فاز دوم هدفمندی؛ اقتصادی یا سیاسی؟!/ای کاش احمدی نژاد به مجلس میرفت!
گروه سیاسی مشرق - روزنامههای کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه که در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز روزنامههای کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
ای کاش احمدی نژاد به مجلس میرفت
یکی از سران اصلاحات که نقش مؤثری در فتنه سال 88 داشت از اینکه طرح سوال از رئیس جمهور منتفی شد اظهار نگرانی کرده است!
به گزارش جوان، این فعال فتنه در جلسهای گفته است: ای کاش احمدی نژاد به مجلس میرفت، چرا که اگر این اتفاق میافتاد او حرفهای دل ما را میزد.
وی در توضیح آرزوی خود اظهار داشته: من خبر دارم نظر او (احمدی نژاد) این است که مشکلات اقتصادی کشور مربوط به تحریمهاست که تنها راه حل مشکل بحث مذاکره با آمریکاست.
وی سپس اضافه کرده: اگر احمدی نژاد به مجلس میرفت خیلی خوب میشد، اما حیف که جلوی آن گرفته شد.
كارت به جايي رسيده كه بدون اجازه ما نامزد مي شوي؟!
حملات محافل تندرو و فعال در فتنه 88 به محمدرضا عارف شدت گرفته است.
به گزارش کیهان، اين حملات پس از آن كليد خورد كه عارف اعلام كرد احتمال دارد نامزد انتخابات رياست جمهوري شود و او شرطي نظير آزادي عناصر بازداشت شده ندارد چرا كه قانونمدار است.
حمله به عارف را ارگان رسانه اي گروهك شوراي هماهنگي سبز كليد زد و سپس يك سايت وابسته به حزب مشاركت و نهضت آزادي به اين حملات و برچسب زني عليه معاون اول خاتمي در دولت اصلاحات تداوم بخشيد. روز گذشته نيز پايگاه اينترنتي «نداي سبز» وابسته به گروهي از فتنه گران فراري، نامزدي عارف را به كام اصولگرايان توصيف كرد. همزمان يك سايت حق العمل كار همسو با فتنه گران با حمله به عارف گفت مطهري به عارف شرف دارد(!)
در بخش دیگری از این گزارش میخوانیم: در همين حال يك سايت حق العمل كار- كه سرويس هاي متنوعي به فتنه گران مي دهد و پس از توقيف، با نام جديد فعاليت مي كند- در حمله اي مشابه به محمدرضا عارف، او را فاقد مواضع اصلاح طلبانه كه به يكباره با چتر در ميانه ضيافت انتخابات فرود آمده معرفي كرد و در ادامه نوشت: با وجود آن كه شخصيت هاي اصلاح طلب، به ويژه سيدمحمد خاتمي در سخنان خصوصي و علني خود بر عدم تصميم گيري نسبت به حضور اصلاح طلبان تاكيد كرده و اين حضور را نيازمند بستري مناسب دانسته اند كه اكنون فراهم نيست، محمدرضا عارف كه تمام هويت سياسي وي به دليل يك دوره معاون اولي دولت خاتمي است، اصرار بر كانديداتوري دارد و تنها عاملي كه موجب كانديداتوريش مي شود را افزايش ده درصد در مشاركت در انتخابات معرفي مي كند كه مشخص نيست اين ده درصد قرار است به چند درصد اضافه شود و وي از كجا از اين افزايش، دو ماه مانده به انتخابات مطمئن مي شود تا ثبت نام كند! با اين حال، بررسي عملكرد محمدرضا عارف در سالهاي اخير نشان مي دهد كه وي كمترين فعاليت سياسي و اجتماعي را در سالهاي اخير، به ويژه پس از انتخابات 1388 داشته است، در حالي كه در همين مدت چهره هايي نظير علي مطهري، با وجود آن كه هيچ گاه ادعاي اصلاح طلبي نداشته اند، حركتهاي مثبتي داشته اند و بدين خاطر بيشترين تخريبها را نيز از ناحيه افراطيون تحمل كرده اند؛ در حالي كه چهره هايي نظير عارف، به دليل سكوت محض خود، مصون از هر هزينه اي بوده اند.
فاز دوم؛ اقتصادی یا سیاسی؟!
روزنامه مردمسالاری در گزارشی پیرامون تأکید جدید دولت بر ضرورت اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها نوشت: اصرار دولت براي اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها هر روز بيشتر ميشود. پيش از اين دولت پس از تصويب بودجه سال 91 از اجراي فاز دوم منصرف شده بود. اما حالا با نزديک شدن به پايان سال و در آستانه بررسي بودجه سال 92 (البته هنوز دولت، لايحه بودجه را به مجلس نداده است) دولت درصدد است تا در پنج-شش ماه آينده کار را يکسره کند. به گزارش فرارو، مجلسيها در بودجه سالجاري با جلوگيري يک ساله از افزايش قيمت حاملهاي انرژي دست دولت را در اجراي فاز دوم بستند. دليل مجلس هم افزايش نقدينگي و تورم بود که به دليل مديريت نادرست دولت در اجراي هدفمندي يارانهها بوجود آمده است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: با شروع زمزمههاي از سرگيري اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها از سوي دولت، مجلسيها معتقدند که دست دولت در اجراي فاز دوم باز است و تنها افزايش قيمت حاملهاي انرژي بر اساس مصوبه مجلس غير قانوني است. دولت ميتواند از راههاي ديگر فاز دوم را اجرا کند. اما کارشناسان اقتصادي دليل اصرار دولت براي افزايش قيمت حاملهاي انرژي و اجراي فاز دوم را تنها به دليل فعاليتهاي سياسي دولت در آستانه انتخابات ميدانند.
در این گزارش همچنین به نقل از یک استاد دانشگاه میخوانیم: از ابتدا مجلس تصميم داشت طرح هدفمندي در يک بازه زماني پنج سال انجام شود، اما دولت با توجه به سياستهاي شوک درماني خود به نحوي عمل کرد که کشور با کاهش شديد شاخصهاي اقتصادي مواجه شود. بنابراين مجلس تصميم گرفت تا با ممنوع کردن افزايش قيمت حاملهاي انرژي به مدت يک سال، از سرعت اجراي اين طرح که موجب گراني از سرعت رشد منفي شاخصهاي اقتصادي شده بود جلوگيري کند.
رضایی: گفتمان دولت فراگیر و جامعه امید را مطرح میکنم
به گزارش روزنامه خراسان، پس از آن که طي روزهاي گذشته کانديداهاي احتمالي انتخابات رياست جمهوري به طور شفاف تري درباره حضور خود در عرصه انتخابات اعلام موضع کردند محسن رضايي يک گام فراتر برداشت و گفت: اگر در انتخابات حضور يابم «گفتمان دولت فراگير و جامعه اميد» را مطرح مي کنيم. محسن رضايي در گفت وگو با مهر با بيان اينکه دولت يازدهم از دولت هاي بسيار مهم بعد از انقلاب اسلامي است که شکل مي گيرد گفت: اگر کانديداي رياست جمهوري شوم به نفع هيچ کس کنار نمي کشم. به گزارش ايسنا رضايي همچنين در جمع دانشجويان اروميه در پاسخ به سوالي درباره علت مخالفتش با طرح وحدت ملي و مطرح کردن دولت ائتلافي گفت: طرح وحدت ملي به جاي حل مشکلات مردم، در رابطه با حل مشکلات سياسيون مطرح شد و تضميني نيز در آن براي حل مشکل مردم وجود نداشت. طرح دولت ائتلافي نيز با توجه به شرايط خاص پس از انتخابات و ظهور جريان فتنه مطرح شد. وي تصريح کرد: با توجه به شرايط کنوني امروز گفتمان دولت فراگير و جامعه اميد را مطرح مي کنيم که هدف اصلي از آن ايجاد توازن مناسب بين مسائل سياسي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي است.
چه کسی مانع برائت اصلاحطلبان از فتنه میشود
سیدمحمد خاتمی اخیراً در جلسهای ضمن ابراز نگرانی از اینکه محمد موسوی خوئینیها بیشترین ضربه را به جریان اصلاحات میزند، عنوان کرده، وی منافع اصلاحات را به پای عقدههای شخصی خود با برخی مسئولان نظام ذبح کرده است.
به گزارش جوان، وی با اشاره به اینکه اگر با غائله 88 مرزبندی کنیم و وارد انتخابات شویم، میتوان امیدوار به پیروزی در آن شد، تلویحاً موسوی خوئینیها را اصلیترین موانع اعلام برائت از فتنه دانسته است.
این اظهارات در حالی است که محمد موسوی خوئینیها حدود یک ماه پیش در جمع اعضای سازمان دانشجویی حزب اسلامی کار، ضمن حمایت آشکار از عملکرد سران فتنه گفته بود دین و عقل و تدبیر سیاسی به ما اجازه نمیدهد تا مهندس موسوی را تنها بگذاریم.
برای مشاهده کل اخبار کلیک کنید
ارسال کردن دیدگاه جدید