موضع نهایی اصلاح طلبان درباره انتخابات
اکبر گنجی با مروری بر مواضع اخیر آقای خاتمی و آقای موسوی خوئینی ها و با اشاره به لغو سفر آقای هاشمی رفسنجانی به رفسنجان بخاطر احتمال ایجاد تنش و درگیری، موضع نهایی اصلاح طلبان درباره شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را مشخص کرد.
جام سیاسی؛
اکبر گنجی در سایت رادیو زمانه پس از ذکر گوشه هایی از سخنان سیدمحمد خاتمی و موسوی خوئینی ها درباره وضعیت انتخابات چنین نتیجه گیری کرد:
«این که خاتمی و موسوی خوئینیها میگویند با کاندیداهای دسته دوم و سوم اصلاحطلبان وارد انتخابات نخواهند شد، این که میگویند با "کاندیدای اجارهای" (کاندیدای اصولگرایان) وارد انتخابات نخواهند شد، این که میگویند کاندیدای اصلاحطلبان باید چهرههای شاخص آنها (موسوی، کروبی، خاتمی، عبدالله نوری) باشد؛ معنایی جز عدم کاندیداتوری نخواهد داشت.»مقاله نویس رادیو زمانه با ادعای اینکه نظام هزینه زیادی بابت حذف اینان داده است تاکید کرد: «حال به چه دلیلی باید راه ورود آنان را هموار سازد؟ هاشمی رفسنجانی را به روستایش هم راه ندادند.»
گنجی در پایان نوشت:
«آیتالله موسوی خوئینیها گفته است که آقای خاتمی رئیس ماست. خاتمی هم به صراحت خط مشی انتخابات را روشن کرده است: مرزبندی با دو طرف.
مرزبندی با اصولگرایان: اگر در انتخابات چهرههای شاخص اصلاحطلبان مجاز به کاندیداتوری نباشند، اصلاحطلبان نامزدی نخواهند داشت.
مرزبندی با ساختارشکنان: اصلاحطلبان جمهوری اسلامی را قبول داشته و به همین دلیل برخلاف براندازان، انتخابات را تحریم نخواهند کرد.
به تعبیر دیگر، بر این قرار حتی اگر انتخابات ریاست جمهوری رقابت منحصر به کاندیداهای اصولگرایان سنتی و اصولگرایان رادیکال باشد، سید محمد خاتمی و همفکرانش رأی خود را به صندوقها خواهند ریخت، برای آن که مرزبندی شان با ساختارشکنان روشن باشد و هیچ کس هم نتواند آنها را خارج نظام قلمداد کند.»اما در حالی اکبر گنجی محمد خاتمی را جزو مخالفین شرکت اصلاح طلبان در انتخابات می داند که بی بی سی نظری متفاوت دارد. بی بی سی با اشاره به بیانیه جبهه مشارکت نوشت: «آقای خاتمی که رای دادنش در انتخابات مجلس نهم، یکی از شگفتی های این انتخابات به شمار آمد و به همین دلیل از سوی بسیاری از هوادارانش مورد انتقاد قرار گرفت، اکنون با موضع گیری صریح بزرگ ترین حزب حامی خود، کاری به مراتب دشوارتر نه تنها برای اعلام نامزدی احتمالی، بلکه حتی برای اظهار نظر در باره ضرورت شرکت در انتخابات در پیش دارد.»
بی بی سی استدلال حزب مشارکت برای عدم شرکت در انتخابات را چنین ذکر می کند: «استدلال جبهه مشارکت این است که شرکت در این انتخابات، برای کسانی که اصول شناخته شده ای دارند و با این اصول در چشم مردم جایگاه پیدا کرده اند، به معنای بی باور شدن مردم به آنهاست.»
شایان ذکر است رصد مواضع اصلاح طلبان و جریانات وابسته به فتنه و ضدانقلاب بیانگر بازی سیاسی و تقسیم کاری میان آنهاست و عده ای همچون موسوی خوئینی ها و جریاناتی مثل جبهه مشارکت و همچنین طیف اپوزیسون قدیمی نظام با اتخاذ مواضعی تند و رادیکال تلاش می کنند ضمن آنکه با تهدید نظام، به گمان خود امتیاز بگیرند، پیاده نظام وبدنه فتنه را بیش از این دچار دلسردی و افسردگی نکنند و به حیثیت سران و فعالان فتنه که با کشاندن هواداران خود و ضدانقلاب به کف خیابان هزینه های سنگینی را به آنها وارد کردند، بیش از این لطمه وارد نکنند.
از طرفی طیف دیگر اصلاح طلبان که در جریان فتنه مواضع تندی نداشته اند و از خود چهره ای معتدل به نمایش گذاشته اند با حضور در عرصه انتخابات تلاش جدی برای کسب جایگاه ریاست جمهوری خواهند داشت. البته جریان تند و افراطی که ژست عدم شرکت در انتخابات و حتی تحریم آن را می گیرد با نزدیک شدن به انتخابات در صورتی که احساس کند احتمال پیروزی نامزد اصلاح طلبان وجود دارد با این تحلیل که نامزد اصلاح طلبان معتدل پله ای برای صعود طیف تند به مسئولیت های نظام و بازگشت آنها به حاکمیت خواهد بود با تمام توان از او حمایت خواهند کرد.
این بازی ها در حالی است که تحلیل نظام از شرایط به گونه ای است که هیچ نیازی به حضور فتنه گران و حامیان آنها به عرصه سیاسی و انتخابات احساس نمی کند و معتقد است همانطور که انتخابات مجلس شورای اسلامی را بدون حضور طیف تند اصلاح طلبان با شور و نشاط بالایی برگزار کرد، انتخابات ریاست جمهوری را نیز با موفقیت و بدون اصلاح طلبان افراطی برگزار خواهد کرد.
ارسال کردن دیدگاه جدید