بازتاب سخنان محسن رضایی در رسانه های خارجی/ سند

بی بی سی: «محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ایران با اشاره به رسیدن این کشور به "گردنه سخت و حساس" گفته است که "باید به جای تکرار مباحث دو دهه گذشته با مردم آشتی کنیم".»

جام سیاسی: مصاحبه روز گذشته محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، با روزنامه ابتکار و انتقادهای وی از دولت، مجلس و همچنین توصیف وی از شرایط کشور با بازتاب گسترده در رسانه های ضد انقلاب از جمله بی بی سی فارسی، رادیو فردا، رادیو فرانسه و ... قرار گرفت.

سایت بی بی سی با انتخاب این جمله"محسن رضایی: باید با مردم آشتی کنیم" به عنوان تیتر خبر خود نوشت: «آقای رضایی در مصاحبه ای با روزنامه ابتکار چاپ تهران که روز دوشنبه ششم آذر منتشر شده نسبت به وضعیت کشور هشدار داده است. محسن رضایی در توصیف شرایط فعلی ایران گفته 'به گردنه سخت و حساسی رسیدیم'.به نوشته بی بی سی،  رضایی گفته است:"واقعا ما در این چهار سال شرایط سختی را گذراندیم. از فتنه ۸۸ و بحث‌های داخلی گرفته تا تحریم‌های اقتصادی و تحولات سوریه و چالش‌های منطقه ای در خلیج فارس باعث شدند که چهار سال بسیار سختی تجربه شود. به هرحال به گردنه سخت و حساسی رسیده ایم که باید با درایت ۱۰ سال آتی را مدیریت کنیم تا از این گردنه عبور کنیم. هشدار آقای رضایی تازه ترین نمونه از اظهار نظر مقام های حکومتی درباره وضعیت موجود در ایران است.

او در این گفت و گو به انتقاد تلویحی از دولت و مجلس فعلی ایران پرداخته و گفته "الان وضع به گونه ای شده است که هر مشکلی که پیش می‌آید، مجلس یا دولت تقصیر کار را به گردن نمی گیرند و پاسخگو نیستند و به راحتی جا خالی می دهند و ضربه این عدم پاسخگویی و مسئولیت ناپذیری قوا، به نظام وارد می‌شود."

سایت رادیو فردا نیز با انتخاب این تیر "محسن رضايی: رقيب اصلی دولت آينده، فقر و تحريم‌های اقتصادی است" برای خبر خو نوشت:

محسن رضايی که در مصاحبه روز دوشنبه خود گفته است در حال «رايزنی و مشورت» برای حضور در انتخابات رياست جمهوری سال ۹۲ است، تاکيد کرده که «رقيب اصلی دولت آينده، يک فرد يا يک جناح نيست. رقيب اصلی دولت آينده، فقر و مشکلات اقتصادی داخلی و تحريم ها و توطئه های خارجی است.»

به نوشته رادیو فردا، دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، ميانگين نمره هشت ساله دولت های جمهوری اسلامی ايران را «زير ۱۲» دانسته و گفته است: «اين نشان می دهد که دولت ها در ايران ظرفيت بيش از چهار سال حضور در عرصه قدرت را نداشته اند و اگر در همان پايان دوره چهار ساله اول، قدرت به دولت بعدی منتقل می شد شايد برآيند عملکرد کلی دولت های گذشته و شرايط ايران خيلی بهتر از وضعيت موجود بود.»

رادیو فردا در بخشی از خبر خود آورده است: محسن رضايی در گفت و گوی خود با روزنامه ابتکار، «۴۰ درصد از تورم موجود» در ايران را ناشی از تحريم های اقتصادی آمريکا و اتحاديه اروپا دانسته و گفته است که «سوء مديريت و پس از آن سوء استفاده گروهی از افراد و دلالان و نظام اداری کشور از شرايط هرج و مرج های پيش آمده، در حدود ۶۰ درصد در بروز نابسامانی اقتصادی کنونی دخيل بوده است.»

سایت رادیو فرانسه نیز با انتخاب این تیتر "فقر و مشکلات اقتصادی، رقیب اصلی دولت آینده" نوشت:

محسن رضایی- دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، طی گفتگویی با روزنامه ابتکار اعلام کرد: رقيب اصلي دولت آينده، فقر و مشکلات اقتصادي داخلی، تحريم‌ها و توطئه‌هاي خارجی است. من معتقدم که اگر در گذشته جامعه سياسی ما ناچار بود با نگاه به گذشته حرکت کند، الان بايد روش را عوض کنند و بر اساس مسائل آينده اتخاذ سياست کنند و براي امروز تصميم بگيرند.

این سایت در ادامه با اشاره به مواضع و سخنان محسن رضایی در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نوشت: در انتخابات ریاست جمهوری دور پیش هیچکس شانس زیادی برای او قایل نبود اما با این وجود، وی در مناظره‌های تلویزیونی خوش درخشید و به خوبی توانست در مناظره رو در روی خود با محمود احمدی نژاد، با ارائه آمارهای اقتصادی، سیاست‌های اقتصادی و عملکرد اقتصادی دولت نهم را زیر سؤال ببرد.

او، شاید اولین کسی بود که «آمار فلاکت» در ایران را وارد عالم سیاست کرد و با نشان دادن رشد «آمار فلاکت» در دولت احمدی نژاد و اعلام اینکه با ادامه دولت احمدی نژاد، ایران «به لبه پرتگاه» رسیده است توانست برای خودش نامی بیش از آنکه پیشتر داشت دست و پا کند.رادیو فرانسه افزود: محسن رضایی، که در میانه دهه هفتاد لباس نظامی را به کناری گذاشت تا وارد عرصه سیاست شود، در ادامه با تأکید بر نیاز به حصول توافق با گروه1+5 و گفتگوهای هسته‌ای عنوان کرده است: تمامی مشکلات سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از طریق گفتگو با این گروه، متشکل از کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان، قابل حل است.

نکته قابل توجه آنکه، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، شکست گفتگوهای هسته‌ای بین علی لاریجانی و خاویر سولانا- نماینده وقت اتحادیه اروپا، را دولت ایران عنوان کرده است: «بطور قطع مسئولان وقت مقصر بودند؛ البته دولت مدعی است که آزادي عمل نداشته است ولی اثبات اين مسأله ساده نيست، هنوز هم دير نشده است، اما بايستی تيم مذاكره كننده و تيم سياست خارجی قوی‌ترين ديپلمات‌هاي كشور باشند و آنها را در اين راستا سازماندهی و فعال كنيم. راه موفقيت در سياست خارجی اين است كه هم از انفعال پرهيز كنيم و هم از ماجراجويی. پاي ميز مذاكره ميتوانيم با منطق سازنده به نتيجه برسيم. مقام معظم رهبری هم هميشه از ايستادگی منطقی در اين راه صحبت میكنند.»

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی