رحیمی: برای دور زدن تحریم‌ها، روی غلطک هستیم/پیشرفت‌های کشور به شکل معجزه است

معاون اول رییس‌جمهور با تاکید بر تلاش دولت برای دور زدن تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: ما روی غلطک افتاده‌ایم تا تحریم‌هایی را که به قول تحریم‌کنندگان، دردآور بود دور بزنیم.

 

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدرضا رحیمی ظهر امروز در سیزدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر با بیان اینکه "ما به دنبال این هستیم که تحریم‌ها را دور بزنیم"، گفت: آنها نفت، بانک مرکزی و کشتیرانی ما را مورد تحریم قرار داده‌اند و هر جا یک مسئول ایرانی حاضر می‌شود، آمریکایی‌ها قبل یا بعد از آن، تلاش می‌کنند جلوی کار را بگیرند.

 

وی در ابتدای صحبتهای خود با اشاره به اهمیت پژوهش در رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، صنعتی و سیاسی یک کشور تاکید کرد: ضروری است که برای رسیدن به اهداف و برنامه‌ریزی هدفمند، توجه شایسته‌ای به امر پژوهش صورت بگیرد، چراکه مقوله پژوهش به عنوان مساله حیاتی و نیروی محرکه توسعه پایدار هر کشور در اولویت قرار دارد.

 

رحیمی با اشاره به موفقیت‌های کشورمان در زمینه پژوهش‌های هسته‌یی، سلول‌های بنیادی و ترمیم سلول‌های عصبی، طراحی و ساخت موشک، گفت: این موفقیت‌ها نتیجه تحقیقات نیروهای متخصص و توانمند کشور است که امروز بخشی از آن را در نمایشگاهی که در حاشیه این جشنواره برگزار شده است، مشاهده کردیم.

 

معاون اول رییس‌جمهور به اهمیت و تاثیرگذاری پژوهش در بالندگی و اقتدار کشور اشاره کرد و افزود: در برنامه‌های توسعه و قوانین کشور، جایگاه و اهمیت پژوهش بسیار مناسب و روشن ترسیم شده و توجه به پژوهش و ارتقای شاخص‌های علمی مورد تایید مدیران و مسئولان بوده است. در سال‌های گذشته پژوهش‌ها و بودجه‌های مربوط به آن بعضا از مسیر پژوهش منحرف می‌شده و سر از مسیر دیگری در می‌آورد که بیشتر جنبه اجرایی داشت.

 

وی با اشاره به اینکه "سهم اعتبارات تحقیقاتی به ازای تولید ناخالص ملی در کشورهای پیشرفته بین 2/5 تا 4 درصد است و در کشور ما بین 0/2 تا 0/7 درصد است"، به سفر خود به کشور قرقیزستان و حضور در دانشگاه این کشور اشاره کرد و گفت: در این سفر دانشگاه‌های ایران را معرفی کردم و گفتم که در ایران حدود چهار میلیون و 400 هزار نفر دانشجو وجود دارد و در بیش از 1200 شهر ایران دانشگاه وجود دارد و خطاب به جوانان و دانشجویان قرقیزستانی گفتم این غول بی‌شاخ و دم که متکی بر دانش و فنون خود در فرودگاه کشور شما مستقر است و این فرودگاه را محل لجستیک خود برای اشغالگری در افغانستان قرار داده تمام مشکل آن با ما به خاطر دستاوردهای علمی است و دانش هسته‌یی ما را بهانه قرار داده است.

 

رحیمی با بیان اینکه "ما به دانش هسته‌یی دست پیدا کرده‌ایم"، گفت: مقام معظم رهبری تاکید کردند که ما بمب هسته‌یی نمی‌خواهیم و دیگر کشورها نیز می‌دانند که ما در جهت ساختن بمب هسته‌یی حرکت نمی‌کنیم و به دنبال این موضوع نیستیم و در واقع آنچه که آنها را نگران کرده پیشرفت‌های علمی ایران است.

 

معاون اول رییس‌جمهور با بیان اینکه "ان‌شاءالله ما در شش یا هفت سال آینده به مقام چهارم دنیا در عرصه تولیدات علمی دست پیدا خواهیم کرد"، یادآور شد: ایران تنها کشوری است که با تمام حیثیت و وجود خود در برابر زیاده‌خواهی آمریکا ایستاده است. زیاده‌خواهان و مستکبران به جای اینکه علمی که در اختیار دارند را در خدمت بشر قرار دهند در خدمت ظلم قرار داده‌اند و ما هیچ راهی نداریم جز اینکه خودمان را به معنای واقعی از جهت علمی در قله قرار دهیم و این امر ممکن نمی‌شود مگر با پیوند بی‌چون و چرا دانشگاه با دیگر نهادهای مرتبط از جمله صنعت.

 

وی افزود: یکی از اشتباهات بزرگ در گذشته این بود که دانشگاه را در این زمینه کنار گذاشته بودیم در حالی که دانشگاه منبع و مکان تحول است و سرچشمه همه علوم، دانشگاه است. هر آنچه را که مقدور است باید در زمینه پژوهش، ارتقای علمی و فنی در اختیار دانشگاه قرار دهیم. پژوهش بیرون از دانشگاه چندان موثر نیست. در شورای عالی اداری که مسئولان وزارت علوم نیز حضور داشتند، هر چقدر توانستیم از دیگر دستگاه‌ها گرفتیم و به وزارت علوم دادیم.

 

رحیمی با بیان اینکه "علومی که به دانشگاه وصل نیست، یک‌جا ابتر است"، اظهار کرد:‌ امروز ما پیوستگی و پیوند بین دانشگاه و صنعت را در نمایشگاهی که برگزار شده مشاهده کردیم و در آینده باید بهره آن را ببریم. هر ریالی که از این مملکت با این همه گرفتاری که وجود دارد خرج پژوهش یا هر امر دیگری می‌شود باید به دنبال محصول آن باشیم.

 

معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به حضور سردار وحیدی - وزیر دفاع - در این جلسه، گفت: کارهایی که در وزارت دفاع انجام شد، نتیجه آن مقاومت هشت روزه در غزه بود در حالی که رژیم صهیونیستی، اعراب را در شش روز در هم کوبید اما غزه هشت روز مقاومت کرد.

 

وی همچنین با اشاره به تحریم دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: آنها جمهوری اسلامی را مورد تحریم قرار داده‌اند؛ تحریم‌هایی که به قول خودشان دردآور بود. آقای وحیدی در ستاد تدابیر ویژه حضور دارند. ما دو ساعت می‌نشینیم و کار می‌کنیم و آنها (دشمنان) دو ماه به دنبال ما می‌دوند.

 

رحیمی با تاکید بر اینکه ما به دنبال این هستیم که تحریم‌ها را دور بزنیم، گفت: آنها نفت، بانک مرکزی و کشتیرانی ما را مورد تحریم قرار داده‌اند و هر جا یک مسئول ایرانی حاضر می‌شود آمریکایی‌ها قبل یا بعد از آن به آن مکان می‌روند تا جلوی کار را بگیرند. ما روی غلطک افتاده‌ایم که تحریم‌های دردآور را دور بزنیم.

 

معاون اول رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه ما به دستان توانمند دانشمندان ایرانی ایمان داریم و باید از جنبه‌های مختلف در عرصه علمی پیشرفت کنیم، اظهار کرد:‌ در دانشگاه‌ها باید این امر اتفاق بیفتد و من فکر می‌کنم که اگر مردم را توجیه کنیم حاضر خواهند شد بخشی از هزینه خود را در اختیار پژوهش قرار دهند تا در عرصه علم و فناوری مصرف شود.

 

وی با تاکید بر اینکه ایران باید به بزرگ‌ترین مرکز فناوری جهان تبدیل شود، گفت: باید برای مردم استدلال کنیم که راه درست،‌ راه مقابله است؛ البته با سرعت. نباید کمبودها، کسری‌ها و نگرانی‌هایی که به دست عده‌ای سوءاستفاده‌گر و بی‌انصاف ایجاد شده و نگرانی‌ها و ناراحتی‌هایی را به وجود آورده باعث شود که کارهای ارزشمند را فراموش کنیم. کشور ایران با اتکا به علم و دانش محققان و پژوهشگران خود تلاش دارد تا به قله برسد چراکه ما قله را هدف‌گذاری کرده‌ایم.

 

معاون اول رییس‌جمهور همچنین در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره بودجه و جزئیات مربوط به آن گفت: این موضوع را از آقای مرادی (معاون رییس‌جمهور) جویا شوید.

 

وی با اشاره به پیشرفت‌های کشور در عرصه علمی و فناوری و با اعتقاد بر اینکه این پیشرفت‌ها به شکل معجزه است، اظهار کرد: خدا را سپاس می‌گوییم که دست محققان و پژوهشگران ما را گرفته است.

 

رحیمی افزود: طبق آنچه که سازمان‌های مسئول بین‌المللی اعلام کردند در سال 2018 ایران در عرصه تولیدات علمی مقام چهارم جهان را خواهد داشت و این اتفاق بزرگ و افتخارآمیزی است که هر ایرانی را با تمام وجود خوشحال می‌کند.

 

به گزارش ایسنا، در این مراسم علاوه بر محمدرضا رحیمی معاون اول رییس‌جمهور، دانشجو وزیر علوم و تعدادی از معاونان این وزارتخانه و همچنین سردار وحیدی وزیر دفاع نیز حضور داشتند و با حضور آنها از تعدادی از پژوهشگران برتر تقدیر شد.

 

همچنین رحیمی در ابتدای حضور در این مراسم از نمایشگاه توانمندی‌های پژوهشگران برتر کشور بازدید کرد.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی