فرودگاه دمشق «منطقه جنگی» اعلام شد
سخنگوی شورشیان: «از اين پس مسئوليت جان غيرنظاميانی که به فرودگاه نزديک میشوند، با خودشان است. ما دو هفته برای تخليه فرودگاه از غيرنظاميان و شرکتهای هواپيمايی منتظر ماندیم.»
جام سیاسی؛ رادیوفردا (radiofarda) گزارش داد: «مخالفان مسلح رئيس جمهور سوريه فرودگاه بين المللی دمشق را "منطقه جنگی" اعلام کردند.»
این منبع خاطرنشان کرد: «طی هفته گدشته درگيری ميان نيروهای دولتی و مخالفان مسلح در حاشيه پايتخت سوريه شدت گرفت. این مسأله باعث شد برخی مسؤولان غربی درباره نزديک شدن پايان نظام بشاراسد گمانه زنی کنند؛ اما روسيه و امریکا که هرکدام از آنها از يکی از طرفهای تنش در سوريه پشتيبانی میکند، پس از مذاکراتی که برای حل و فصل اختلافهای خود انجام دادند، شانس يافتن راه حلی ديپلماتيک برای بحران سوريه را کم دانستند.»
به گزارش رويترز (Reuters) وزير امور خارجه امريکا که پس از گفتگو با همتای روسیاش و همچنين اخضر ابراهيمی فرستاده ويژه سازمان ملل متحد و اتحاديه عرب در جمع خبرنگاران سخن میگفت، اظهار داشت: «گمان نمیکنم کسی معتقد باشد که پيشرفت بزرگی حاصل شده است. هيچ کس نمیتواند ميزان دشواریها را تصور کند، اما همه ما نيازمند پشتيبانی از اخضر ابراهيمی در تلاشهای مشترک هستيم.»
سرگئی لاوروف نيز گفت که دو طرف بر اعزام مسئولانی برای برگزاری جلسهای ديگر با ابراهيمی به توافق رسيدند. او در عين حال خاطرنشان کرد: «پيش بينی اميدوارکنندهای ندارم، همچنان منتظر نتايج هستيم. ابراهيمی میداند که شانس موفقيت از صددرصد بسيار دور است.»
در هفته گذشته درگيری ميان نيروهای دولتی و شورشیان سوری به حومه و مناطق حاشيه پايتخت کشیده و راه فرودگاه بين المللی دمشق که حدود ۲۰ کيلومتر از مرکز اين شهر فاصله دارد، بسته شد. مخالفان میگويند که منطقه فرودگاه همچنان در کنترل نيروهای دولتی قرار دارد، اما آنها اين منطقه را از چند محور در محاصره خواهند گرفت.
به گزارش رويترز، "نبيل عامر" سخنگوی شورای نظامی مخالفان در دمشق گفته است: «گردانهايی که فرودگاه را محاصره میکنند، تصميم گرفتند که اين منطقه را نظامی اعلام کنند. از اين پس مسئوليت جان غيرنظاميانی که به فرودگاه نزديک میشوند، با خودشان است. ما دو هفته برای تخليه فرودگاه از غيرنظاميان و شرکتهای هواپيمايی منتظر ماندیم.»
همزمان دولت سوريه میگويد که نيروهايش در حال دور راندن مخالفان از حومه دمشق هستند.
شبکه خبری سی.ان.ان (CNN) از "رابرت فورد" آخرین سفير امريکا در سوريه، نقل کرده: «برای من آشکار است که نظام اسد در حال سرنگونی است. با اين وجود واحدهای حامی نظام همچنان از ميزانی از همبستگی برخوردارند و همچنان توانايی مبارزه را دارند، با وجود اينکه متحمل شکست میشوند. انتظار دارم در روزهای آينده شاهد درگيریهای تأثيرگذاری باشيم.»
اما "رامی عبدالرحمن" مدير ديدبان حقوق بشر سوريه به خبرگزاری فرانسه (AFP) گفته: «به نظرم منطقی نيست که انتظار داشته باشيم درگيریها به زودی به مراحل پايانی خود برسد. پيشرفت بزرگ وجود ندارد جز در رسانهها. به طور حتم وضعيت برای هيچ کس خوب نيست.»
یادآور می شویم که با رفع محدودیت های صوری و اعلام رسمی ارسال تسلیحات سنگین برای شورشیان سوریه از سوی ائتلاف غربی-عربی، تحرکات معارضان مسلح تشدید و بر میزان کشتار غیرنظامیان به بهانه مقابله با نیروهای دولتی افزوده شده است.
چند روز پیش در حوالی دمشق 29 دانش آموز به همراه آموزگار خود قربانی حملات خمپاره ای شورشیان مسلح شدند.
اما منابع مستقل خبر می دهند که کنترل اوضاع همچنان در اختیار ارتش ملی سوریه است و طبق معمول، شورشیان مسلح به محض ناکامی در عملیات میدانی، بر حجم تبلیغات رسانه ای و شایعه پراکنی افزوده اند تا از این رهگذر روحیه مردم و نیروهای مسلح سوریه را تضعیف کنند.
برای مشاهده کل اخبار کلیک کنید
ارسال کردن دیدگاه جدید