچ كدام از اين مسائل وجود نداشته است. امكان دارد در يك كشور بزرگ خطا اتفاق بيفتد، مهم اين است كه اگر خطايي اتفاق افتاد با دقت به آن رسيدگي شود.
وي درباره پرونده كهريزك اظهار كرد: مسئولان قضايي در مورد پرونده كهريزك اطلاعرساني را خواهند كرد. ما در ستاد حقوق بشر پيگير اين هستيم كه حقوق بشر شهروندان چه در داخل و چه از لحاظ بينالمللي حفظ شود و از آن دفاع كنيم چرا كه تشكيلات قضايي ما هم كارشان دفاع از حقوق شهروندان است. مشاور امور بينالملل رئيس قوه قضائيه يادآور شد: حادثه كهريزك و ستار بهشتي هر دو حادثه تأسفآوري هستند و با دستور قاطع رياست قوه قضائيه به هر دوي اين پروندهها از همه جهات رسيدگي ميشود، چراكه از نظر بنده دستگاه قضايي بدون اغماض از همه جهات پروندهها را رسيدگي ميكند و هر كسي كه در اين پرونده نقشي داشته باشد، حتماً مجازات و به آن رسيدگي خواهد شد و در واقع رسيدگي به اين پروندهها سند افتخار نظام ما هستند.
ممنوعيت شكنجه در ايران
در ادامه اين نشست، خبرنگاري درباره شكنجه در ايران سؤال پرسيد كه لاريجاني پاسخ داد: هر نوع شكنجه در كشور ما ممنوع، خلاف شرع و قانون و اخلاق است و هر موردي كه در كشور ما از شكنجه گزارش داده شود، بدون اغماض قوه قضائيه به آن رسيدگي ميكند و اين موضع قاطع و روشن ماست و همچنين موضع مقام معظم رهبري و دستگاه قضايي است. لاريجاني درباره ادعاهاي غربيها كه در مورد شكنجه در كشور ما مطرح ميشود، گفت: ادعاهاي زيادي عليه كشور ما مطرح ميشود و اين موضوع به عنوان نقض حقوق بشر مطرح شده است كه بخشي از اين ادعاها واهي و بيپايه است. در واقع ما از اينكه در سيستممان تخلفي باشد ابايي نداريم چراكه در هر سيستمي تخلف وجود دارد مانند ارتشا و تخلفات مالي و... مهم اين است كه تخلفات را كشف و گزارش دهيم و به آنها رسيدگي كنيم و اين موضوع از افتخارات جمهوري اسلامي ايران است.
لاريجاني همچنين با اشاره به تلاش رئيسجمهور براي بازديد رئيسجمهور از زندان اوين گفت: بازديد رئيسجمهور از زندانها نه تنها مورد استقبال است بلكه مورد تقاضا بوده است، همانطور كه مسئولان مختلف از زندانها بازديد ميكنند، رئيسجمهور هم ميتواند بازديد كند اما اين بازديد براي رسيدگي به بهتر شدن زندانها و بهبود زندانها بايد باشد.
وي با بيان اينكه آنچه رياست قوه قضائيه در مورد بازديد رئيسجمهور از زندان اوين مطرح كرده بود، به دليل وجود دو شائبه بود، ادامه داد: يك شائبه اين بود كه امكان دارد مطرح شود به دليل اينكه بعضي از افراد نزديك رئيسجمهور در زندان هستند وي ميخواهد از زندان بازديد كند و شائبه ديگر، اختيارات رئيسجمهور در امر نظارت در قانون اساسي بود، لذا راه درست بايد اتخاذ شود. عليالاصول تشكيلات قضايي خوشحال ميشوند كه رئيسجمهور به امر قوه قضائيه كمك كند و مسئله بازديد رئيسجمهور شائبهاي بود كه فعلاً به تعويق افتاده است، انشاءالله در آينده اين كار انجام ميشود. دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه در پاسخ به خبرنگار روزنامه واشنگتنپست كه در مورد مذاكره ايران با امريكا بود، اظهار كرد: مذاكره با امريكا موضوعي است كه حواشي زيادي دارد و قلقلكي است، اما از نظر من، مبناي مذاكره با امريكا بايد روشن باشد و مذاكره با امريكا به عنوان بخشي از تعامل باشد و گاهي تعامل هم ميتواند مذاكره يا عدممذاكره باشد، لذا فعلاً مذاكره مطرح نيست.
لاريجاني ادامه داد: اوباما در دور دوم رياست خود مطرح كرده بود كه فشارهاي اقتصادي و تحريم ايران كارساز بوده، لذا هماكنون زمان خوبي براي مذاكره است ولي از نظر من اين يك منطق فاسد است و منطق فاسد ديگر اين است كه آنها ميگفتند غرب قوي است و ما توان مقابله با آنها را نداريم كه از نظر من اين منطق هم يك منطق نادرستي است و دنيا فقط منحصر به غرب نيست و ما بايد بتوانيم يك سياست قوي و مستقل را داشته باشيم، لذا بزرگترين مانع مذاكره با امريكا يك استراتژي خصمانه كور است كه توسط رؤساي امريكا عليه ايران دنبال ميشود.
نسرين ستوده از حرفه خود سوءاستفاده كرده است
محمدجواد لاريجاني در ادامه نشست خبري با رسانههاي داخلي و خارجي در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه نيويوركتايمز مبني بر آخرين وضعيت «نسرين ستوده» و اعتصاب غذاي او گفت: گزارشي كه ما گرفتيم اين است كه او با خانوادهاش اخيراً ملاقات خوبي داشته و وضع مزاجياش هم كاملاً خوب است.
وي تصريح كرد: ما نسبت به هر زنداني كه صدمهاي به او وارد شود، چه با اعتصاب غذا و چه بحثهاي ديگر كاملاً حساس هستيم. دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه افزود: در مورد اتهامات ايشان چيزي كه وجود داشت اين بود كه نظر قضات محترم مطرح بوده است. شما ميدانيد ستاد حقوق بشر و هر نهاد ديگري حق ندارد در رسيدگي قضايي دخالت كند. لاريجاني اظهاركرد: پرونده خانم ستوده سير قضايي را طي كرده و الان هم حكم در حال اجراست. از جمله اموري هم كه به عنوان اتهام به ايشان تسليم شده، فعاليت عليه نظام، تماس با افرادي كه عليه نظام فعاليت ميكنند و سوء استفاده از حرفه وكالت بوده است. وي گفت: ما غير از خانم ستوده هم شاهد مواردي بودهايم كه از حرفههاي صنفي سوءاستفاده شده است، مثلاً يك معلم وارد گروهك تروريستي پژاك ميشود كه وقتي به پرونده او رسيدگي ميشود، ميگويند يك معلم را زنداني كردهاند.
دبيرستاد حقوق بشر قوه قضائيه با بيان اينكه شما حتماً داستان پرحاشيه سكينه محمديآشتياني را شنيده بوديد، ادامه داد: يك نفر ادعا ميكرد وكيل اوست در حالي كه حتي يك جلسه هم در دادگاه حضور نداشت، يعني وكيل او شد، بليت گرفت و به غرب رفت و در آنجا شروع به صحبت كرد در حالي كه در يك جلسه در دادگاه هم شركت نكرد.
ارسال کردن دیدگاه جدید