ضریح امام حسین(ع)؛ از شبکه های وهابی تا بی بی سی
شبکه بی بی سی هم جهت با شبکه های وهابی با پخش گزارشی به ساخت ضریح امام حسین(ع) و توسل و شفاعت و تبرک و ... انتقاد کرد. این روزها هجمه به محرم، عاشورا، عزاداری و ضریح امام حسین(ع) روال معمول شبکه های ماهواره ای شده است.
جام دینی؛ شبکه بی بی سی که چند وقتی است، هم زمان با ماه محرم، به تشکیک و شبهه افکنی در عزاداری شیعیان می پردازد، این بار به سراغ ضریح امام حسین(ع) رفت.
گزارشگر این شبکه از راه های مختلف کوشید، ساخت ضریح امامان را زیر سؤال ببرد. وی از طرفی به هزینه ساخت انتقاد کرد و در عین این که به نقل از مسؤولین بیان کرد، هزینه آن را مردم پرداخت کرده اند؛ در انتهای گزارشش نیش خود را زد: «از وقتی این ضریح در شهرهای مختلف ایران به راه افتاد، تیپ های ناراضی و غیر مذهبی علیه آن در فیس بوک و جاهای دیگر موضع گرفتند.»
از طرف دیگر، «سیاوش اردلان» در ادامه بدون ارائه دلایل متقن قرآنی و روایتی و تاریخی شیعیان و بدون اشاره به تبرک و توسل در ادیان دیگر مانند مسیحیت؛ توسل، شفاعت، تبرک و ... را زیرکانه منکر شد. وی گفت: «بوسیدن ضریحی که از چوب و آهن ساخته شده است و تبرک گرفتن از آن در کنار حرکات دیگری که در آرامگاه امامان انجام می شود، ریشه سنتی و دیرباز بین شیعیان ایران و دیگر نقاط جهان دارد؛ هرچند از صدها سال پیش در داخل اقلیتی از محافل شیعه با این گونه سنت ها مخالفت شده است.»
مسأله آن گاه جالب می شود که وی برای اثبات مخالفت ها با زیارت و توسل به سخنان یک اصلاح طلب خارج نشین استناد کرد.
«یوسفی اشکوری» که با عنوان «محقق دینی اصلاح طلب» معرفی شد؛ در بی بی سی گفت: «کسانی که منتقدند می گویند، این نوع توسل و زیارت و شفاعت خواستن و متمسک شدن به بندگان خدا هرچند که آدم های معتبری باشند، در برابر توسل به خداوند، در تفکر توحیدی ناپسند و مذموم است.»
گفتنی است، برخی که از اظهار ارادت شیعیان به امامان معصوم ناراحت هستند به هر نحوی به مخالفت با اعتقادات مستند آن ها می پردازند. در روزهای گذشته شبکه های وهابی به بهانه های واهی مانند هزینه های ساخت ضریح، مخالفت خود را با توسل و شفاعت نشان دادند؛ در حال که میلیون ها دلار صرف زیبا سازی منازل و شهرهای خود می کنند، طاقت ضریحی برای امامان که عمری چهارصد ساله خواهد داشت، ندارند.
شفاعت، توسل، تبرک و ...همه مفاهیمی دینی هستند که در تمام ادیان مورد توجه هستند.
در یهودیت، به تابوت عهد تبرک می جستند و آن را در جلوی کاروان و لشکر حرکت می دادند. در قرآن هم آمده است که آن تابوت، آرامشی از جانب پروردگارتان است.(بقره 248)
یا در مسیحیت، حضرت عیسی مسیح(ع) را مایه برکت می دانند. در قرآن هم به نقل از وی آمده است: «مرا هر کجا باشم برای جهانیان مایه رحمت و برکت گردانید.»(مریم31)
یا توسل یعقوب نبی(ع) به پیراهن یوسف(ع) که با آن چشمش شفا یافت و صدها مورد عقلی، نقلی و تاریخی پوچی سخن مخالفان را اثبات می کند.
برای مشاهده کل اخبار کلیک کنید
ارسال کردن دیدگاه جدید