هشدار ۵۰ رییس بیمارستان در مورد تعطیلی بیمارستان‌های کشور

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سه‌شنبه 28 آذر گزارش این کمیسیون در مورد عدم اجرای جزء 3 بند 45 و بند 47 قانون بودجه سال 1391 کل کشور را قرائت کرد.

گزارش اولیه این کمیسیون در مورد عدم اجرای قانون بودجه سال 1391 در اول آذرماه در صحن علنی مجلس قرائت شده بود که امروز طبق ماده 49 آیین‌نامه داخلی مجلس گزارش نهایی مجلس و پیشنهادات آنها در این مورد در قالب ماده واحده به نمایندگان ارایه شد.

شهریاری بیان کرد: حوزه سلامت در سال جاری دچار چالش جدی شده است و مشکلات زیادی را به وجود آورده است و مردم نگرانی‌های زیادی را دارند که علی‌رغم تلاش‌های زیادی که ما انجام داده‌ایم اما اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.

وی اظهار کرد: در لایحه بودجه سال 1391 در کمیسیون تلفیق اصلاحاتی به عمل آمد که ما شش هزار میلیارد تومان از محل هدفمندسازی یارانه‌ها را به بخش سلامت اختصاص دادیم اما به علت توقف فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها این رقم به این حوزه اختصاص داده نشد و حتی از رقمی که دولت در لایحه پیشنهادی خود برای بخش بهداشت و درمان اختصاص داده بود حدود چهار هزار و 500 میلیون تومان به این بخش اختصاص داده نشد.

شهریاری تصریح کرد: ما دفترچه‌هایی دست مردم دادیم که نه بخش‌های دولتی آن را می‌پذیرند و نه بخش خصوصی آن را قبول دارد.

وی با اشاره به وضعیت نامطلوب بیمارستان‌ها خاطرنشان کرد: بیمه‌ها نزدیک به 1400 میلیارد تومان به بیمارستان‌ها بدهکار هستند.

وی ادامه داد: رییس‌جمهور قول داده بود که طرح پزشک خانواده را برای کشور اجرایی کند و منابع مالی آن نیز از سوی وی قرار بود تأمین شود اما هیچ‌گاه این منابع تأمین نشد و این طرح نیز به صورت کامل اجرایی نشد.

رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه بیمارستان‌ها به دلیل مشکلات اقتصادی خدمات خود را نمی‌توانند به بیماران ارایه دهند، گفت: رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی که از طرف خود رییس‌جمهور و ریاست‌شان در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تأیید می‌رسد در نامه‌ای به رییس‌ مجلس اعلام کردند که اگر وضعیت به همین‌گونه ادامه داشته باشد بیمارستان‌ها تعطیل می‌شود، این 50 رییس دانشگاه کسانی هستند که با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی سر کار آمده‌اند و نمی‌توانیم بگوییم اینها فضاسازی یا جوسازی می‌کنند.

وی تصریح کرد: مسئولان بانک مرکزی اطلاعات غیرواقعی به مردم ارایه می‌دهند، مثلا مسئول اتاق مبادلات ارزی می‌گوید 2500 میلیارد دلار ارز مرجع برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص داده‌اند که این مقدار ارز هیچ‌گاه به این حوزه اختصاص داده نشده است.

شهریاری گفت: علی‌رغم اینکه ما در قانون برنامه پنجم تصویب کردیم که هفت درصد حقوق و مزایای کادر لشکری و کشوری را بیمه‌ها استفاده کنند اما این موضوع به خوبی اجرایی نشده است و اگر اجرایی می‌شد این بیمه‌ها می‌توانستند بدهی خود را به بیمه‌ها پرداخت کنند.

رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: انجمن داروسازان به ما در نامه‌ای اعلام کردند که اگر بدهی ما را سازمان‌های لشکری و کشوری ندهند ما بیمه‌های خدمات درمانی و تأمین اجتماعی را قبول نمی‌کنیم و مجبوریم پول نقد دارو را از مردم بگیریم و به آنها صورتحساب بدهیم.

وی تأکید کرد: ما نظارت خوبی بر بخش خصوصی نداشتیم، بخش خصوصی به دلیل اینکه نمی‌تواند هزینه‌های خود را به دلیل اجرایی‌شدن قانون هدفمندسازی یارانه‌ها تأمین کند لذا به همین دلیل سرانه درمان را بالا برده است و همین به مردم فشار شایانی آورده است.

وی در ادامه با اشاره به پیشنهادات کمیسیون که در قالب ماده واحده ارایه شده بود، گفت: از جمله این پیشنهادات این است که دولت مکلف است منابع و مصارف مربوط به قانون هدفمندکردن یارانه‌ها به نوعی مدیریت کند تا سهم حوزه سلامت وفق بند (ب) ماده 34 قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه جمهوری اسلام ایران معادل 10 درصد خالص کل وجوه حاصل از اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها ظرف دو ماه از تاریخ تصویب این قانون محقق شود.

از دیگر پیشنهادات این کمیسیون عبارتند از اینکه دولت مکلف می‌شود کسری بودجه 60 هزار میلیارد ریالی مربوط به اجرای جزء 3 بند 45 قانون بودجه سال 1391 کل کشور را از محل درآمد ناشی از اختلاف نرخ ارز محاسباتی پیش‌بینی‌شده در قانون بودجه سال 1391 و نرخ ارز مبادلاتی تعیین‌شده در اتاق مبادلات ارزی به نسبت تحقق کل درآمد حاصل به کل درآمد پیش‌بینی‌شده در قانون بودجه سال 1391 تأمین کند.

همچنین از دیگر پیشنهادات این است که دولت موظف می‌شود واردات دارو، مواد اولیه دارویی، تجهیزات و ملزومات پزشکی و آزمایشگاهی را که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین و تأیید می‌شود بر اساس نرخ مصوب ارز محاسباتی پیش‌بینی‌شده در قانون بودجه سال 1391 اعمال کند.

این پیشنهادات طبق ماده 49 باید به تصویب مجلس برسد اما چون امروز پیشنهادات کتبی نمایندگان در این زمینه ارایه نشده بود و ثبت‌نامی برای اظهارنظر در مورد کلیات این ماده واحده انجام نشده بود لذا لاریجانی اعلام کرد چون این سیر کامل نیست پس اعلام نظر نهایی مجلس در مورد این ماده واحده یا در جلسه امروز یا فردای مجلس به شور گذاشته می‌شود.

پایان پیام/

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی