گنجی: با حضور در انتخابات برای نظام هزینه سازی کنید
اکبر گنجی، در راستای ارائه راهکار به اصلاح طلبان برای حفظ بقای خود در عرصه سیاسی ایران، از سران جریان اصلاحات خواست با حضور در انتخابات، ضمن مظلوم نمایی، برای نظام هزینه سازی کنند.
جام سیاسی؛ اکبر گنجی، اصلاح طلب فراری، در مقاله ای که سایت رادیو فردا (Radio Farda) منتشر کرده، به بررسی حضور اصلاح طلبان در انتخابات آتی ریاست جمهوری پرداخته است.
گنجی با اشاره به سخنان مسئولان جمهوری اسلامی مبنی بر عدم امکان حضور فتنه گران در انتخابات، در مورد ضرورت حضور این جریان در انتخابات برای نظام نوشته است: «ممکن است دو ضرورت وجودی برای بازگشت اصلاحطلبان مطرح شود: الف - اسارت رژیم در بحرانهای عدیده سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، ایدئولوژیک، مشروعیت و کارآمدی. این مدعای مخالفان و منتقدان است.»
این اصلاح طلب ادامه داده است: «ب - باید با دولتهای غربی به رهبری دولت آمریکا مذاکره و مسائل مورد نزاع را حل و فصل کرد. فرض کنیم آیتالله خامنهای با این مدعا موافق باشد. مگر او فاقد نیروهایی است که با دولتهای غربی و نهادهای بینالمللی مذاکره کنند؟ مگر دولتهای غربی مذاکره با جمهوری اسلامی را مشروط به آن کردهاند که طرف مذاکره اصلاحطلبان یا هاشمی رفسنجانی باشد؟ مگر اکنون گروه ۵+۱ که دولت آمریکا هم یکی از اعضای آن است، با سعید جلیلی مذاکره نمیکند؟ مگر آژانس بینالمللی انرژی هستهای با نمایندگان جمهوری اسلامی مذاکره نمیکند؟ مسئله غربیان افراد مذاکرهکننده نیست، مسئله آنان این است که طرف ایرانی از سوی آیتالله خامنهای اختیار داشته و به مطالبات آنان تن دهد.»
گنجی در مورد راه های پیش روی اصلاح طلبان نوشته است: «مهندس موسوی و مهدی کروبی در حال حاضر زندانی هستند. تاریخ ثبتنام کاندیداهای ریاست جمهوری ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ است. احتمال رفع حصر موسوی و کروبی تا آن زمان بسیار پایین است، به همین دلیل آنان اگر بخواهند هم نمیتوانند ثبتنام کنند. محمد خاتمی و عبدالله نوری و موسوی خوئینیها سه چهره شاخص دیگر اصلاحطلبان هستند. هیچ مانع قانونی برای کاندیداتوری و ثبتنام آنان وجود ندارد اما با توجه به شرایطی که جمهوری اسلامی پدید آورده، اختلاف نظر اصلاحطلبان و سبزها درباره شرکت یا عدم شرکت در انتخابات با زندانی بودن موسوی و کروبی و مابقی بازداشتشدگان، و از همه مهمتر اعلان رد صلاحیت آقایان، بعید است خاتمی و عبدالله نوری و موسوی خوئینیها کاندیدا شوند به خصوص که گروهی از سبزها و اصلاحطلبان شرکت در انتخابات (کاندیداتوری و رأی دادن) در صورت محبوس بودن زندانیان را مصداق نامردی به شمار میآورند. اگر مسئله کاندیداتوری از صورت ناموسی در آید و همه اصلاحطلبان و سبزها برسر ضرورت کاندیداتوری خاتمی اجماع کنند، اما او بداند که توسط شورای نگهبان رد صلاحیت میشود، کاندیدا نخواهد شد.»
این اصلاح طلب مقیم آمریک افزود: «اصلاحطلبی به روایت اصلاحطلبان هم نمیتواند منفعلانه تماشاگر صرف انتخابات باشد و هیچ نوع بازیگری فعالانهای در انتخابات نداشته باشد. خاتمی گفته است که اصلاحطلبان انتخابات را تحریم نخواهند کرد. اگر کاندیدا هم نشوند، حکومت متقبل هیچ هزینهای از جانب اصلاحطلبان نخواهد شد. اصلاحطلبان اگر قصد ورود و اصلاح نظام را دارند، تنها راه ورود، نامزدی در انتخابات است. از دست دادن انتخابات ریاست جمهوری به معنای خداحافظی تا انتخابات مجلس آینده است. آنها حتی اگر اینک به سرنوشت نهضت آزادی دچار نشده باشند، در این صورت چنان سرنوشتی پیدا خواهند کرد. مهدی بازرگان، ابراهیم یزدی و احمد صدر حاج سید جوادی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۶۴ در برابر علی خامنهای کاندیدا شدند و صلاحیت همگی توسط شورای نگهبان رد شد. نهضت آزادی هم انتخابات را تحریم کرد.»
گنجی در مورد هزینه های قدم گذاشتن اصلاح طلبان در مسیر نهضت آزادی نوشت: «هزینهمند کردن، نیازمند کاندیداتوری محمد خاتمی، عبدالله نوری، موسوی خوئینیها، و... است. هزینه این عمل چیست؟ الف- به محض اعلام نامزدی، موج دشنام و تهمت و دروغ علیه اینان به راه خواهد افتاد. اما در عین حال این کنشها فوایدی دارد. اولاً: دروغ و تهمت و دشنام آدمی را در موضع مظلومیت قرار میدهد. ثانیاً: استفاده دائمی از این روشهای غیراخلاقی نتیجه معکوس داشته و آنها را ناکارکرد میکند. ب- امواج تخریبی اصولگرایان، اصلاحطلبان را بسیار بیش از گذشته در تمامی رسانهها و مجامع مطرح خواهد ساخت. این هم هزینه دیگری است که حکومت پرداخت خواهد کرد، چرا که خواست رژیم فراموش شدن اینان است.»
این نظریه پرداز فتنه 88 ادامه داد: «پ- خاتمی و نوری و خوئینیها اینک نیز کمابیش حرف میزنند. در صورت اعلام نامزدی، سخنان زیادی طی چند ماه باقی مانده تا ثبت نام، میتوانند ایراد نمایند. آنان میتوانند وضعیت کنونی را به طور مستدل و با آمار و ارقام دقیق به نقد گیرند. برنامه اصلاحات بنیادین برای برونرفت از وضعیت خطرناک فعلی را هم اعلام نمایند. سخنان آنان، حداقل، از طریق رسانههای خارجی به گوش مردم خواهد رسید. ت- انتخابات فرصتساز است. از زمان اعلام نامزدی تا رد صلاحیت توسط شورای نگهبان چند ماه فرصت وجود دارد. اعلام نامزدی، شاید فرصتی برای تجدید ارتباطات فراهم آورد. شاید، فقط شاید، امکانی برای ایجاد شبکههای اجتماعی بالفعل پدید آورد. ث- حاکمیت چارهای جز رد صلاحیت خاتمی، خوئینیها، نوری و...ندارد. اما رد صلاحیت اینان برای رژیم هزینهمند خواهد بود. بدین ترتیب نامشروع بودن انتخابات[!] آشکارتر خواهد شد.»
البته در حالی گنجی از نامشروع بودن انتخابات سخن می گوید که خودش پیش از این ادعای تقلب در انتخابات 88 را رد کرده و اعلام کرده بود در آن انتخابات تقلبی صورت نگرفته و فتنه گران صرفاً برای داشتن بهانه این ادعا را مطرح کرده اند. پس از گذشت بیش از 3 سال از انتخابات 88، هنوز فتنه گران نتوانسته اند ادعای تقلب خود را اثبات کنند.
گنجی، در نتیجه گیری آخر نوشته است: «نشستن به این امید که اتفاقی بیفتد، ۳۳ سال است که عده زیادی را گرفتار توهمات ایدئولوژیک کرده است. همه به یاد داریم که در اوایل دوران اصلاحات سردبیر یکی از روزنامهها میگفت، اگر روزنامه ما را ببندند، ۷۰۰ هزار نفر فقط در تهران تظاهرات برپا خواهند کرد. روزنامهشان را بستند و خودشان را زندانی کردند، اما پنج تن هم به اعتراض خیابانی برنخواستند. تحلیلگر و سیاستمدار غیبگو نیست که آینده قطعی را پیشبینی کند. نمیتوان حکم کرد که هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. ایران مدتهاست که آبستن رویدادهای گوناگون است. اما یک احتمال این است که شاهد سقط جنین باشیم. یک احتمال این است که شاهد مرگ مادر و نوزاد باشیم (افغانی-عراقی- سوریهای کردن ایران). در مدلهایی چون سوریه، اپوزیسیون مسالمتجو کاملاً به حاشیه رانده شده و کار به دست گروههای جنگطلب تابع دولتهای خارجی میافتد که نیازهای مالی و تسلیحاتی آنان را در برابر منافع ملی خود تأمین میکنند. اپوزیسیون ملی ساختارشکن هم باید به راه خود رود. آنان نمیتوانند انتظار داشته باشند که اصلاحطلبان مقاصد اینها را تعقیب کنند. اما اصلاحطلبان نیز میتوانند در چارچوب اصلاحات دست به اقدام زده و فرصتساز شوند. پس از رد صلاحیت خاتمی، نوری و خوئینیها، مدعای تحریمیون بیشتر تثبیت خواهد شد.»
در حالی گنجی، سران جریان اصلاح طلب را به شرکت در انتخابات برای وارد کردن هزینه به جمهوری اسلامی ترغیب می کند که بی بی سی فارسی، وابسته به دولت انگلیس، از اصلاح طلبان جدید سخن می گوید. این سایت نوشت: «اگر اصلاحطلبی با قرائت دوم خردادی پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸، با مشکلات متعدد درگیر، و با موانع و مصائب جدی مواجه شده، به نظر میرسد بتوان از اصلاحطلبی جدیدی سخن گفت که نماینده بارز آن، علی مطهری است. در زمانهای که بخش مهمی از اصلاحطلبان خارج از حاکمیت، به جنبش سبز و انتخابات آزاد و سالم میاندیشند و به تکوین نیروی اجتماعی برای عقب راندن اقتدارگرایی در ساخت قدرت نظر دارند؛ شاید بتوان از اصلاحطلبی جدیدی سخن گفت که علی مطهری از چهرههای شاخص و ترازهای آن بهشمار میآید؛ گو اینکه او هیچگاه اصلاحطلب دوم خردادی یا سبز، نبوده است.»
برای مشاهده کل اخبار کلیک کنید
ارسال کردن دیدگاه جدید