اختلافات در جبهه اردوغان بالا گرفت

حزب عدالت و توسعه در خصوص دو مساله مهم کُردها و تغییر ساختار سیاسی کشور دارای اختلاف نظر جدی است.
به گزارش کردپرس به نقل از روزنامه حریت پرتاب ماهواره ملی ترکیه به فضا اگرچه خبر خوشایندی برای بسیاری از ترکیه ای ها بود، اما موضوع دعوت نشدن عبدالله گل رییس جمهور ترکیه به مراسم فرمان پرتاب، مساله ای بود که بر اهمیت علمی این رویداد سایه انداخت.

محمد علی بیراند تحلیل گر CNNturk در این خصوص گفت:" عدم دعوت عبدالله گل به این مراسم مهم نشان می دهد که موضوع اختلافات اردوغان و گل یک مساله جدی است و این مساله می رود تا هزینه های سنگینی به دنبال بیاورد."

خود عبدالله گل درباره این موضوع گفت: "حتما در برنامه ریزی فراخواندن مهمانان اشتباهی پیش آمده و مرا فراموش کرده اند. لازم نیست به دنبال قصد و نیت بگردید."

اما اردوغان درباره این موضو با لحنی سرد گفت:" انستیتوی علمی ترکیه مسئول دعوت مهمانان بوده و ما نقشی نداشته ایم. قاعدتا اگر دعوتنامه می فرستادند شخص رییس جمهور می توانست بیاید یا نیاید و در هر صورت این موضوع ارتباطی به دولت ندارد."

اردوغان در موضوع تغییر ساختار سیاسی ترکیه به شیوه ریاستی با عبدالله گل و چند تن از نظریه پردازان حزب عدالت و توسعه اختلاف نظر جدی دارد. در حالی که اردوغان استقلال قوای سه گانه مقننه، اجراییه و قضاییه را در بسیاری موراد دست و پاگیر می داند، گل این موضوع را مبنای دموکراسی دانسته و معتقد است برای بحث کردن درباره موضوع نخست وزیری و رییس جمهور آینده ترکیه زود است و نباید شتاب به خرج داد.

در همین حال سخنرانی بلنت آرنچ معاون نخست وزیر و سخنگوی هیات دولت ترکیه که گفته بود اگر مرا هم شکنجه می کردند سر از کوه در می آوردم، به یک دعوای سیاسی جدید تبدیل شده و اردوغان در سخنرانی خود در استانبول گفت:" کسی نمی تواند بگوید که اگر فلان و بهمان می شد من هم سراز کوه در می آوردم. موضع و خط سیاسی ما چنین نیست و نباید با اظهار نظرهای نسنجیده، رفتن به کوه و پیوستن به تروریست ها را مشروع جلوه داد."

تندی کنایات اردوغان به حدی بود که دیروز آرنچ ناچار شد در یک سخنرانی در این خصوص توضیح دهد. وی گفت:" بارها هم خودم و هم همسر و دخترانم به خاطر حجاب و دین داری آزار و تحقیر دیددیم اما به کوه نرفتم. مدت ها مسیر رشد و فعالیت سیاسی ام را به خاطر دیدن داری مسدود کردند و به کوه نرفتم. نه. قاعدتا راه ما رفتن به کوه نیست و تلاش می کنیم مشکلان را از راه فعالیت سیاسی حل کنیم."

در کنار این موضوعات، برخی از تحلیل گران سیاسی ترکیه بر این باورند که در خصوص ادامه روند مذاکرات حکومت با مخالفان مسلح کُرد اختلاف نظرهای جدی وجود دارد و نمایندگان کُرد حزب عدالت و توسعه از شخص نسخت وزیر خواسته اند تا در ادبیات و گفتار سیاسی خود تجدید نظر نموده و با به کارگیری الفاظ تند و خشن علیه نمایندگان حزب صلح و دموکراسی، کُردهای هوادار آنان را تحریک نکند.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی